Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

Rodzinne w Holandii - Holandia

Czytali temat:
Agnieszka Gawor zbigniewligus Ligus wysoki1971 (826 niezalogowanych)
2 Posty

()
Początkujacy
Witam.
Teraz mam pytanie dotyczące rodzinnego.
Czy jeśli mąż pracuje w Holandii od 4 miesięcy (od listopada do końca stycznia, luty w PL i znowu w marcu do Holandii), a w ciągu 2 miesięcy planujemy się tam przeprowadzić cała rodziną, czyli ja i synek 2 letni, to możemy sie już ubiegać o jakieś dodatki na dziecko/rodzinę?
Jeśli tak to jakie?
Jakie wymogi trzeba spełniac by sie o takie dodatki ubiegać?

Mąż zarabia ok 2000 Euro miesięcznie netto. Póki co robi przez agencję, ale do pół roku powinien przejśc na kontrakt pod firma w której pracuje. Ja z początku nie będę pracować. Słyszeliśmy tez o dodatku do czynszu.
W jakich wypadkach ten dodatek sie należy? Jakie sa wymogi?

Dziękuję z góry za pomoc.
Zgłoś wpis
12 Posty
Budnicka Malgorzata
(Malgorzata001)
Bywalec
Witam .

Nazywam się Pani Małgorzata Budnicka, certyfikat z dużym kapitałem, który może zaspokoić swoją potrzebę pożyczki pożyczkodawcy. Robię pożyczki w wysokości 2000 euro aż do 985.000 euro, w wysokości 2% na okres 1 do 30 lat spłaty. Moja procedura jest bardzo szybka i niezawodna.

Kontaktowy e-mail: budnicka1967@gmail.com
Zgłoś wpis
8 Postów
Ambasada Holandii w Warszawie
(Ambasada_Holandii_w_Warsz)
Początkujacy
Soniu, rodzice legalnie mieszkający i pracujący w Holandii mogą starać się o przyznanie aż trzech różnych zasiłków/dodatków na opiekę nad dziećmi. Sprawdź: wholandii.pl/zycie-w-holandii/zasilki-i-dodatki/zasiki-rodzinne
O dodatek mieszkaniowy mają prawo się starać tylko osoby, które wynajmują mieszkanie (nie pokój) i są zameldowane w danej gminie. To, czy dodatek zostanie przyznany i jaka będzie jego wysokość zależy od otrzymywanego wynagrodzenia oraz wysokości płaconego czynszu. Więcej informacji na ten temat znajdziesz tutaj: wholandii.pl/zycie-w-holandii/zasilki-i-...dodatek-mieszkaniowy
Zgłoś wpis

Bliżej nas