Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
77 Postów
Uma T
(Uma)
Gaduła
Zdecydowanie tak. W przyszlym roku jedziemy na dluzej do Polski. Chcemy kupic dzialke zanim wprowadza euro. Ceny na pewno podskocza, a trudno mieszkac pod grusza
Zgłoś wpis
77 Postów
Uma T
(Uma)
Gaduła
Ciekawa jestem, ile w Polsce teraz wynosi srednia, miesieczna pensja, czyli ile trzeba miec miesiecznie, aby normalnie zyc.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Ja jeśli sie wszstko ułoży to wróce może kiedyś na stare lata.
Uma co do twojego pytania srednia pensja wynosi 1200 a zeby żyć na jakim takim poziome trzeba miec przynajmniej te 2000 złociszy
Zgłoś wpis
724 Posty

()
Latający Holender
uma kupisz dzialke, wyjedziesz zeby zarobic na budowe domku, bo prawdobodobnie bedziesz chciala sie pobudowac, wrocisz do PL zeby wybudowac ten wymarzony domek, wyjedziesz znowu do NL zeby go urzadzic, lub wezmiesz na to kredyt ktory trzeba splacic, i ten domek wybudowany i urzadzony trzeba jakos utrzymac z waszych pensi, jak braknie to znowu wyjedziesz, Przydaly by sie nowe meble, auto itd, itp ....
mimo wszystko zycze powodzenia i pozdrawiam
Zgłoś wpis
77 Postów
Uma T
(Uma)
Gaduła
Dzieki Wiciu, Holandia (Rotterdam) wychodzi mi bokiem. Nie chce mi sie na starosc spacerowac po zasmieconych, bezdrzewnych ulicach i uzerac z agresywnymi, marokanskimi nastolatkami. Duze miasta holenderskie sa niestety coraz bardziej "czarne"; ca 50% ludnosci to obcokrajowcy, glownie nie-europejczycy. W weekend idac do jakiegokolwiek przybytku kultury w Rotterdamie trzeba sie przedzierac przez tlum bezdomnych narkomanow, oferujacych namolnie StraatKrant. Jadac noca metrem najlepiej jest miec ze soba Glocka
Fundusze na dzialke i skromny, parterowy (po co mi schody na starosc?) dom mamy odlozone.
Zgłoś wpis
220 Postów
ark .
(ark)
Doświadczony forumowicz
A myślisz ,że w pl jest nocami bezpiecznie ? Nie jestem przekonany czy powrót po latach to dobry pomysł .Ale pewnie to przemyslałas ,mam kolegę który sprzedaje działki budowlane przy małym miasteczku na Warmii ,klimat taki sam jak w nl.
Może z emeryturą holenderską jakoś pożyjejesz ,średno na ręke pracownik w pl dostaje około 1500 pln i trzeba sie pożądnie gimnastykowac przy zakupach bo ceny niejednokrotnie są takie jak w nl
I jeszcze ,40 km drogi niedaleko mojego domu robią już 4 lata , w nl wymiana nawierzchni na skrzyżowaniach trwa czasem jedną noc ,no może z wyjatkiem Barendrechtu rondo nie wiem jak teraz ale chyba ze dwa tygodnie było zamkniete.
Zgłoś wpis
77 Postów
Uma T
(Uma)
Gaduła
Dzieki Ark,
Warmia jest niezaprzeczalnie cudowna. Chcemy sie wybudowac w okolicach Jeleniej Gory, gdzie sa jelenie i gory
Na starosc wole oklac antyczna torebka polskie nastolatki
Zgłoś wpis
724 Posty

()
Latający Holender
tez mieszkam w Rotterdamie. wczesniej na Zuidzie i znam ten klimat mieszkanie nad kafejka po lewej kofik po prawej burdel. sa w Rotterdamie jeszcze spokojnie miejsca tan gdzie teraz nieszkam tez sa ,, kolorowi,, al sa to spokojne rodziny, chyba oni mieli wieksze obawy ze wprowadzili sie polacy duzo zieleni i to co cenie najbardziej SPOKOJ
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Nie mylcie pensji sredniej krajowej w polsce ktora wynosi okolo 3000 zl netto z pensja najnizsza lub przecietna. najnizsza krajowa to bodajze na reke 1100 zl. Wiadoma sprawa ze zarobki zaleza od wielkosci miasta. Poznan w granicach 1800 zl w moim miasteczku 20tys mieszkancow 1300 zl. Adekwatnie rosna tez ceny mieszkan nawet jak i wynajmu pokoju: Poznan od 550 mieszkanie 2 pokojowe okolo 270tys mniejsza miejscowosc pokoj 350 mieszkanie 160 tys Mozna to sobie przeliczyc
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
Jedno jest pewne; jeśli ktoś chce kupić nieruchomość w Polsce, najlepiej zrobić to jak najprędzej. Ceny rosną w tempie błyskawicznym.
Mam wprawdzie gdzie mieszkać, ale również chciałabym wybudować domek. Nie musi być wielki, byle na dużej działce. Tu mam ogródek 50m2. Pies jak się odwraca, zawadza ogonem o płoty

Ark, rondo w Barendrechcie nadal zamknięte ...
Zgłoś wpis

Bliżej nas