Tak znana i Typowa reakcja lidera MLM.
Ja mlmowy ignorant jestem
. Ale dla mnie to naciaganie ludzi na kupowanie czegos, co w pobliskim sklepie dostana taniej i lepiej.
Jezeli jest inaczej - pokazcie mi cos WARTOSCIOWEGO, co moge korzystnie w ten sposob kupic.
No tak chris wasiak/- jak i Dallin Larsen? To ten poleta-wierszokleta-bajkopisarzo-erotomano-gawedziarz z
MonaVie? Dobrze mysle?
Naprawde myslisz, ze bym sie zajmowal czyms takim? Probowalem - dziekuje - postoje ; )
Zgadza sie, tylko niewiem dlaczego w ostatnich trzech tygodniach juz
16 osob z polski (nie liczac holendrow)do mnie sie zglosilo o pomoc aby wprowadzic
MonaVie na rynek holenderski (Brand Recognition??) : )
Co jest wazniejsze dla was sprzedawanie produktu czy doprowadzenie nowej osoby (lidera)? Cos malo slysze o sprzedazy.
Ten 21-letnie chlopczyk ma doswiadzenie praktyczne jak i teo., znam ludzi z gornej drabiny tego biznesu i dokladnie wiem jak wygloda strategia ich dzialanosci (grono znajomych jest cholernie wazne)
ja Ci chlopie zycze powodzenia. Ale na Boga - nie rob obciachu. Sobie, branzy, przyszlym partnerom. MLM to najdynamiczniej rozwijajacy sie system sprzedazy na swiecie. Szybciej nawet niz sprzedaz internetowa. Ale w kilku krajach ma trudniej.
Przez firmy, ktore narobily kiedys syfu i teraz kazdy ma negatywne skojarzenia. Nie powielaj prosze zlych schematow.
Biznes?
Biznesem sprowadza sie do sprzedazy produktow, bo z tego biora sie dochody firmy/dystrybutorow? W innym przypadku bylaby to ksiazkowa piramida finansowa. Nie ma tu znaczenia wg jakich zasad przebiega podzial wewnatrz struktur, od producenta do klienta.
Dokladnie tak jak w kazdej twardej franczyzie, w MLM prowadzenie tego biznesu jest bardzo sformalizowane. Wolnosc polega co najwyzej na tym, ze mozna zmienic firme i zajac sie czym innym.
A propos kierowalem sie do Panstwa- na tym forum nie mam grupy docelowej ; )
Pozdrawiam.
MGH