Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
Czytali temat:
(4247 niezalogowanych)
308 Postów
Doświadczony forumowicz
Nie... dziekuje
Wole nie
I obiecuje sie trzymać wątku hehehe
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
No właśnie odnośnie watku mam do powiedzenia tylko tyle, że bez względu na to jak piekne "cztery ściany" sobie stworzymy, jak dobrą prace będziemy mieli i ilu holenderskich przyjaciół, mozemy nauczyc sie tego pokracznego języka, rodzic tu dzieci... ale i tak..niestety..zawsze bedziemy tutaj obcy, bedziemy intruzami i nie bedziemy traktowani na równi z Holendrami. Możemy sobie wmawiac że czujemy sie nie jak polacy lecz jak obywatele Europy ale i tak zawsze znajdzie sie ktoś kto sprowadzi nas na ziemie i da do zrozumienia ż jesteśmy "nie u siebie"...przykra prawda... Czy mozna traktować holandię jak drugi dom? Nie sądzę.
Dziękuję.
Zgłoś wpis
308 Postów
Doświadczony forumowicz
Wszędzie u siebie
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
A ja powiem tak....Wszedzie dobrze,ale w Polsce mi najlepiej...
Ja nie utożsamiam się za bardzo z miejscem w jakim akurat przebywam,bo i po co?Obecnie jestem w Holandii-z przerwami jakies 7 lat...Te przerwy to wpady do pracy Belgia,Niemcy....Ja poprostu nabijam skarpete jak sie da;i jak szybko sie da.....Nie mam zamiaru zapier***** do 65go roku jak Beduin-postawiłem sobie pewne cele które skrzetnie realizuje i to wsio......Moim domem zawsze Polska...Jestem za granica z tego tylko wzgledu;iz szybciej zrealizuje to co zaplanowałem i tyle
Zgłoś wpis
308 Postów
Doświadczony forumowicz
Piotruś szacuneczek
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Piotras napisał:
A ja powiem tak....Wszedzie dobrze,ale w Polsce mi najlepiej...
Ja nie utożsamiam się za bardzo z miejscem w jakim akurat przebywam,bo i po co?Obecnie jestem w Holandii-z przerwami jakies 7 lat...Te przerwy to wpady do pracy Belgia,Niemcy....Ja poprostu nabijam skarpete jak sie da;i jak szybko sie da.....Nie mam zamiaru zapier***** do 65go roku jak Beduin-postawiłem sobie pewne cele które skrzetnie realizuje i to wsio......Moim domem zawsze Polska...Jestem za granica z tego tylko wzgledu;iz szybciej zrealizuje to co zaplanowałem i tyle

No i za to sie z Toba napije
pozdro od Kolka
Zgłoś wpis
308 Postów
Doświadczony forumowicz
I to jest dobry toast.
Chetnie się stukne z wami za to
Zgłoś wpis
244 Posty
; )
(biohazard)
Doświadczony forumowicz
Czarny85 napisał:
I to jest dobry toast.
Chetnie się stukne z wami za to

jej to juz xxx topic w którym się stukacie, nalewacie i umawiacie na %.... Umówcie się wreście i wystawcie zdjecia!!
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Zresztą wracając dalej do topicu,każdego pobyt za obczyźnie czyt.w Holandii jest inny...Jeden przyjechał z wyboru,drugi z musu...Trzeci błądzi jeszcze jak pijane dziecko we mgle.Ciężko jednoznacznie odpowiedzieć na zadane pytanie
Czy wybrany przez nas kraj moze kiedys zostac naszym drugim domem??
Wszytko może się zadażyć.Być może i ja-choć narazie nie ma takiej opcji-zmienię zdanie i osiade na stałe jednak gdzieś poza granicami ojczyzny...Kto wie...Jednak jeśli tak sie stanie-Polska i tak bdzie moim domem 4ever.Nie dałbym rady zapomnieć....
i mały OT
Agnes...wstepnie juz jesteśmy umówieni na stycznia ,A co do zdjęć-raczej nie bdzie...Czarny chroni swoja prywatność,mnie lata "charytatywności" jako modek i admin na wielu forach tematycznych też nauczyły aby ostrożnie dobierać przyjaciół.Chronię prywate i twarz-ujawniam sie jesli uznam ze warto zaufać
Zgłoś wpis
308 Postów
Doświadczony forumowicz
Pewnie, ze nie bedzie zadnych zdjęc . Bo to co wywalczymy , zostanie w duszach naszych
Zgłoś wpis

Bliżej nas