Gram z żelem 2018 Head Radical Micro od 5 lat (przewymiarowany 107 i mid plus 98 mam oba w mojej torbie przez cały czas) Jestem w moim rekreacyjnym odtwarzaczu z połowy lat 40., Graj z obydwoma bez problemów (lepsza kontrola z mój MP, ale więcej mocy / lepsze zwroty z moim przewymiarowanym )

Zwykle odpoczywa 3-4 razy w roku przez świetnego faceta, który wykonuje niesamowitą robotę

Obie rakiety zostały zakupione w celu zastąpienia Head Ti ( graj 2 lata z ) Gram łącznie nieco ponad 7 lat ( zacznij późno w wieku 38 lat )

Przez ostatnie 5 lat konsekwentnie grałem 2-3 ligowe mecze tygodniowo, a teraz mam ocenę 3,0 -3,5 i należę do klubu tenisowego z kortami zewnętrznymi / krytymi

Grał w wielu ligach w ciągu ostatnich 5 lat i pracował z trenerem raz w tygodniu przez ostatnie 3-4 miesiące omegle xender (znaczna poprawa)

Myślę, że może czas na nową rakietę? Nowa technologia (Radical micro gel jest już od dawna w cenie 70-90 $) świetna rakieta dla mnie, która wydaje mi się, że teraz wyrosłam, ale czuję się dobrze grając w… strefie komfortu na pewno )

Szukając czegoś, co pomaga w większym kręceniu, jest lżejsze ( i dobrze się mierzy ) kupiłam takie, które nie wiedzą, jak zmierzyć mój chwyt…)

Poza tym ostatnio zacząłem odczuwać ból łokcia tenisisty w moim przedramieniu…

Patrzę na nowy 2022 Head extreme Team L (105) technicznie MP, ale bliższy przewymiarowaniu… ?

Czy kupię 1 rakietę? Lub 2 rakiety ? Jakie jest Twoje zdanie? Gram w ligach dla zabawy, chcę się dobrze bawić, ale nie wydawaj 500 $ na 2 rakiety, chyba że jest to konieczne…

Czy demo jest coś warte? Jakieś inne sugestie ? Na rakietach tej wielkości ?

Widziałem ludzi grających z ekipą Wilson Clash lub Pro? Wiele popularnych Balbolat i Yonex w okolicy?

Do tej pory bawiłem się tylko głową

Czy warto zmienić technologię i materiał na nową rakietę? A także punkt cenowy 230 USD?

Z góry dziękujemy za komentarze i pomoc

Nawiasem mówiąc, była to fajna podróż. Uwielbiam tę grę i zaczynam wierzyć, że mam obsesję na punkcie tenisa (moja żona tak myśli) Po prostu gram lub oglądam tenis codziennie….

Zawsze miej pod ręką piłkę tenisową.