Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Pytanie Odnosnie OWV - Holandia

Czytali temat:
(1702 niezalogowanych)
8 Postów

(Titolandia)
Początkujacy
Witam. Znajomy rejstrował się w UWV , poprzez wysyłanie Papierów wypisywanych recznie , gdyz nie posiada Meldunku w Holandii. Kiedy dostanie Odpowiedz czy dostanie czy nie?? < Papiery wysyłał w pierszym tygodniu sierpnia.>, i o jakim Okresie dostanie Zasiłek.? , I w jakich dniach zasiłki sa wypłacane na konta.?? Dziekuje Bardzo Za Odpowiedź.
Zgłoś wpis

(johen_luz)
Początkujacy
że tak zacytuję z pewnej broszury OGÓLNIE DOSTĘPNEJ na stronie UWV. "Jeżeli w dalszym ciągu mają Państwo jakiekolwiek pytania, prosimy o telefoniczny kontakt z Infolinią dla Pracowników
UWV pod numerem 0900 - 9294 (taryfa lokalna). Jeżeli dzwonią Państwo z Polski, proszę skorzystać z numeru
+ 31 88 898 20 01 (taryfa międzynarodowa)."
oczywiście broszura jest po polsku. Powiedz znajomemu że najprościej jest zadzwonić.

aaaaa co tam zaszaleję dam Ci linka do całej broszury, , stać mnie.http://www.uwv.nl/Images/Praca%20w%20Holandii_tcm26-243241.pdf,
pozdrawiam
Zgłoś wpis

(mgh)
Początkujacy
johen_luz napisał:
oczywiście broszura jest po polsku.

Dla mnie jest to banalne. Ciekawe czy w Polsce jest broszura po holendersku, turecku ...... ?

Ps. Jak sie nie myle, kiedy osoba nie posiada meldunku zamieszkania (gminie) nie ma prawa do zasilku, tak logicznie, wydaje mi sie ze holandia to nie sinterklaas (mikolaj).
Zgłoś wpis

(johen_luz)
Początkujacy
wiele rzeczy jest banalnych, najważniejsze że są pomocne czy też użyteczne, papier toaletowy też jest banalny a jaki pomocny? nieprawdaż...
Zgłoś wpis
8 Postów

(Titolandia)
Początkujacy
mgh napisał:

Ps. Jak sie nie myle, kiedy osoba nie posiada meldunku zamieszkania (gminie) nie ma prawa do zasilku, tak logicznie, wydaje mi sie ze holandia to nie sinterklaas (mikolaj).[/quote]
Osoba nie posiadająca Meldunek w Holandii, ma Prawo,
Zgłoś wpis

(mgh)
Początkujacy
Moze i pomocne, tylko szkoda ze wzystko kosztem spoleczenstwa - w koncu ktos to musi oplacic. Moim zdaniem kazdy normalny powinien do 3 miesiecy cos tu znalesc, dlatego tez uwazam ze zasilki powinny nie duzej trwac niz 6 -max 10 miesiecy (zapobiedz pokusa naduzycia). To jest tylko moja osobista opinia.
Zgłoś wpis

(mgh)
Początkujacy
Titolandia napisał:

Osoba nie posiadająca Meldunek w Holandii, ma Prawo,

Mysle ze najlepiej tam zadzwonic, wtedy zostanie cala procedura dokladnie wyjasniona i Twoj kolega bedzie wiedzial na czym stoi. Jeden znajomy (holender) byl 1.5 miesiaca na zasilku, ale musial osobiscie sie meldowac w UWV (fizycznie).
Zgłoś wpis
8 Postów

(Titolandia)
Początkujacy
mgh napisał:
Moze i pomocne, tylko szkoda ze wzystko kosztem spoleczenstwa - w koncu ktos to musi oplacic. Moim zdaniem kazdy normalny powinien do 3 miesiecy cos tu znalesc, dlatego tez uwazam ze zasilki powinny nie duzej trwac niz 6 -max 10 miesiecy (zapobiedz pokusa naduzycia). To jest tylko moja osobista opinia.
Ta Odpowiedx jest nie na Temat. Wiec Proszę Odpowiedzi tylko związane z Tematem
Zgłoś wpis

(mgh)
Początkujacy
Titolandia napisał:
Ta Odpowiedx jest nie na Temat. Wiec Proszę Odpowiedzi tylko związane z Tematem

Off-topic reakcja, kierowalem sie nie do Ciebie tylko "johen". Pzd
Zgłoś wpis

(johen_luz)
Początkujacy
Zgadzam się z Toba ale z drugiej strony jeżeli państwo jako takie daje taka możliwość to można z niej skorzystać. można , niekoniecznie trzeba. pozdrawiam
Zgłoś wpis

Bliżej nas