Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
289 Postów
Krzysztof Chojnacki
(Ród Polaków w Rotterdam)
Doświadczony forumowicz
A ja myślę że tam Twój dom gdzie rodzina , a jeśli nie masz rodziny to i nie masz za czy tęsknić, a rodzinę można założyć wszędzie. Doceniam iż mieszkałem w wolnym kraju , że jestem polakiem i że mam prawo wybory, ale w obecnych czasach Polska nie zrobiła nic by zatrzymać swoich obywateli, by kilka milionów ludzi nie żyło daleko od swoich każeni. Obecnie Polakom żyje się lepiej na zachodzie niż u siebie i teks że to ty masz coś zrobić dla kraju a nie kraj dla ciebie jest zwykłą propagandą wymyśloną jeszcze za komuny - stare i nie aktualne uderzenie w ludzkie sumienie dla zysku rządzących
Zgłoś wpis
682 Posty
anna ...
(wiedzma)
Latający Holender
Rodzie, Ty nie mówisz o Polsce tylko o tych co rządzą krajem,a tych my sami wybieramy,wiec do siebie powinniśmy mieć pretensje
Zgłoś wpis
440 Postów
jacek piatek
(MNICH79)
Latający Holender
a ja nie jestem patriota wybralem pieniadze za granica niz puste slowa w polsce i jest mi z tym dobrze za dlugo by trzeba bylo czekac zeby w polsce szanowali ludzi tu jestem zwyklym robotnikiem a stac mnie na godne zycie ktos powie ze sie sprzedalem a ja odpowiem ze mam taka gadke gdzies poznalem smak biedy w polsce a teraz zycie normalnie
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
jak to dobrze ze ta europa otworzyla te rynki pracy
bo ta polska to by wykonczyla co niektorych
poumierali by chyba z tej polskiej biedy zal.pl
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Patriotyzm jest dobry w czasie wojny
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
z pewnoscia tesknie za pewnymi miejscami w polsce i mile wspominam wydarzenia z przeszlosci , ktore mialy miejsce w mojej ojczyznie, niestety nie mialem zbyt wielkiego wplywu na to gdzie sie urodzilem tak wiec polakiem pozostane na zawsze ale nie jestem patriota, zdecydowanie nie poszedlbym dzis walczyc na barykady o polska np. suwerennosc, mysle ze zdecydowanie wolalbym robic duzo milsze rzeczy np. w holandii lub w innym kraju, pewnie z wygody, lenistwa albo ze zdrowego rozsadku...ale flagi nie podepcze i nie bede plul na godlo..jak spiewal muniek
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
nie cierpie polski, mentalnosci polakow, bogobojnosci, nietolerancji, wiscigu szczorow i tego ze kazdy jest najlepszy zamiast byc normalnym. jakby tsunami bylo w polsce to wcale bym sie nie martwila.

polske traktuje jako kraj do ktorego jezdzi sie na wakacje. rodacy sa przemili jak sie dowiedza ze na stale mieszka sie w hol. wejda ci w ..... jesli ubzduraja sobie ze mozesz im zalatwic prace.

nie bylam w polsce biedna i chyba dlatego mialam tylu "przyjaciol"

kocham hol i to jest moj kraj.
Zgłoś wpis
724 Posty

()
Latający Holender
wiedźma napisał:
Rodzie, Ty nie mówisz o Polsce tylko o tych co rządzą krajem,a tych my sami wybieramy,wiec do siebie powinniśmy mieć pretensje

Może nie powinien krytykować rządu bo nie byłem na wyborach. Nie byłem dlatego że oni wszyscy już byli u władzy i nie widzę żadnego efektu i rządzenia. Musi niestety jeszcze minąć wiele lat i pokoleń żeby ci twardogłowi odeszli w cień
Ja tak długo czekać nie mam zamiaru.
Co z tego że miałem w Polsce dobrą pracę jak mało płatną nie stać mnie było na tyle co tutaj.
Nie śpie na pieniądzach ale wiem ze mi ich nie brakuje.
Polska powinna nas potrzebować cały czas a nie tylko w nagłych przypadkach np jak ktoś wymienił wojny
Tylko rząd nic nie robi w tym kierunku żeby dać tym młodym ludziom którzy jadą za granice jakąś szanse.
Większość ludzi na tym forum to młode osoby nie chcą pracować za 500 czy 1000 PLN bo jak utrzymać rodzine za te pieniądze. Znam rodziny które tak żyją i mieszkają z rodzicami w 2-3 pokojowym mieszkaniu. Bo tak taniej.
Nie jestem patriotą. Nie mylmy patriotyzmu z tęsknotą.

Patriotyzm (łac. patrio = ojczyzna, gr. patriates) - postawa szacunku, umiłowania i oddania własnej ojczyźnie oraz chęć ponoszenia za nią ofiar.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Polacy sa we wszystkim the best i w ogole naj i papiez byl Polakiem
A Swistak siedzi bo sreberka byly kradzione i CBS mu zalozylo podsluch i dobralo
sie do dupy
Zgłoś wpis
724 Posty

()
Latający Holender
A w tym wszystkim zapomniałem napisać jeszcze o Urzędzie Skarbowym, ZUS, NFZ itd
Ale na ten temat to już nawet brak mi słów bo co tu gadać jak niema o czym mówic
Zgłoś wpis

Bliżej nas