Cześć! W lipcu zeszłego roku ukończyłem kurs HBO z technologii chemicznej, od lat wątpiłem, czy chcę robić magisterkę z WO. Osobiście bardzo lubię pracować teoretycznie i lubię zagłębiać się w tematy teoretyczne, lubię też tworzyć modele obliczeniowe i symulacje. Właściwie zawsze myślałem, że powinienem mieć tytuł magistra, aby wykonywać tę pracę, a przynajmniej, że byłoby to bardzo przydatne. Ale teraz, kiedy miałem rok przerwy i zacząłem podróżować z plecakiem, naprawdę nie chciałbym niczego więcej niż kontynuować podróżowanie przez kilka kolejnych lat. Jednocześnie obawiam się też, że jeśli nie uzyskam tytułu magistra, na dłuższą metę zatrzyma mnie to w karierze. ponieważ mam już 24 lata, studia magisterskie trwają co najmniej 2 lata plus jeszcze rok studiów magisterskich, nie wydaje mi się, żeby można było podjąć jedno i drugie. czy ktoś ma doświadczenie z taką sytuacją? jak ważne jest posiadanie tytułu magistra w wybranej przeze mnie dziedzinie? A czy są osoby, które zaczęły studia/pracę w późniejszym wieku i jakie są Twoje doświadczenia z tym związane? każdy wkład jest doceniany
1 Rok, 4 Miesięcy temu