Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
Czytali temat:
Patrik Gallo Darmian Trrast (5360 niezalogowanych)

()
Początkujacy
Viooltje napisał:
Mareks, zwrociles uwage, ze kiedy mowisz, ze pochodzisz z Polski, wiele osob kwituje to stwierdzeniem: Tam u was zimno, prawda?
Autentyczne zdarzenie: lata 80-te, mlody Francuz oswiadcza matce - arystokratce, ze jedzie do Polski. Reakcja Mamuski: "Dziecko, przeciez cie tam wilki zjedza!"

To A propos stereotypow o Polsce i Polakach.

hmm...no tak...To powiem jeszcze na ten temat tyle: rok 2000/2001 we Wloszech moja kolezaka jechala do Polski na swieta B.N...dzieci naszej wspolnej kolezanki Wloszki nie bardzo chcialy by "ciocia Marysia"wyjezdzala,mamusia uspokoila swoje pociechy,ze ciocia przywiezie im bialego niedziedzia..... Inne bardzo ciekawe spostrzezenie a propo naszego kraju: lata mniej wiecej te same,w autobusie jadacym z Rzymu do Tivoli zawiazuje sie rozmowa miedzy mna a w srednim wieku Wloszka.Rozmowa calkiem mila itd,w pewnym monecie pada pytanie skad jestem,wiec mowie,ze z Polski.Chwila konsternacji i slysze:"to do Polski plynie sie statkiem,bo to wyspa,prawda?".....
To tyle o pojeciu o Polsce i Polakach
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
Wuahahaha!... Izek, o wyspie jeszcze nie slyszalam! Ale takich opowiesci jest mnostwo, niestety. Tyle tylko, ze to nie my powinnismy sie wstydzic
Moj syn jeszcze za czasow studenckich pracowal w Walii. Jego angielski byl calkiem dobry, ale daleki od perfekcyjnego. Kolega z pracy - autochton - stwierdzil raczej niz zapytal: "A wy w Polsce po jakiemu mowicie, po angielsku, tak?"
Miodzio!
Zgłoś wpis
220 Postów
ark .
(ark)
Doświadczony forumowicz
a tak fajnie sie zaczęło, - ludzie ! czemu tak poważnie, to przeciez żart ,nie sądzę by Izuni było tu źle .Posłuchajcie textów pani Basi na temat hollandii ,po prostu to tak głupie że az smieszne ,jak piesek Leszek.
Dzieki Iza za ten text przynajmniej troche sie posmiałem.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Ale tu nikt nie robi sobie jaj z Izuni i ciesze sie ze podsunela ciekawy temat dotyczacy stereotypu Polaka na zewnatrz Polski.

A tak a propos stereotypow:

Zgłoś wpis

()
Początkujacy
I pocoz sie ludzic opowiadajac sobie tanie anegdotki i tak jeszcze przez wiele pokolen bedziemy pijakami, zlodziejami kurwami i czarna , tania sila robocza.
BOZE DLACZEGO STWORZYLES MNIE POLAKIEM!!!!
Zgłoś wpis
220 Postów
ark .
(ark)
Doświadczony forumowicz
już nie jestesmy tak postrzegani ,pracuje tu juz trzeci rok ,wcześniej pracowałem w Danii ,i raczej uważają nas za dobrych fachowcow ,pracowitych .
Nie spotkałem sie z niechecia do Polaków jako nacji, a z racji wykonywanej pracy odwiedzam dużo domów.Nigdy nie wstydziłem sie że jestem Polakiem .
Moze Adamie w nastepnym wcieleniu zostań Amerykaninem
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Adam zmien po prostu obywatelstwo zamiast narzekac na to ze masz wpisane w paszporcie obywatelstwo polskie.
Zgłoś wpis
750 Postów
Latający Holender
Ty Adammmm człowieku wyjdz z siebie ustań obok i zobacz jaki jesteś żałosny!! Nikogo nie krytykuje nigdy ale on przegina..
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Blondyn nie daj sie sprowokować..po prostu tak jak zawsze w pięknym stylu zmień temat
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Zygac sie chce!! wasza zaklamana swietojebliwosc przerasta nawet samego ojca dyrektora, pokazcie ,ze macie jaja i przyznajcie mi racje, niestety takie sa realia a wasza obluda to strach przed prawda, typowo polskie, kazdy holender po dowiedzeniu sie ,ze jestes polakiem , moze robic rozne szczere i mile gesty ale w myslach powtaza wciaz jedno KUT POLEN
Zgłoś wpis

Bliżej nas