Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
Czytali temat:
Patrik Gallo Darmian Trrast (5355 niezalogowanych)

()
Początkujacy
Tjaaa ... ale ciagle nie ma rozwiniecia mysli ad. : " jak zyc i uczciwie pracowac w belgii !!! "

Zadnych wskazowek , zlotych srodkow ...
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
Trafiles w sedno, Mareks,

polskie klimaty tylko ze sprawdzonymi znajomymi. Z wielu Polakow ktorych poznalam, kontakt utrzymuje rowniez tylko z dwojka. Zawsze jest super!
Jak przyjezdzam do kraju, najczesciej spotykam sie z "zalatw mi jakas prace" lub - co gorsza - "zalatw mi jakiegos faceta"... Zalatwic to ja moge nieudacznego Casanove jednym zimnym spojrzeniem.
Jeszcze w Amsterdamie czesto mialam w domu studentow spotkanych gdzies na Damie czy w knajpie. Oferowalam dach nad glowa i jedzonko, pomagalam znalezc prace. Zwykle bylo fajnie i smiesznie, ale rowniez mnie okradziono. Mendy sie zdarzaja.
Przypomina mi sie historia Marnixa, znajomego Belga. Gosc pomogl naszemu kierowcy tira, ktory mial problem z autem. Przenocowal go a ten w podziece podp...lil mu... dywaniki z lazienki...

Ale Izek ma racje, otwartym byc! Choc to raczej nie postanowienie a cecha charakteru
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
co wy sie kolka uczepiliscie, przeciez chlopak nie wyglada jakby mu ktos 100 patyli nawet sila odbieral

chlopak pelnomocnikiem poszkodowanego został z ramienia rodziny Soprano ds. kontaktów z wierzycielami

kołek, pozdro i dalej czekam na poradnik polak w belgii
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Viooltje napisał:

Ale Izek ma racje, otwartym byc! Choc to raczej nie postanowienie a cecha charakteru

Tak,otwartosc to cecha charakteru,chociaz mozna nad tym tez popracowac i da sie zmienic...Ale wyjezdzajac za granice obojetnie gdzie trzeba byc otwartym...Bez tego nie da sie w zaden sposob zintegrowac z dana kultura danego kraju...Jak nie jest sie otwartym to lepiej zostac u siebie,.nie wyjezdzac,potem nie narzekac jak to zle jest za granica i tworzyc zamkniete kliki...Decydujac sie na emigracje trzeba tez sie troche otworzyc na nowa rzeczywistosc bycia w innym kraju Pozdrowionka
Zgłoś wpis
92 Posty

()
Gaduła
No co ty Izek Lepiej ogolic leb, zalozyc dresik i adidaski i napier.....c kolorowych i cala reszte
Polak potrafi wszystko i zaden "madafaka" nie podskoczy do Polaka
Joke
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Hmm...Kazdy zyje i robi jak uwaza za sluszne...szkoda ze czasami jest przy tym bardzo ograniczone pole widzenia i swiatopogladu
Zgłoś wpis
92 Posty

()
Gaduła
A mi kiedys stary dziadek w Holandii powiedzial krotko - jest jedna recepta na asymilacje
emgranta w tym kraju. Ty szanujesz reszte a oni szanuja ciebie I nie ma chyba sensu
dzielic ludzi na lepszych i gorszych. Ja tez pewnie jak czesc z Was mialem kwasy z arabami
ale polozylem na to lache i teraz jest lux Oni juz tak maja ze czuja sie zagrozeni. Przeciez
to ludy ktorych korzenie wywodza sie z pustyni, a tam dostatek jest slowem nieznanym.
Zgłoś wpis
169 Postów
Henryk Owsianko
(HenrykO)
Stary wyjadacz
Czytając te kulturalne wypowiedzi w powyższej dyskusji, można mieć nadzieję, że nie jest jeszcze z nami tak żle.
Zgłoś wpis

Bliżej nas