Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

Porady jak zmienić swoje życie - Holandia

Czytali temat:
Natalia Verka od86 zlatawlaska (105 niezalogowanych)
156 Postów
od86
(od86)
Stary wyjadacz
Hej dziewczyny planuje wraz z chłopakiem zmienić swoje życie i chcemy wyjechać za granicę (głównie interesuje nas Holandia) w celu ułożenia sobie życia znaleźć pracę i sobie tam jakoś żyć i tutaj przychodzę do was z prośbą o radę. Jak szukać pracy? Na co uważać? Znaleźliśmy kilka agencji pracy, jakie polecacie a na jakie uważać ? Boimy się trochę że zostaniemy oszukani. Dodam że oboje jesteśmy młodzi i nie mamy żadnego fachu ani doświadczenia zawodowego. W Polsce nic nas nie trzyma i chcemy po prostu zaryzykować. Dodam że języka angielskiego tak zbytnio nie znamy ale cały czas się go uczymy i wiadomo że jak już się wyprowadzimy to języka będziemy się uczyć na bieżącą. Jeśli są tutaj kobietki które też zmieniły kraj to mogłybyście nam doradzić od czego zacząć i jak sobie radzić? Z góry bardzo dziękuję wszelkie rady naprawdę bardzo się przydadzą
Zgłoś wpis
173 Posty
Natalia Verka
(Netke)
Stary wyjadacz
Jak się nie ma pewnej, dobrze platnej pracy i mieszkania za granicą to ja bym się tam nie pchała, serio z doświadczenia mówię Akurat w Holandii nie byłam ale z tego co znajomi mówili to tam jest gorzej niż gdziekolwiek indziej.

Tak z innej beczki, warto jest też wkręcić się w temat hipnozy regresyjnej: regresja.net/ Wielu osobom pomogła znaleźć włąsne wewnętrze ja.
Zgłoś wpis
3 Posty
zlatawlaska
(zlatawlaska)
Początkujacy
Hej! Super, że macie odwagę, by spróbować czegoś nowego! Jeśli chodzi o wyjazd do Holandii, to na pewno dobrze, że uczycie się angielskiego – to tam podstawa, nawet jeśli nie wszyscy mówią po niderlandzku. Co do szukania pracy, warto zacząć od sprawdzonych agencji pracy – te, które mają dobre opinie i działają długo na rynku, są bezpieczniejszym wyborem. Możecie też zapisać się na różne grupy na Facebooku, gdzie ludzie dzielą się doświadczeniami z Holandii. Pamiętajcie, żeby dokładnie sprawdzać umowy i unikać ofert, które wydają się „zbyt piękne, by były prawdziwe”. Powodzenia, będzie dobrze!
Zgłoś wpis

Bliżej nas