Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

Drugi dom. - Holandia

Czytali temat:
(4245 niezalogowanych)

()
Początkujacy
Drodzy kochani ludzie, przybyli dawno i niedawno do Nl. Mam pytanie....jak myslicie...
Czy wybrany przez nas kraj moze kiedys zostac naszym drugim domem??
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Oczywiscie ze moze to byc nasz drugi dom...a czy tak sie stanie to juz zalezy od nas samych..czy chcemy go potraktowac jako drugi dom...czyli zasymilowac sie z tutejszymi obyczajami,jezykiem itd.. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
244 Posty
; )
(biohazard)
Doświadczony forumowicz
Izek - zintegrować brzmi lepiej
Zgłoś wpis
750 Postów
Latający Holender
Powiem tak w Polsce może jestem 1-2razy do roku wiec mogę śmiało napisać ze to jest mój nawet w tym momencie pierwszy dom a na pewno drugiAle jesli chodzi o Ojczyznę to Polska bedzie na pierwszym miejscu zawszeBuziaczki
Zgłoś wpis
308 Postów
Doświadczony forumowicz
Hmm... Miałem się dorzucić do tego wątku ...
więc sie Bożenko dorzucam
odpowiem krótko..
myśle, że tak...

boże jak ja uwielbiam utwory o życiu ;p

myśle, że tam gdzie ja , tam mój dom..

Jestem z Polski.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Bylam,jestem i bede Polka-kocham Polske i zawsze bede! Ale Holandia jest moim drugim krajem tzn moim drugim domem,wiem ze tutaj spedze reszte swojego zycia
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
agnes1313 napisał:
Izek - zintegrować brzmi lepiej

Masz racje ,Agnes...spieszylam sie ...Ale o to mi wlasnie chodzilo
Zgłoś wpis
289 Postów
Krzysztof Chojnacki
(Ród Polaków w Rotterdam)
Doświadczony forumowicz
Tam Twój dom gdzie rodzina i wspomnienia, chyba że od czegoś uciekasz.

Pozdro
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Wlasciwie chodzilo mi o ta integracje. Chcialabym wiedzie jak sie odnajdujecie w obcym kraju, oprocz nauki jezyka.....
A moj dom to ja wiem gdzie jest...w moim sercu. Wiec obojetnie gdzie mieszkam, wazne jest, czy pika mi do rytmu.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
a i jeszcze cos...
my wszyscy albo od czegos uciekamy, albo czegos szukamy...inaczej by nas tutaj nie bylo.
Zgłoś wpis

Bliżej nas