Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

()
jakoś jestem w holandii od 6 miesiecy i chyba cud się stał trafiłem do zakładu gdzie jest nas garstka polaków i mają o nas jak myślę dobre zdanie (sami na to pracujemy) czego dowodem jest fakt ze zaproponowano mi kontrakt na 6mies a dopiero uczę się jezyka,poznaję zycie tutaj,każdy jest kowalem własnego losu.....80% mysli tylko kiedy po pracy wskoczą do cofika...to jakie mają być rezultaty tego postępowania??????

()
Mieszkam w Holandii od 3 lat. Pracuje na stałym kontrakcie od roku. Mam znajomych i przyjaciół również wśród Marokańczyków i jak na razie więcej pomocy otrzymałam od nich niż Polaków. Polacy to chory naród - jedyne co potrafimy to tylko zazdrościć, wyśmiewać, pić, a przy tym uważamy że jesteśmy lepsi od innych. Polacy mówią o innych: turas, marokoaniec, brudas - ale gdy koś powie na Polaka to od razu rasista. Jeżeli ktoś nie chce dostosować się do zasad panujących w Holandii to niech wraca do Polski. Ja też często nie przyznaję się że znam j.polski. A jeżeli chodzi o to, że Polki są uważane za d.....wki to przecież też nasza wina. Ja mam różnych sąsiadów: Holendrów, Marokańczyków, Turków, Wietnamczyka ale tylko ze strony Polaków dotarły do mnie niemiłe odzywki - penie czasami ktoś próbował mnie "poderwać" ale wystarczy stanowcza i grzeczna reakcja aby wyjaśnić sytuację. Natomiast to Polacy byli wulgarni i niegrzeczni. Policja powinna jak najczęściej kontrolować kierowców jak ktoś nie pije to nie powinien się oburzać.

()
Wstyd mi ze jestem Polka ! zgadzam sie z powyzszymi opiniami i mam nadzieje ze to dziadostwo co kradnie, oszukuje i chla za chwile wyjedzie do buszu z ktorego sie wyklulo ! przyjezdzaja do obcego kraju i nieumieja uszanowac cudzego a w dodatku siedza tu i ani me ani c ! wygegac sie jeden z drugim nieumie ! jak tylko troche zarobi to mysli ze Pana boga za nogi zlapal ! dziadostwo dziadostwo dziadostwo !!!!!!

()
dlatego ze chca bezpieczny i spokojny kraj powinni za to karac dziadostwo podwojnie kopa w dupe i do domu !!!! ale siara szkoda mi ty ludzi co za hamstwo cierpia a w zasadzie sa niewinni !

()
Wiecie co?Czytając wasze wypociny to az się rzygac chce...Co,bierzecie na siebie cała winę za jeden pierdolony artykuł!?Wstyd mi...nie przyznaje się....nie chce....
Normalnie masakra-NIE WIDZICIE TU PROWOKACJI!?
Nauczcie sie mysleć i czytać miedzy wierszami a nie po łebkach...
To,że ktoś sie nachlał..inny auto rozjebał tudziez zachowywał sie nieprzyzwoicie;to co-mam JA czy inny za to odpowiadać!?
Ukazujecie płytkie myslenie i dajecie sie zaszufladkować....
OGARNIJCIE SIE!!!!!!!!!!Bo was wrzuca ze wszelkimi szumowinami do jednego kotła
Gdzie godność...Pisząc takie bzdury sami dajecie na siebe wyrok i łatkę POLACKE.....no kurwa żal.pl

()
Mieszkam w Holani ponad 30 lat i juz mam tu godna emeryture, ale zycie zmienilo sie diametralnie na gorzej jak tylko granice zostaly otwarte. Dawniej polaka to tu witali z otwrtymi rekkami i byl sznowany a teraz to sie bija jak jakiejs zarazy. Jak holender tylko slyszy ze gdzies w poblizu jest polak to zaraz patrzy czy jeszcze jego samochod stoi. A z drugiej strony to polacy sa przeklinani przez holendrow o to ze im prace zabieraja bo ida pracowac za jedna czwarta zarobku co zararabia holender i dlatego wzrazta bezrobocie wsrod ludnosci holenderskiej.Niedlugo dojdzie do tego ze zaczna byc palone samochody z polska rejestracja i pensjonaty tam gdzie mieszkaja polacy , bo polacy nie potrafia sie zachowac w goscinnym kraju A bylo by najlepiej zeby ponownie powstala zelazna kurtyna i granice powinny byc pozamykane to by zycie w krajach zchodnich stalo sie bezpieczniejsze i o wiele lepsze.

()
Początkujacy
i znowu dobrzy polacy piszą o tych złych. komentujacych informuję że wbrew swoim przekonaniom i poglądom też są Polakami i jak podpowiada mi doświadczenie, zapewne wcale się nie róznią od tych złych, pijących, kradnących, śmierdzących żuli , pijaków i dziwek, jak to któryś z komentujących napisał. radziłbym spojrzec najpierw na siebie .pijecie zapewne jakies tanie piwska, albo porto z jumbo, spiewacie po pijaku "zono moja", klniecie stojac w kasie, drzecie ryje idac przez ulice, ale to oni sa zli, to oni sa beee. żenada. czyatjac jakiekolwiek forum ,ma sie wrazenie ze to ci dobrzy sa na forach a ci zli w bungolach. hehe,wybielajcie sie jak chcecie. wy wcale nie jestescie inni. i nie wiem dlaczego tak boli porownanie do marokanczykow. najwiekszymi rasistami i ksenofobami sa Polacy i przeciez musicie o tym wiedziec, ludzie nie sa przeciez tak ograniczeni. coooo? pozdrowilbym ale musze isc ukrasc tanie piwo w lidlu.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
ukrasc piwo w lidlu, Bziku dobrze to ujal, a po komentarzu tona mam wrazenie ze jest ze slaska. bardziej zaczelibyscie sie zastanawiac dlaczego jestesmy porownywani do Marokanczykow, ze chodzi tu o brak checi do integracji, o tworzenie enklaw, wlasnych zamknietych srodowisk, o brak chceci do nauki jezyka hol. ilu z was uczys sie jezyka moi swietni dobrzy polacy??? jestescie tu zeby zarabiac i ciagnac z holandii ile sie da , taki byl i jest wasz cel, grzejecie w soboty i dalej zapieprzacie caly tydzien, nie chodzicie nigdzie, kultura tego kraju wcale was nie interesuje, ale jak tylkoo jest okazja to mowicie ze "to oni sa zli" , banda oszołomów.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Wcalosci popieram goscia wyzej-johen luz-dlaczego tak sie oburzacie ze tak napisali o Polakach?wezcie spojrzcie w lustro{niektorzy}i odpowiedzcie sobie-a tak nie jest??czy to nie o mnie chodzi??To nie Holandia i Holendrzy sa zli-to niektorzy Polacy przywiezli tok myslenia z Polski tu!!!!!!,czy sie stoi czy sie lezy 1000e sie nalezy-tak!!!!!!!!!!

()
Początkujacy
mam wielu kolegów pracujących w Holandii. W Polsce pożyczyłbym im ostatnie pieniądze i dał klucze od mieszkania ale wiem że w Holandii kradną i robią typowy chlor polakom

Bliżej nas