•Makaron gotujemy osobno.
•Na patelni podduszamy pokrojoną cebule imbir i papryczke chilli.
•Dodajemy przyprawy (curry, lubczyk, kumin, tamari,.przecier pomidorowy, liście laurowe, ziele angielskie)
•Dusimy jeszcze chwile i dodajemy pokrojoną kapustę kiszona ,marchewkę i kawałek paryki.
*Można dodać trochę wody.
•Gotujemy ok.20 min.
•Dodajemy pokrojone na kosteczki wędzone tofu i pokrojone pieczarki,które gotujemy razem jeszcze ok.10 min.
•Doprawiam w razie potrzeby.
•Zagęszczam mąką z ciecierzycy wymieszaną z wodą w słoiczku.
•Ugotowany (odcedzony) makaron dodaje do kapusty i mieszam.
•Wykladam na talerz i posypuje zielonymi liśćmi i czarnuszką.
zdrowiebeztajemnic.pl/tofu-smaczny-i-zdr...nik-miesa-i-nabialu/
Więcej o tofu poczytasz sobie na tej stronie. Jest to smaczny i zdrowy zamiennik mięsa oraz nabiału.