Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

Czy zycie jest ciekawe? - Holandia

()
Początkujacy
"czy życie jest ciekawe?" Tak stałem sobie dzisiaj na balkonie łapiąc popołudniowy chiloout i spojrzałem za barierkę (a to przecież drugie piętro) i sobie pomyślałem jakim to trzeba być kretynem, żeby skoczyć. Akurat gdzieś równo rok temu pewien znajomy z widzenia (czyli dupa, a nie znajomy) zabił się w ten sposób.

Tak sobie myślę, czy życie jest takie nudne i beznadziejne, czy koleś miał nierówno pod sufitem. Pewnie to sprawa indywidualna. Raczej na pewno, ale ja bym chciał się spytać was, żebyście spróbowali w miarę obiektywnie, stwierdzić czy życie jest ciekawe? Czy ciekawe są mechaniczne zachowania typu: na ósmą do pracy/szkoły, o 15 powrót, obiad, kolacja, sen, czekanie na łikend. W łikend najpierw menelska popijawa a potem do kościoła (tzn. do galerii). Czy to jest tak frapujące, że jakbyśmy mieli urodzić się 100 razy, to zawsze wybralibyśmy narodziny? I w końcu, jeśli te życie jest tak ciekawe, że warto żyć i 150 lat, to co w nim jest takiego wartego uwagi?

Mnie nie pytajcie. Ja życie kocham.

Teraz czekam, kiedy ono pokocha mnie.

Zgłoś wpis
200 Postów
Iga P
(Bogomsława)
Doświadczony forumowicz
Jesli sie skacze, to nie z drugiego pietra ;].
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Jak staniesz na barierce to jest wyzej...
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
"Największą sztuką w życiu
jest śmiać się zawsze i wszędzie
Nie żałować tego co było
I nie bać się tego co będzie"

Ja kocham zycie mimo wszystko takie jakie jest
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
No tak codzienna rutyna moze czynic zycie nudnym...ale to od nas samych zalezy czy tak bedzie..Jesli poddasz sie rutynie to cie pochlonie,a zycie nie na tym polega
Wyzwanie nie czeka...Zycie nie oglada sie za siebie
A wszystko co czyni zycie ciekawym zalezy od nas!! Ja tam kocham zycie takie jakie jest,czyli czasami nudne i monotonne,wkurzajaca rytune dnia codziennego,leniwe wekendy badz odmiennie: szalony ped,ze nie wiesz jaki dzien tygodnia akurat jest,spontanczne wypady i zarwane noce....Zalezy kto co lubi i kto czego szuka...A napewno nigdy nie jest tak zle,by targac sie na wlasne zycie...
Pozdrawiam
Zgłoś wpis

Bliżej nas