Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Zatrzymanie 7000 euro przez policje - Holandia

Czytali temat:
Radek Parys Łukasz Napieralski Sebastian Samsoniuk (1228 niezalogowanych)
2 Posty
Kamkla Krasuska
(Kamila1988)
Początkujacy
Hej. Mój mąż wraz z kolegą poruszając się samochodem po hadze zostali zatrzymani do kontroli. Policja dostrzegła ze mąż ma przy sobie 4000 euro a kolega 3000 euro. Zostali aresztowani na24h i stwierdzili że pieniądze zostaną im oddane. Dzisiaj udali się na komisariat gdzie policjant oznajmił im ze na razie pieniędzy nie oddadzą ze muszą odliczyc podatek od kwoty która ze sobą mieli. Czy ktoś z Was spotkał się z taką sytuacją czytałam że po UE można poruszać się z 10000 euro bez problemu.
Zgłoś wpis
5 Postów

()
Początkujacy
witam w holandii nie ma zadnego limitu pieniedzy ktore mozesz miec przy sobie, jest limit przy np przejechaniu przez granicez wiecej niz 10 koła musisz zglosic celnikom i oni wttedy cos podatkują. Prawdopodobnie policjaci maja nadzieje na glupote twojego chlopaka i jego kolegi lub mysla ze pieniadze sa lewe lub brudne i teraz cos kminia nie wiem ale powinniscie zadzwonic do jakiegos radcy lub lojera najleiej
Zgłoś wpis
2 Posty
Kamkla Krasuska
(Kamila1988)
Początkujacy
A orientujesz się jak długo może trwać śledztwo jak długo mogą orzetrzymywac pieniądze. Adwokat mówi że to dziwna sprawa ze tak jak mówisz nie mają takiego prawa.
Zgłoś wpis
5 Postów

()
Początkujacy
sory ze tak dlugo nie pisalem ale nie bylo mnie w domu i jak dalej cwele nie oddali?
Zgłoś wpis

Bliżej nas