Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

Haiti - Holandia

682 Posty
anna ...
(wiedzma)
Latający Holender
nie wiem jak Wy,ale ja mam dzisiaj wisielczy nastrój.dwa dni temu...
Zgłoś wpis
427 Postów
Anna K
(pannaanna666)
Latający Holender
Smutne to bardzo, ale....

I tak nie pomoge, bo jak....

A problemow dot. swego najblizszego otoczenia tez mam wiele.... Gdybym byla normalna, juz dawno musialabym zwariowac i trafic z depresja do szpitala... a po co.
Zgłoś wpis
139 Postów
Kasia M
(Kika)
Stary wyjadacz
Masakra..
Bardzo wspolczuje, brak podstawowych potrzeb to jeszcze nic w porownaniu z tym ze ich bliscy sa pod gruzami-martwi.

Giro 555 o ile sie nie myle.Ale jeszcze sprawdze.Pomoc mozna jak sie chce.

Zgłoś wpis
244 Posty
; )
(biohazard)
Doświadczony forumowicz
pannaanna666 napisał:
Smutne to bardzo, ale....

I tak nie pomoge, bo jak....

A problemow dot. swego najblizszego otoczenia tez mam wiele.... Gdybym byla normalna, juz dawno musialabym zwariowac i trafic z depresja do szpitala... a po co.

I oto właśnie chodzi aby nie zwariować

a o trzesieniach ziemi na pacyfiku to sie nie pamieta...? a ponoć zwierzęta to wyczuwają....
Zgłoś wpis
244 Posty
; )
(biohazard)
Doświadczony forumowicz
"Dysponujemy licznymi historycznymi przekazami o nietypowych zachowa-niach zwierząt przed trzęsieniami ziemi. Bogata jest również "ludowa mądrość"mieszkańców obszarów często nawiedzanych wstrząsami. Kury przestają znosićjaja, pszczoły opuszczają roje, koty chowają się, psy szczekają i nie odstępująwłaścicieli, myszy dostają konwulsji, ptaki zbierają się w stada, ryby wyskakują z wody. Już greccy historycy odnotowali niezwykłe zdarzenie przed trzęsieniemziemi w 373 roku przed Chrystusem, które zniszczyło Helis. Kilka dni wcze-śniej miasto opuściły szczury, łasice, węże i nawet stonogi. To najstarsza znananam relacja, podobnych opowieści historycznych znamy doprawdy tysiące"

spisał to Paweł Wegrzyn
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
agnes1313 napisał:
"Dysponujemy licznymi historycznymi przekazami o nietypowych zachowa-niach zwierząt przed trzęsieniami ziemi. Bogata jest również "ludowa mądrość"mieszkańców obszarów często nawiedzanych wstrząsami. Kury przestają znosićjaja, pszczoły opuszczają roje, koty chowają się, psy szczekają i nie odstępująwłaścicieli, myszy dostają konwulsji, ptaki zbierają się w stada, ryby wyskakują z wody. Już greccy historycy odnotowali niezwykłe zdarzenie przed trzęsieniemziemi w 373 roku przed Chrystusem, które zniszczyło Helis. Kilka dni wcze-śniej miasto opuściły szczury, łasice, węże i nawet stonogi. To najstarsza znananam relacja, podobnych opowieści historycznych znamy doprawdy tysiące"

spisał to Paweł Wegrzyn

szkoda tylko ze nie poinformowal o tym haitanczykow
Zgłoś wpis
244 Posty
; )
(biohazard)
Doświadczony forumowicz
z tego co co wyszukałam, napisał to zimą 2008 roku... wiesz Kołek chyba tak naprawde to ludzie przestali patrzeć na naturę i zwierzęta... moj kot tez non stop za mną łazi a trzensień ziemi w rejonie Nijmegen jakoś nie ma... jedyne co to moge dostać paranoi że ktos mnie obserwuję
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Ciekawe tylko ze jak zwykle najbogatsze panstwo na swiecie, kolebka dobroci i 10 przykazan nie
przekazala ani centa. Ale oczywiscie tradycyjnie oferuja "wsparcie duchowe"...
Zgłoś wpis
220 Postów
ark .
(ark)
Doświadczony forumowicz
z Polski miała wyleciec grupa ratownicza 11 psów ratowników itd.troche po fakcie bo najważniejsze jest pierwsze 48 godzin
szkoda ,ze nie ma tam komunistów i rakiet wtedy na pewno usa by pomogła , nie ma tez ropy ,tez by pomogli ... ja wydobyc
tam w tej chwili nawet pieniadze sa niepotrzebne ,potrzeba konkretnych towarów ,ludzi organizujacych zycie po kataklizmie
Zgłoś wpis

Bliżej nas