Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

kompromis - Holandia

Czytali temat:
Rafi19914655 (15753 niezalogowanych)

()
Początkujacy
czy ktos moze mi powiedziec co to jest i na czym polega w zwiazku dwojga ludzi
Zgłoś wpis
427 Postów
Anna K
(pannaanna666)
Latający Holender
no jak godzisz sie na cos w zamian za cos ...przynajmniej u nmie/nas tak jest
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
hehe.. kompromis to taki sposób na rozwiązanie konfliktu. Kombinujesz jak by tu sprawić drugiej stronie satysfakcje i żeby ta druga strona myślała ze dostała więcej niż powinna była dostać ,Ty myślisz tak samo ,tylko z to różnicą ze to Ty wynegocjowałeś sobie coś więcej i wszyscy są zadowoleni.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Kompromis (w związku),

• Nie mylić z kompres, który to pojawia się często gdy do kompromisu nie dochodzi

• (emoc.) Zespół zdarzeń, procesów i czynności (coś się stało, nastąpił proces podziału zdań w wyniku którego strony uaktywniły bardziej niż zazwyczaj czynność mowy) które kończą się ustępstwem strony silniejszej (zazwyczaj męskiej) na rzecz strony słabszej (bywa że i nie żeńskiej).

Miałeś Kołek, brachu jakie wątpliwości co do tego? Albo to przyjmujesz albo obierasz drogę samotnych wilków, jak niżej podpisany

Pozdro
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
zankowski napisał:
Kompromis (w związku),

• Nie mylić z kompres, który to pojawia się często gdy do kompromisu nie dochodzi

• (emoc.) Zespół zdarzeń, procesów i czynności (coś się stało, nastąpił proces podziału zdań w wyniku którego strony uaktywniły bardziej niż zazwyczaj czynność mowy) które kończą się ustępstwem strony silniejszej (zazwyczaj męskiej) na rzecz strony słabszej (bywa że i nie żeńskiej).

Miałeś Kołek, brachu jakie wątpliwości co do tego? Albo to przyjmujesz albo obierasz drogę samotnych wilków, jak niżej podpisany

Pozdro

ale problem jest taki....
czy ustapic czy znalezc trzecie rozwiazanie
Zgłoś wpis
92 Posty

()
Gaduła
znajdz sobie kochanke
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
zalezy jakiej natury problem...moze czesciowo ustapic,pod warunkiem ze druga strona tez to zrobi....czyli kazdy troche ustepuje..spotkanie w polowie drogi wydaje mi sie rozsadnym posunieciem
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Izek78 napisał:
zalezy jakiej natury problem...moze czesciowo ustapic,pod warunkiem ze druga strona tez to zrobi....czyli kazdy troche ustepuje..spotkanie w polowie drogi wydaje mi sie rozsadnym posunieciem

dobra ! dam przyklad
ty chcesz piwo ja wino
kompromis to bedzie jak ja sie napije z toba piwa
lub ty ze mna wina ?
czy jak razem napijemy sie wodki
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Kompromis polega na ustępstwach, zadowalające obie strony, jeżeli ciężko Ci ustąpić lub partnerowi/partnerce, związek nie ma sensu - w tej konfiguracji .
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
hehehe...nie sadze ze w tych kewstiach trzeba kompromisu...ja pije piwo,ty wino czu odwrotnie zalezy od checi itd....akurat to co kto pije nie ma wiekszego wpywu na zwiazek
Zgłoś wpis

Bliżej nas