Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

Spadek - Holandia

Czytali temat:
od86 Akumaii (172 niezalogowanych)
156 Postów
od86
(od86)
Stary wyjadacz
Zmarł nagle ojciec mojej córki z którym jestem po rozwodzie. Córka ma 20 lat, jest jedyną osobą która dziedziczy. Proszę o poradę, co i jak należy zrobić.
- Np przepisanie mieszkania, auta -nie wiemy gdzie są dokumenty.
- Gdzie sprawdzić czy miał jakieś długi
- Jak sprawdzić czy mial konto zagraniczne gdzie pracował
- jak sprawdzić czy miał ubezpieczenie prywatne, z którego ewentualnie Córka moze otrzymać pieniądze
- Czy coś jeszcze powinnyśmy zrobić?
Zgłoś wpis
173 Posty
Natalia Verka
(Netke)
Stary wyjadacz
od86 napisał:
Zmarł nagle ojciec mojej córki z którym jestem po rozwodzie. Córka ma 20 lat, jest jedyną osobą która dziedziczy. Proszę o poradę, co i jak należy zrobić.
- Np przepisanie mieszkania, auta -nie wiemy gdzie są dokumenty.
- Gdzie sprawdzić czy miał jakieś długi
- Jak sprawdzić czy mial konto zagraniczne gdzie pracował
- jak sprawdzić czy miał ubezpieczenie prywatne, z którego ewentualnie Córka moze otrzymać pieniądze
- Czy coś jeszcze powinnyśmy zrobić?

Tak ogólnie to zacznijcie od przeprowadzenia postepowania spadkowego. bez potwierdzenia ze jest spadkobiercą nic corka nie zalatwi

Zerknij sobie też na stronę:
spadek-adwokat.pl/kto-dziedziczy-spadek-dziedziczenie-ustawowe/

jest tutaj sporo informacji o dziedziczeniu spadku.

Kto dziedziczy spadek? Dziedziczenie ustawowe - Spadek Adwokat Dziedziczenie ustawowe jest najbardziej powszechnym sposobem dziedziczenia w Polsce. Dzieje się tak ponieważ sporządzanie testamentu nie jest u nas powszechne. Spadkodawca może jed... spadek-adwokat.pl
Zgłoś wpis

Bliżej nas