Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

kuchnia - Holandia


()
Początkujacy
jednym z moich hobby jest kuchnia
bardzo lubie przyrzadzac ryby,a szczegolnie te wlasnorecznie zlowione.no i oczywiscie jesc
chcialbym podzielic sie swoja skromna wiedza z innymi
Zgłoś wpis
16 Postów
Zbigniew W
(Zbynio182)
Bywalec
W tym wątku to lubię je łowić i jeść
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
siko, skoro chcesz sie podzielic swoja wiedza, to przygotuj nam tu jakies rybne recepty..... tyle programow kulinarnych w tv, to na forum tez mozemy miec jeden
Zgłoś wpis
244 Posty
; )
(biohazard)
Doświadczony forumowicz
O super! Może mi doradzisz... zaprosiłam na wigilię moich rodziców i dla tatki muszę przygotowac karpia- i chce go zaskoczyć czymś nowym ale zarazem prostym w wykonaniu... najchętniej bez smażenia. Może coś z piekarnika.... Nie jestem zwolennikiem karpi na wigilię ale w tym roku chcę zaświecić wiedzą kulinarną ... I proszę pośpiesz się bo nie mam ochoty oglądać łba karpia w tależu.....
Zgłoś wpis
244 Posty
; )
(biohazard)
Doświadczony forumowicz
Kurczak... profil już nie istnieje...

ma może ktos jakiś pomysł?
Zgłoś wpis
289 Postów
Krzysztof Chojnacki
(Ród Polaków w Rotterdam)
Doświadczony forumowicz
Ja karpi nie trawie, cały rok człowiek czeka by najeść się ryby z ośćmi blee.... Ja zazwyczaj kupuję filety z miruny,pangi lub ryba maślana(pycha) resztę jednak robię tradycyjnie no i muszą być też makiełki (makaron na słodko z makiem,rodzynkami i orzechami) Już się nie mogę doczekać
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
bar w marynacie czosnkowej

1 bar ok 2kg na 4 osoby,przynajmniej nikomu nie zabraknie i nie beda sie szarpac

marynata:
-4 zabki czosnku
-50cl oleju z oliwek(vierge)
lyzka octu winnego
-sol i pieprz
mieszamy posiekany czosnek z reszta swiata i nacieramy namietnie rybke uwazajac na dlonie gdyz ta bestia ma cholernie ostre kolce na grzbiecie i nie tylko....
nastepnie zawijamy to szczelnie w sreberko i wrzucamy do piekarnika(180stopni) na 35 min.
podajemy z bukietem warzyw na parze i krokietami,osobiscie uwielbiam cykorie,cukinie,marchewke.....polane sosem z brytwanki
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
zapomnialem dodac ze zeebars to tak jakby morska dziczyzna i smakuje doskonale z czerwonym winem,a na zimno nawet z nasza polska wodeczka
Zgłoś wpis
244 Posty
; )
(biohazard)
Doświadczony forumowicz
O supcio... wygląda to łatwo... oprócz tego nacierania Na pewno spróbuje przyrządzić tego zeebaars`a w końcu jakaś odmiana
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
naprawde warto
Zgłoś wpis


Bliżej nas