Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
1988 Postów

()
Latający Holender
wiedźma napisał:
miotły obowiązkowe

Hehe, to ja sie pisze! Wiedzmuchu jeden, a juz myslalam, ze tradycyjnie Dzien Krolowej bede musiala obchodzic!
Miotelka zawsze napompowana przed domem czeka!
PRZYBEDE WIEC!
Zgłoś wpis
682 Posty
anna ...
(wiedzma)
Latający Holender
no wreszcie ktoś po ludzku mówi
Zgłoś wpis
73 Posty
Andrzej 7
(andre7)
Gaduła
Zgłoś wpis
682 Posty
anna ...
(wiedzma)
Latający Holender
andre7 napisał:

Zgłoś wpis
73 Posty
Andrzej 7
(andre7)
Gaduła
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
No ba! Ale moze jednak o d*pie?...

Ale na Brocken daleko, jedyne gorki w NL-u to Limburgia, a w A-damie mosty w down-town... Jak to rozwiazac?
Zgłoś wpis
682 Posty
anna ...
(wiedzma)
Latający Holender
Viooltje,moja droga siostro,na miotełkach damy rade
no to teraz o d*pie
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
Haha, na miotle latalam ladnych pare lat temu, najpierw 15 guldenow p.u. potem 10 euro p.u...

Teraz latam na miotle jedynie w swoim domku, a i na zloty czasem inne czarownice zapraszam

Jak nam sie uda Lysa Gore (juz bez metafor!) odnalezc w NL-u - to ja pierwsza jestem! Jak najbardziej!
Wiedzma, a lokacje podasz? Ja tam mam GPS-a na swojej
Zgłoś wpis
682 Posty
anna ...
(wiedzma)
Latający Holender
mieszkam kolo Bergen, może tam się coś znajdzie
Zgłoś wpis
52 Posty
Arkadiusz W
(vadeer1)
Gaduła
Dlaczego większość ludzi pomiędzy księżmi a Kościołem stawia znak równości?? Ksiądz to człowiek, ma swój charakter i poglądy, jeśli się komuś nie podoba zawsze jakiś wybór pozostaje. Gdybym ja zwracał uwagę na to jacy księża są i jak się zachowują, zamiast chodzić do Kościoła dla siebie samego, już dawno bym przestał to robić. Sam mam kolegę w seminarium, i przyznać muszę, iż niejedno piwo, wino czy wódkę z nim wypiłem - po prostu fajny, "równy" człowiek Ponadto w obecnych czasach bardzo atakuje się osoby wierzące za to, że mają jeszcze odwagę tą wiarę utrzymywać. Najlepiej usunąć krzyże ze szkół, szpitali, urzędów i zostawić wszystko bezosobowe, czyli nijakie.Szkoda tylko, że to wiara "ciągła" Polaków w okresie gdy kraj przeżywał chwile kryzysu. To ona gromadziła ludzi i łączyła w jedno. A teraz nowoczesna, europejska Polska odsuwa się "korzeni", by nie nazwać jej ciemnogrodem wierzącym w anioły i szatana, o Bogu nie wspominając. Tak więc krzyże pousuwać, dzieci nie bić, zadań domowych nie zadawać, wszystkim na start dać egzamin dojrzałości. Ja nie mam pojęcia do czego to wszystko zmierza...Szkoda tylko, że to spojrzenie na świat zmienia się wraz z wiekiem. Im człowiek robi się starszy, tym jakoś bardziej odczuwa błędy młodości, a mimo to dalej je popełnia... I nie jestem fanem tzw. ojca Rydzyka, a wręcz przeciwnie. Nie lubię tylko pewnego rodzaju, by wszystkich wrzucać do jednego worka.
Bo myślę, że prawdą jest , iż wierzyć każdy może w co chce i jak chce, byle by tylko nie ze szkodą dla drugiej istoty żywej.
Wybaczcie, chciałem się wygadać
Pozdrawiam...
Zgłoś wpis

Bliżej nas