Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

Wszystko legalne ??? - Holandia

()
Początkujacy
Czasami mam takie wrażenie , że holendrzy jak by mogli to zalegalizowali by niewolnictwo
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
dlaczego tak myslisz ?
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
no wlasnie...podbijam pytanie,dlaczego tak myslisz??
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
za duzo widziałem , żadnych przepisów bhp , zadnych szczepień , ubezpieczenia , książeczki zdrowia ,
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
bo szczepienia z tego co wiem to sa do 11 roku zycia-wiec mogles tutaj tego nie zaznac,ubezpieczenia sa i zapewne tez je placisz a ksiazeczki zdrowia to byly w Polsce w latach 80Pozdrawiam.Ave Ja
Zgłoś wpis
25 Postów
Cris CRIS
(artplastek)
Bywalec
jesli sam z siebie nie zrobisz niewolnika to nikt nie zrobi tego na sile.....
znam przypadki ze ludzie pracuja ponad norme...bo uwazaja ze tak trzeba....
a pracodawca mysli ze on tak lubi...wiec mu pozwala.....
To niewolnicy pieniadza......
za pare euro pozbawiaja sie tego co najcenniejsze....
WOLNEGO CZASU.....przeznaczonego na ZYCIE......
pozdrawiam.....powerslave...
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
a to wszystko wynika z niskiego poczucia wlasnej wartosci...polecam OSHO co niektorym,i pozdrawiam wszystkich serdecznie!
Zgłoś wpis
93 Posty
xxx xxx
(xxxz)
Gaduła
"powerslave" wygrywa Swoją drogą sporo racji na temat tego niewolnictwa pieniądza, ale nie zapominajmy, że ludzie tutaj przyjeżdżający dzielą się na dwie (w kwestii finansów) grupy:
1)Pracujący okresowo (z rodziną na utrzymaniu w PL)-ci rzucają się na każdą godzinę którą można przepracować. I dla mnie to zrozumiałe, bo oni nie planują wolnego czasu-bo i tak jest on poza "domem".
2)Reszta (uogólniłem)
W każdym bądź razie jedni i drudzy muszą żyć, a jak ktoś "sprzedaje" ten wolny czas na życie za € to...oby miał szczytny cel ich wydania Mi szkoda młodości i 40h/tydz to MAXXXX. Pozdrawiam!
Zgłoś wpis

Bliżej nas