Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

Rozliczenie za 2010 , formularze M elektronicznie - Holandia

Czytali temat:
Krzysztof Paś (1165 niezalogowanych)
21 Postów
Bywalec
Zadzwon i umow sie juz dzis na rozliczenie podatku , nie musisz czekac na Jaarogave ,wystarczy ostatni salaris

Juz od dzis moga panstwo zrobic u mnie rozliczenia wlocznie z formularzem M - wszystkie zeznania sa robione elektronicznie.

Kazdy otrzymuje potwierdzenie wyslanego zeznania i zwroty przychodza na panstwa konto bankowe.

Na szybkosc zwrotu ma wplyw tylko Belastingdienst ( Urzad Podatkowy)a nie biuro robiace rozliczenie

Prosze wczesniej zadzwonic i umowic sie na spotkanie te.0610267313

AKMD Monika van Dijk
Kamerlingh Onnesweg 69a
1223 JC Hilversum

KvK nr. 32125296
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
wczoraj dzwonilem do belstingu i zapytalem czy jest jakas mozliwosc sciagniecia M-formularzy z internetu, osoba z która rozmawiałem powiedziała ze ten formularz jest dostepny tylko w formie papierowej, i ze przyjdzie do mnie na adres zameldowania, i w tym przypadku nie ma mozliwosci rozliczenia sie przez neta, czyzby wprowadzila mnie w bład?
Zgłoś wpis
43 Posty
Bywalec
to znalazlem na stronie belastingdienst

Er zijn verschillende soorten aangiften. Welke aangifte op u van toepassing is, hangt af van uw situatie. Zo zijn er speciale aangiften voor:
ondernemers
particulieren
buitenlandse belastingplichtigen

Meestal kunt u uw aangifte digitaal indienen, via het aangifteprogramma.[b] Maar er zijn ook situaties waarin u alleen een papieren aangifteformulier kunt insturen. Bijvoorbeeld als u:
aangifte doet voor een overleden belastingplichtige (F-formulier)
emigreert of immigreert (M-formulier)

Als u op papier aangifte wilt doen of moet doen en u hebt geen aangifteformulier ontvangen, dan kunt u een formulier bestellen via de site of aanvragen bij de BelastingTelefoon. Het E-formulier kunt u niet bestellen. Als dit formulier op u van toepassing is, krijgt u het automatisch toegestuurd. In de tabel ziet u een overzicht van alle papieren aangifteformulieren.

Tabel: Soorten aangifteformulieren
Soort aangifteformulierVoor wie?
W
Aangifteformulier voor ondernemers die ontheffing hebben voor de verplichting om digitaal aangifte te doen.
P
Aangifteformulier voor particulieren. Dit formulier bevat alle vragen over inkomsten en aftrekposten.
E
Aangifteformulier voor particulieren die een eenvoudige versie van het P-formulier indienen. Dit formulier bevat alleen de meest voorkomende inkomsten en aftrekposten.
F
Aangifteformulier voor de nabestaanden van een overleden belastingplichtige.
T
Aangifteformulier voor belastingplichtigen die een teruggaaf willen aanvragen.
Tj
Aangifteformulier voor jongeren tot 30 jaar die alleen loon of een uitkering hebben en een teruggaaf willen aanvragen.
C
Aangifteformulier voor buitenlandse belastingplichtigen. Het gaat hier om belastingplichtigen die het hele jaar in het buitenland wonen en inkomsten hebben uit Nederland.
Tc
Aangifteformulier voor buitenlandse belastingplichtigen die een teruggaaf willen aanvragen.
M
Aangifteformulier voor belastingplichtigen die emigreren of immigreren.

Wynika z tego ze nie ma mozliwosci wypelnienia M-formularza przez program komputerowy (istnieje tylko papierowa wersja).
Holendrzy wychodza chyba z zalozenia ze poza ich krajem ludzie nie maja internetu lub nie wiedza jak sie nim poslugiwac
Zgłoś wpis
21 Postów
Bywalec
sa dosc drogie oprogramowania dla ksiegowych i tam jest tez formularz m i jak takie oporogramowanie posiadam , dla osob prywatnych nie sa one dostepne no i sa bardzo drogie
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Mavd rozumiem twoja odpowiedz i wydaje mi sie logiczna, ela jak to sie ma do faktu ze ja jako podatnik nie moge sie rozliczyc elektronicznie a tylko na papierze i to na ich formularzach, pytam bo i tak musze to komus zlecic , ale nie bede zlecal tego komus kto zrobi to elektronicznie a ja po roku dowiem sie od belastingu ze mam problem, razem z kolega Hustonem,
Zgłoś wpis

Bliżej nas