Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
Czytali temat:
Persefona12 (4538 niezalogowanych)
148 Postów
Zuzia Ce
(Sus)
Stary wyjadacz
biohazard napisał:
Sus napisał:

Z tego co sie orientuje, to zdobycie hol. obywatelstwa jest trudniejsze niz zdobycie polskiego ;p By zdobyc holenderskie musisz zdac egzaminy narodowe ze znajomosci jezyka, kultury, historii, by zdobyc polskie nie trzeba nawet znac polskiego

Ale to jest tylko cos co zaslyszalam, nie chce mi sie teraz szukac czy tak faktycznie jest z tym polskim.

Aby dostać hol paszport.... hahahahahahahahah pierdoły pociskasz że aż mi się płakać chce, ba... historia....

Umówimy się, pokaże Ci pewnego gościa, a Ty sama ocenisz czy tak trudno jest zdobyć hol paszport. [/quote]

O chlolere Ci chodzi O_o? Tobie tez mam udowodnic, ze nie wypisuje bzdur z palca wyssanych? Prosze Cie bardzo, potem tylko nie placz ze to JA klotnie zaczynam na forum. Juz mnie zaczynacie wkurwiac, niby tacy oczytani wszyscy ale jeden glupszy od drugiego:

Klantdienstwijzer home > Ik wil Nederlander worden > Laat mijn overzicht zien >
Inburgeringsexamen voortgezet verblijf en onbepaalde tijd

Als u een verblijfsvergunning voor voortgezet verblijf na gezinshereniging/-vorming na drie jaar wilt aanvragen of een vergunning voor onbepaalde tijd, moet u voldoende zijn ingeburgerd.

Dit wil zeggen dat u Nederlands kunt spreken, lezen, schrijven en verstaan. U moet zich kunnen redden in de Nederlandse maatschappij. U moet zich verstaanbaar kunnen maken in het Nederlands. Anderen begrijpen wat u vertelt of opschrijft. U kunt bijvoorbeeld met uw buurman of buurvrouw een kort gesprek hebben over het weer, afrekenen in de supermarkt, een treinkaartje kopen of een kort briefje schrijven voor de verzekering. Als u naar het journaal kijkt of naar de radio luistert, weet u waar het over gaat, maar hoeft u niet alles te begrijpen.

Om dit aan te tonen, moet u het inburgeringsexamen op het niveau A2 doen. Als u vóór 1 januari 2007 in Nederland bent komen wonen en een verblijfsvergunning hebt gekregen, dan mag u de schriftelijke vaardigheden op niveau A1 doen. De mondelinge vaardigheden moet u wel op niveau A2 doen.

Het inburgeringsexamen bestaat uit een praktijkdeel en een centraal deel.

Op het praktijkexamen laat u zien dat u weet hoe de Nederlandse samenleving werkt. Ook laat u zien dat u zelf dingen kunt regelen in Nederland. Dat kan op de volgende manieren:

1. U doet zes situaties na uit de praktijk (assessments).
2. U verzamelt 30 bewijzen (portfolio).
3. U verzamelt 15 bewijzen en u doet drie situaties na uit de praktijk.

Op het centrale examen krijgt u vragen over de Nederlandse regels en gewoonten. Tijdens het examen moet u ook laten zien dat u goed Nederlands spreekt. Bij het examen gebruikt u de computer en de telefoon. Er zijn drie verschillende centrale examens:

1. Kennis van de Nederlandse samenleving.
2. Toets Gesproken Nederlands.
3. Elektronisch praktijkexamen.
Zgłoś wpis
148 Postów
Zuzia Ce
(Sus)
Stary wyjadacz
Czy ja gdzies napisalam, ze sie mam za holenderke O_o? Chetnie poczytam.
Zgłoś wpis
93 Posty
xxx xxx
(xxxz)
Gaduła
Wykrywacz ironii widzę nie zadziałał ten tekst z obywatelstwem to bardziej abstrakcja niż picie do kogokolwiek A że teksty typu "mam lepsze zajęcia niż pić z Polakami w Amsterdamie" trochę bodą...Zwyczajnie nie lubię jak ktoś traktuje Polaków z góry, tak samo przysmażę za to swojemu jak i Holendrowi. A wolność słowa jest wszędzie i nikt tu nikogo nie wykopuje ale "gardzić" polakami w ich obecności jest niebezpiecznie i to wiedzieć trzeba hehehe. Fakt, że szybko się tu ludzie gotują, niestety.
@kolek
Od inteligentów to Ty nie wyzywaj
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Sus,wyluzuj,dziewczyno.....Co ty chcesz tu udowodnic?? Zes najmadrzejsza itd?? A reszta to kmioty??jak tak to po co znizasz sie do poziomu tych kmiotow...usilujesz sie podbudowac czy co??
Zgłoś wpis
148 Postów
Zuzia Ce
(Sus)
Stary wyjadacz
No sory, ale jak mi ktos wciska dziecko z brzuch to sie nie daje Wiec niech mi bio nie pieprzy tutaj, ze to JA pierdoly pisze.
Zgłoś wpis
289 Postów
Krzysztof Chojnacki
(Ród Polaków w Rotterdam)
Doświadczony forumowicz
Sus to co przedstawiłaś jest właśnie w dużej części inburgeringsexamen, ups nie doczytałem, jest to nawet tam napisane
Zgłoś wpis
93 Posty
xxx xxx
(xxxz)
Gaduła
kolek napisał:
na marginesie dodam ze tez mnie troche drazni jej holenderskosc
ale nie na tyle zebym zrobil z tego jakis problem
ja wyssalem swoja polskosc z mlekiem matki
ciekawe z czego sus wyssala swoja holenderskosc

No Ty do dopiero okrutnik jesteś

Fajna się lekcja WOS-u zrobiła, a miało być o forum grunt to trzymać się tematu
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Sus napisał:
No sory, ale jak mi ktos wciska dziecko z brzuch to sie nie daje Wiec niech mi bio nie pieprzy tutaj, ze to JA pierdoly pisze.

Mam wrazenie,ze wydaje ci sie,ze pozjadalas wszystkie rozumy...tylko swojego wlasnego nie masz...Sorki,ale tak sie wlasnie zachowujesz...Sfustrowana jestes czy jak??
Zgłoś wpis
148 Postów
Zuzia Ce
(Sus)
Stary wyjadacz
Ród Polaków w Rotterdam napisał:
Sus to co przedstawiłaś jest właśnie w dużej części inburgeringsexamen, ups nie doczytałem, jest to nawet tam napisane

No i?
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Izek78 napisał:
Sus napisał:

Mam wrazenie,ze wydaje ci sie,ze pozjadalas wszystkie rozumy...tylko swojego wlasnego nie masz...Sorki,ale tak sie wlasnie zachowujesz...Sfustrowana jestes czy jak??

dzien dobry pani Izo
co tak wczesnie dzisiaj z pracy ?
Zgłoś wpis

Bliżej nas