Bardzo ogólnikowe pojęcie Izek78, wolontariat to to jak pomagamy komuś z dobrego serca, tak jak ja pomagam w schronisku dla psów w Swarzędzu pod Poznaniem. Nie mylmy więc tego z działalnością nawiązująca do biznesu. Nie wiem co było pierwsze gazeta czy portal niedzieli.nl lecz jedno drugie napędza, można powiedzieć iż portal jest teraz górą bo ma więcej odbiorców niż gazeta, w gazecie powielają się ogłoszenia z portalu i to czasem nawet bez wiedzy ogłoszeniodawcy(znam takie przypadki) świadczy to tylko o tym iż chętnych na ogłoszenia w gazecie brakuje. Wniosek jest jeden należy inkasować pieniądze od ludzi na portalu. Po za tym myślę że osoby tak zwani moderatorzy na niedzieli pomylili się co do wykonywania zawodu, wolą przeglądać forum w poszukiwaniu łamania ich śmiesznych przepisów niż doskonalenia gazety (broszury z ogłoszeniami) Jak dla mnie są ograniczeni emocjonalnie i umysłowo. Można przedstawić dużą ilość forów na portalach polonijnych które napędzają się kosztem firm które dawają tam reklamy swoich produktów a nie biorą nic od użytkowników forum bo to jest właśnie odbiorca tych reklam. Powiem tak jeśli administrator niedzieli.nl nie będzie dawał na portalu reklam firm to zapłacę osobiście za nadanie ogłoszenia np. że sprzedam kubek do kawy lub inny mało istotny duperel Jak dla mnie niedziela upada i to już od jakiegoś czasu, bo ludzie tam pracujący nie myślą. Przypomnę iż na forum niedzieli swego czasu nie można było dawać w ogłoszeniach nr tel. i maili (wszystko na priv) dlaczego, już wyjaśniam. Właśnie tak zmuszano ludzi do logowani się na portalu i kontaktowania się na priv tylko by uzyskać jakiś kontakt z ogłoszeniodawcą, w ten właśnie sztuczny sposób zwiększała się liczba użytkowników i co dawało niedzieli.nl prawo do inkasowania większej kasy od prawdziwych reklamodawców. Teraz jak reklamodawcy pewnie się wycofują, my musimy uzupełnić portfele pazernych facjat w redakcji niedziela.nl
Pozdrawiam
Pozdrawiam