Mysle ze ten temat interesuje nie tylko mnie jak wyglada emerytura a raczej prawo do emerytury jak jest naliczana i czy osoby które pracuja przez biura posrednictwa pracy i nie sa zameldowane w Holandii maja takie same prawa emerytalne jak osoby zameldowane w Holandii pracuja przez biuro posrednictwa pracy czy sa roznice jakies a jak wyglada ta sprawa z osobami na kontrakcie.
Jesli ktos jest zorientowany w temacie to niech sie wypowie
czy osoby objete CAO maja wypłacana emeryture lub rente z tzw 1 filaru czy tylko Stipp.
Mam jeszcze jedno osobiste pytanie. Czy jesli pracowałem co roku przez 2 miesiac na okres wakacyjny przez biura posrednictwa pracy czy ten okres liczy sie do lat pracy ???
I czy w ogole okres przeprzacowany przez biuro jest liczony do wysługi lat bo w moim wypadku dało by to przeszło 3 lata liczac okresy wakacyjne w zeszłym roku 6 miesiecy i ten cały rok.
Z gory dzieki wszystkim za zainteresowanie i udzielenie wyjasnien.
pozdrawiam Krzysiek
Mam nadzieje ze znajda sie osoby elokwentne i znajace temat, które pomoga nie tylko mnie dowiedziec sie wiecej na temat emerytur i rent w NL
Jesli ktos jest zorientowany w temacie to niech sie wypowie
czy osoby objete CAO maja wypłacana emeryture lub rente z tzw 1 filaru czy tylko Stipp.
Mam jeszcze jedno osobiste pytanie. Czy jesli pracowałem co roku przez 2 miesiac na okres wakacyjny przez biura posrednictwa pracy czy ten okres liczy sie do lat pracy ???
I czy w ogole okres przeprzacowany przez biuro jest liczony do wysługi lat bo w moim wypadku dało by to przeszło 3 lata liczac okresy wakacyjne w zeszłym roku 6 miesiecy i ten cały rok.
Z gory dzieki wszystkim za zainteresowanie i udzielenie wyjasnien.
pozdrawiam Krzysiek
Mam nadzieje ze znajda sie osoby elokwentne i znajace temat, które pomoga nie tylko mnie dowiedziec sie wiecej na temat emerytur i rent w NL