Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
466 Postów
a a
(Adamm)
Latający Holender
Schat_je napisał:
A o WOLNEJ WOLI Pan Adam słyszał?

Owszem slyszalem, ostatnio nawet wiecej niz zwykle.
Jakze fantastycznie potrafia korzystac z niej zwlaszcza male dzieci w pewnym kraju nad Wisla. Nie uwierzysz , te wyuzdane bachory zaczely wchodzic facetom pod sukienki, po wczesniejszym kuszeniu, uwodzeniu zniewolonych tymi niecnymi praktykami "lacznikow z bogiem", ktorzy kierujac sie swoja laska WOLNEJ WOLI otrzymanej od wszechmoznego, zostali w brutalny sposob pogwalceni.
Po tym zwyrodnialczym akcie przemocy ich WOLNA WOLA nakazala im poskarzyc sie swiatu o krzywdzie, wzbudzajac ogolny podziw i za ich heroiczny czyn.
Nie uwierzysz, sa tacy co tydzien przychodza do nich by poklepac ich po ramieniu,ukoic ich bol, kladac pieniadze na tace, wychwalajac jacy to oni sa wspaniali.
Ech te wstretne bachory!!! Gdzie byli wtedy ich rodzice? Na mszy????

Coponiektorym ich bog ofiarowal WOLNA WOLE dorzucajac GLUPOTE w pakiecie, calkowicie gratis!!!!

Schat_je , nie odpowiedzialas na moje pytanie, co podpowiada cie Twoja WOLNA WOLA?
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
Schat_je napisał:

No nie grzmi, co by to było, gdyby za każdym razem, gdy dzieje sie jakies zło /a tego nie brakuje na swiecie, ale dobro też jest/, przemoc, morderstwo, aborcja, eutanazja... duzo by wymieniac - miał grzmieć???

Widzisz Schatje, niedwno w innym temacie Adamm pieknie napisal na temat eutanazji. I ja sie z nim calkowicie zgadzam. Eutanazja to dobrodziejstwo.
Ty natomiast stawiasz ja w jednym rzedzie z przemoca i morderstwem.
Dobry przyklad na to, jak roznie mozna interpretowac dobro i zlo. Wychodzi na to, ze pedofil daje dziecku milosc...
Zgłoś wpis
879 Postów
N .......
(Schat_je)
Latający Holender
Viooltje napisał:
[quote]Schat_je napisał:

Wychodzi na to, ze pedofil daje dziecku milosc...

No ładnie Viooltje Ale taki pedofil być może tak właśnie myśli...

Co do eutanazji ja nie uważam tego za żadne dobrodziejstwo.
Zgłoś wpis
879 Postów
N .......
(Schat_je)
Latający Holender
Adamm napisał:

Owszem slyszalem, ostatnio nawet wiecej niz zwykle.
Jakze fantastycznie potrafia korzystac z niej zwlaszcza male dzieci w pewnym kraju nad Wisla. Nie uwierzysz , te wyuzdane bachory zaczely wchodzic facetom pod sukienki, po wczesniejszym kuszeniu, uwodzeniu zniewolonych tymi niecnymi praktykami "lacznikow z bogiem", ktorzy kierujac sie swoja laska WOLNEJ WOLI otrzymanej od wszechmoznego, zostali w brutalny sposob pogwalceni.
Po tym zwyrodnialczym akcie przemocy ich WOLNA WOLA nakazala im poskarzyc sie swiatu o krzywdzie, wzbudzajac ogolny podziw i za ich heroiczny czyn.
Nie uwierzysz, sa tacy co tydzien przychodza do nich by poklepac ich po ramieniu,ukoic ich bol, kladac pieniadze na tace, wychwalajac jacy to oni sa wspaniali.
Ech te wstretne bachory!!! Gdzie byli wtedy ich rodzice? Na mszy????

Coponiektorym ich bog ofiarowal WOLNA WOLE dorzucajac GLUPOTE w pakiecie, calkowicie gratis!!!!

Schat_je , nie odpowiedzialas na moje pytanie, co podpowiada cie Twoja WOLNA WOLA?[/quote]

Jaka "ciekawa" interpretacja Panie Adamie .
No właśnie, gdzie byli wtedy ich rodzice, ze niczego nie zauważyli? /Na msze zabiera sie dzieci, gdyby ktos mial wątpliwosci/. Zbyt pochłonięci karierą i brak czasu dla własnych dzieci???

Swoją drogą z tego co zdążyłam zaobserwować, co roku tutaj, mniej więcej o tej samej porze znów sie zaczyna ...NAJAZD na kościół. Jesienna depresja?

