Ludzie trzymajcie mnie !!!!!!!!!!
Czy kto kolwiek z was zna albo postaral sie zrozumiec dlaczego oni tacy sa???????????
wydaje mi sie ze na podstawie waszych dziwn
ch doswiadczen oceniacie caly holederski narod niewiedzac z kad sie wziely ich dla nas dziwne zachowanie
Mloda powtarzam MLODA generacje wcale taka nie jest ,wszyscy moi znajomi sa bardzo goscinni i nigdy,nigdy nic nie zaluja!
Ludzie starsi tak ale tylko dlatego ze kiedys dawno temu przed i po wojnie biede mieli i to niezla , niemieli lasu i zywnosci do oporu tak jak my w polsce w naszych latach co mieli Pola , kapuste, marchewke ,brukselki , no i ziemniaki ,no i rybe jedli mieso mielone tylko raz w tygodniu a jak cos mieli dodadkowego to sie napewno sie z kims podzielili ale skromnie
fektem jest to ze nie sa tacy zaradni jak my w polsce bo nawet jak w pl nic nie mieli to potrafili zrobic wszystko z niczego
przyczyna tego jest mozne to ze nasz polski narod przecietnie jest porostu inteligietniejszy od holenderskiego, ale to jest moja osobista opinia
Jezeli chodzi o posilki i dlaczego nie podstawiaja dodadkowego taleza tak jak opisuje belcia jest powodem stylku ich kuchni! my w pl robimy jeden wielki garnek i jedzenia jest pelno a tutaj sie robi co dziennie nowe danie wyliczone na ilosc osob w domu, dodadkowo kazdy je wspolnie obiad w wlasnym domu okolo 18:00 przy jednym stole a nie tak jak w pl kiedy ktos jest glodny.
Porostu nawet do glowy im to nie wpada ze ktos chcial by u nich zjesc!!!!
Notomiast jezeli zostaniesz zaproszony na obiat to zobaczysz jak sie postawia.
Co do imprez i posilku to jest rowniez roznica kultury!!!!!!!!
Tu sie nie idzie na impreze zeby sie najesc dlatego poczestunek dostaniesz a nie posilek
Oczywiscie ze u mnie w domu jest inaczej , ale ja jestem z polskiego pochodzenia
co kraj to obyczaj , w pl rowniez nie wszytko jest wspaniale
pozdrawiam