Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Czarter jachtu w Chorwacji - Holandia

Czytali temat:
Natalia Verka (15 niezalogowanych)
200 Postów
Natalia Verka
(Netke) Online
Doświadczony forumowicz
Cześć, planujemy z grupą przyjaciół czarter jachtu w Chorwacji, ale nie mamy żadnego doświadczenia w tym temacie. Zastanawiam się, jakie są ceny czarterów, bo nie wiem, czy lepiej iść w opcję z pełnym wyposażeniem czy coś bardziej podstawowego. Czy trzeba jakoś specjalnie przygotować się do rejsu, jeśli nie mamy żadnych uprawnień do prowadzenia jachtu? I jeszcze jedno – czy na pewno warto brać jacht w sezonie? Wiem, że w Chorwacji jest bardzo turystycznie, ale może poza szczytem sezonu da się trafić na spokojniejsze warunki. Może ktoś z was pływał tam i ma jakieś rady odnośnie portów, które warto odwiedzić?
Zgłoś wpis
183 Posty
od86
(od86)
Stary wyjadacz
Czarter w Chorwacji to świetny pomysł, chociaż faktycznie trzeba trochę sprawdzić, zanim się zdecydujesz. Ceny potrafią być różne w zależności od sezonu, ale w sezonie wakacyjnym, czyli lipiec-sierpień, jest trochę drożej. Jeśli chodzi o wyposażenie, to zależy od preferencji, ale ja bym radził wybrać coś z pełnym wyposażeniem, bo na pewno będziesz bardziej komfortowo czuł się na jachcie. Co do uprawnień, to w Chorwacji nie jest to aż takie rygorystyczne, można wynająć jacht bez żadnych certyfikatów, ale trzeba mieć kogoś, kto zna się na pływaniu. Jeśli nie masz doświadczenia, to lepiej poszukać jakiegoś skippera. Sezon w Chorwacji może być bardzo tłoczny, ale poza głównym okresem letnim, czyli po wrześniu, można trafić na spokojniejsze wody i mniej turystów. Jeżeli chcesz, to tutaj znajdziesz różne opcje czarterów w Chorwacji: www.charternavigator.pl/czartery-jachtow...,2,localization.html Ja bym jeszcze dodał, żeby dobrze zaplanować trasę, bo portów jest masa, a nie wszystkie są idealne do cumowania, szczególnie jeśli wiesz, że nie będziesz chciał pływać w tłumie.
Zgłoś wpis

Bliżej nas