Bzdurzysz mika że aż się rzygać chce...Ale własnie taka mentalność Polaka....
Skąd Ty wziełaś te 70%?Chyba z nalewki babuni...heh
Na chłopski rozum wiec przyjmując jakiś ogół nas tu jako 100% to tylko 30 jest good?Dziewczyno (mniemam w/g formy nicka),ogarnij sie....Chyba ze liczysz po głowie pokolenie pierestrojki które spierdoliło tu przed karząca ręką polskiej sprawiedliwości tudzież wojskiem nienauczone zycia i radzenia sobie w sytuacji ekstremalnej...
Ubliżasz mi,i ludzim mego pokroju którzy maja tu juz pewien status,poważanie oraz nigdy nie słyszeli uszczypliwości ze strony autochtonów..
Zresztą w Holandii jest taki odsetek ludzi zachowujących sie i "innych" inaczej że czasu mało na przytaczanie przykładów..
Zarzuca sie nam wielu brak znajomości języków obcych;ok,zgoda...system nauczania był jaki był i nie nasza to wina ze przymusowo kiedyś trzeba było się uczyć języka "jedynych słusznych przyjaciół"...A Holendrzy co,mimo znajomości kilku języków obcych np. co mają wiecej?gówno....wiedzą tyle co nic...Żeby nie byc gołosłownym,rozmowa moja z pewna rodziną z NL na imprezce po skończeniu projektu:
-(...)luźna gadka..bleble
-Piotr,macie w Polsce góry?
-mamy,morze też
-ooooo
-a ilu was jest,Polaków?
-nie wiem dokładnie,jakieś 40mln
-Kristie!...słyszałaś!?
-co?
-Polaków jest jakieś 40 mln
-gdzie...w Holandii?
O organizacji pracy oraz ich zdolnoiściach manualnych do marnotrawienia materiału i produkowania odpadów też mozna by rozprawke napisać.Nie wspomne o zamiłowaniu do przestarzałej technologii...
Powinni się cieszyć ze miedzy innymi to my,fachowcy z Polski pokazujemy im jak teraz świat i technologia wygląda.....Inaczej dalej znali by tylko cegły,cement i konstrukcje drewniane....