Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

Gdy pracodawca nie zabezpiecza stanowiska pracy. - Holandia

5 Postów
Klaudia ort
(Klaudia O)
Początkujacy
Co moge zrobic jezeli pracodawca nie zabezpiecza nalezycie stanowiska pracy?
Pracuje w fabryce przy maszynach, ani ja ani zaden z pracownikow nie przechodzilismy zadnego szkolenia bezpieczenstwa... Czesto zdarzaja sie u nas wypadki w pracy. Czytałam na stronie SPAMże:

Wnosząc roszczenie z tytułu wypadku w pracy, należy zebrać jakiekolwiek dowody, które mogą mieć znaczenie dla danej sprawy. W przypadku szkód doznanych w trakcie pracy, takie dowody mogą również obejmować ewidencje bezpieczeństwa pracodawcy oraz szczegóły dotyczące jakichkolwiek dotychczasowych, powiązanych zdarzeń.

To mam zbierac takie dowody i zglaszac to komus? Czy mozna zglosic anonimowo firme do kontroli?
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
Klaudia, jest Arbeidsomstandighedenwet (w skrócie Arbowet), czyli takie polskie przepisy BHP.

Każdy wypadek firma jest zobowiązana zgłaszać do Arbeidsinspectie, która przeprowadza śledztwo. Jeśli naruszane są przepisy - wyciągane są konsekwencje.

Tu masz linki, ale myślę, że Baileys odpowie Ci dokładnie na wszystkie pytania. Niech tylko Vodafone ponaprawia co się spaliło...

www.arboportaal.nl/

www.arbokennisnet.nl/
Zgłoś wpis

Bliżej nas