Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

kolizja samochodowa - Holandia

16 Postów
jan harnas
(harnas76)
Bywalec
Witam ,
Czy ktoś miał kolizje samochodową w której ktoś wjechał wam samochodem w tył waszego i czy jest tutaj tak ,że kto wjedzie do was jest zawsze winny???
Pytam , ponieważ miałem taką kolizje w której koleś skasował mi przyczepe + samochód,szkoda jest wyceniona przez rzeczoznawce i należy mi sie kasa na kupno innego sam.
Ubezpieczalnia niezwykle zwleka z wypłatą pieniedzy , przysyła jakieś listy ,które mówią o tym że ubezpieczalnia kolesia który we mnie wjechał posądza mnie że to ja jestem winny , czy coś w tym sensie.

W polsce jest tak... z tego co zawsze mówiono kto wjedzie ci do ''tyłka '' jest sprawcą wypadku.Jak jest w holandii?>

Serdecznie Dziekuje i Pozdrawiam
Zgłoś wpis
879 Postów
N .......
(Schat_je)
Latający Holender
Moj znajomy miał podobne zdarzenie, z wyplaceniem odszkodowania nie bylo zadnych problemow.
Kase dostal bardzo szybko, po jakichs 2 tyg. od zdarzenia.
auto bylo na NL rejestracjach
Zgłoś wpis
16 Postów
jan harnas
(harnas76)
Bywalec
Witam , ja mam tez na hol, blachach ale u mnie robią duże kłopoty z wypłaceniem kasy, nie wiem ,czasem myśle ze to że jestesmy polakami ma znaczenie.
Ciągle wysyłają jakieś dokumenty żeby wypełnić ,jak to zdarzenie zaistniało ,dokładnie opisać -kiedy chamowałem , dlaczego , czy widziałem samochód za sobą ,,,,,,,
już trzeci raz mam pisać to samo , nie wiem o co im chodzi ,może myślą ze popełnie błąd w zeznaniach i ja bede pokrywał szkode temu co do mnie dobił !!!!!!myśle że to jakaś paranoja holenderska
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
879 Postów
N .......
(Schat_je)
Latający Holender
A może warto byloby skorzystac z pomocy prawnej, są tez bezplatne tutaj...nigdy nie korzystalam, wiec nie wiem jak to wygląda
www.juridischloket.nl/Pages/default.aspx

a moze masz wraz z ubezpieczeniem auta tez prawnika? sprawdz dokladnie, jesli tak to oni sie tym zajmą...
pozdrawiam i powodzonka życzę
Zgłoś wpis
16 Postów
jan harnas
(harnas76)
Bywalec
Dziekuje , odezwie sie po zakonczeniu sprawy.Pozdrawiam
Zgłoś wpis

Bliżej nas