Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

rejestracja samochodu w Belgii (zmiana tablic) - Holandia

Czytali temat:
Natalia Pankiew (7001 niezalogowanych)

()
Początkujacy
Witam,
jeśli wiecie coś na temat rejstracji samochodu na polskich blachach w Belgii to proszę napiszcie. Słyszałam że jest jakiś okres po którym należy zmienić blachy na belgijskie...jeśli znacie szczegóły jak to załatwić , co jest potrzebne i w które drzwi należy zastukać to dajcie znać. Z góry dziękuję za pomoc.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
DIV Bruxelles (Direction Immatriculation des Véhicules - maps.google.com
Rue du Progrès 56, Saint-Josse-ten-Noode - +32 2 277 30 50
Zgłoś wpis
9 Postów
Aga W
(angus)
Początkujacy
To bardzo ciekawe pytanie,ale czy moglby pan powiedziec w przyblizeniu jak to wyglada ta zmiana tabli,wiedze ze pan podal link ale niestety nie czytam po francusku i ,a tez jestem bardzo ciekawa.Dziekuje z gory i pozdrawiam
Zgłoś wpis
1 Post
M B
(mbb76)
Początkujacy
szczerze przerejestruj swój samochód w polsce na kogoś innego i mów że pożyczyłeś bo tutaj opłaty ciebie zeżrą, a co do okresu to można się wytłumaczyć do roku po zameldowaniu w belgii
Zgłoś wpis
14 Posty

()
Bywalec
hmmmm!!! kiedys tak mozna bylo ale od pewnego czasu wladze sie wycwanily i jezeli masz umowe o prace dluzsza niz na 6 miesiecy jestes wlasciwie skazany na zmiane tablic , jak to sie mowi do 3 razy sztuka ( jezeli cie skontroluja 3 razy to niestety wypisuja mandat od 250€ do 600€ i moga jeszcze do prokuratora wyslac papiery ( ogolnie wszystko zalezy od regionu i upierdliwosci wladz granatowych) co do przepisania auta na kogos innego sparawa wyglada podobnie wszytko do czasu mozesz i czasem dlugie lata jezdzic a czasem moze cie spotkac przykra niespodzianka jedynym wyjatkiem sa chyba tylko samochody firmowe ale nie jestem pewna
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Ja najpierw bym się zastanowił na stanem technicznym pojazdu który chcesz przerejestrować.Jeżeli jest w miarę młode i dobrze zadbane auto to przegląd w belgii przejdzie.Jeżeli nie jesteś pewna stanu samochodu to bym nie ryzykował,w moim przypadku do braku żarówki oświetlającej tablice się doczepili,po którą na szczęście miałem blisko.Mało tego auto kupowałem w Belgii i tu rejestrowałem.Wiadomo jak w Polsce odbywają się przeglądy.Moim zdaniem póki cię nie zatrzymali za jakieś przewinienie lub nie dostałaś mandatu to możesz jeździć spokojnie.Jeżeli takie coś zaistniało to w rejestrze granatowych od tej daty będą patrzeć ile jeździsz tym samochodem na belgijskich drogach.Belgii nie chodzi o samochód ale tylko i wyłącznie o podatek drogowy.Ale to moje zdanie.
Zgłoś wpis

Bliżej nas