Co mi podpowiada moja WOLNA WOLA? Ze czasem jakieś grzmoty by sie bardzo przydały
Zgłoś wpis
466 Postów
a a
(Adamm)
Latający Holender
Schat_je napisał:
Jaka "ciekawa" interpretacja Panie Adamie .
No właśnie, gdzie byli wtedy ich rodzice, ze niczego nie zauważyli? /Na msze zabiera sie dzieci, gdyby ktos mial wątpliwosci/. Zbyt pochłonięci karierą i brak czasu dla własnych dzieci???

Swoją drogą z tego co zdążyłam zaobserwować, co roku tutaj, mniej więcej o tej samej porze znów sie zaczyna ...NAJAZD na kościół. Jesienna depresja?

Co mi podpowiada moja WOLNA WOLA? Ze czasem jakieś grzmoty by sie bardzo przydały

To nie jest zadna depresja ani najazd, to dyskusja, komentowanie faktow, prawdy, tego co dzieje sie naprawde. Krzywda tych dzieci i tlumaczenia, wyjasnienia pedofilskich zbrodni oraz krycie sprawcow przez zwierzchnikow nie jest czyms virtualnym. To ma miejsce i nawet wolna wola nie powinna sprawiac by zamiatac ten temat pod dywan.
Dzieci zabiera sie na msze? Nawet jezeli tego nie chca? Moje gratulacje.
Te , ktore podazadaly duchownego swego, zazwyczaj dokonywaly tego na lekcjach religii, na ktore ochoczo wyprawiane byly przez rodzicow.
Czasami zamiast liczyc na to, ze spadnie jakis grom, lepiej samemu grzmotnac sie w glowe.
Zgłoś wpis
879 Postów
N .......
(Schat_je)
Latający Holender
Adamm napisał:

Dzieci zabiera sie na msze? Nawet jezeli tego nie chca? Moje gratulacje.

A skąd takie przepuszczenia??? Jesli któreś nie chce, to na siłe się go tam przecież nie zaciągnie.

Nie powiem, czasem mam ochotę grzmotnąć sie w głowę, hehehe
I przyznam w tajemnicy, ze Ciebie czasem tez
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
Schat_je napisał:

No ładnie Viooltje Ale taki pedofil być może tak właśnie myśli...

Co do eutanazji ja nie uważam tego za żadne dobrodziejstwo.

Schatje, jak zwykle zrozumialas po swojemu.
G*wno mnie obchodzi co mysli pedofil, on skazuje dzieciaka na dozywocie. Slyszalas co mowia dorosle ofiary takich nieludzkich praktyk? Bo dzieci czesto nie maja odwagi sie przyznac. Jak maja zryta psyche? Zwykle przez cale zycie nie moga sie pozbyc tego brudu.

Twoja sprawa, ze nie uznajesz eutanazji za dobrodziejstwo "bo nie". Wspolczuje Twoim rodzicom. Ja pomoglam odejsc 'tylko' mojemu psu. Bo go kochalam. Ja nadal cierpie, ale jest dla mnie pocieszeniem, ze on juz nie.

Piszesz tez:

Adamm odpowiedzial wyczerpujaco.
Dodam tylko, ze uznaje to zdanie za jedna z najglupszych wypowiedzi na temat - uwaga! - pedofilii uprawianej przez kler.

Adamm, ostatnie zdanie z ust mi wyjales!
Zgłoś wpis
466 Postów
a a
(Adamm)
Latający Holender
Schat_je napisał:
Nie powiem, czasem mam ochotę grzmotnąć sie w głowę, hehehe
I przyznam w tajemnicy, ze Ciebie czasem tez

Doskonale cie rozumiem , juz uspokajam , to typowy mechanizm obronny, wystepujacy zazwyczaj gdy zabraknie argumentow.
Zgłoś wpis
879 Postów
N .......
(Schat_je)
Latający Holender
Viooltje napisał:
pedofilii uprawianej przez kler.

I az tak długo trzeba było zwlekać Vioolcie, zeby "nazwać rzeczy po imieniu"?

A co powiesz na temat pedofili uprawianej przez np. nauczycieli? Albo rodzica? Dziecko skrzywdzone przez opiekuna cierpi mniej???

Eutanazja to też ciężki temat i mam swoje powody, by miec takie a nie inne zdanie, a nie tylko "NIE BO NIE", nie będę wiec nawet pytać czy "pomogłabyś" również /bliskiemu/ człowiekowi.
Zgłoś wpis
879 Postów
N .......
(Schat_je)
Latający Holender
Adamm napisał:

Doskonale cie rozumiem , juz uspokajam , to typowy mechanizm obronny, wystepujacy zazwyczaj gdy zabraknie argumentow.[/quote]

Kogoś takiego, komu nigdy nie brakuje to tylko podziwiać . Jestes WIELKI
Istniejesz naprawde?
Zgłoś wpis

Bliżej nas