Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

Oddalem auto do mechanika i... - Holandia

1 Post
Artur Dzida
(fajnalowiec)
Początkujacy
Jeszcze tytulem wstepu witam wszystkich Forumowiczow jako, ze jestem tu nowy i to moj pierwszy post
A teraz juz do rzeczy:
W czw (2 tygodnie temu) oddalem, w ta srode dzwoni do mnie, ze nie umie i nie naprawi. Dzwonie do niego wczoraj (tj sobote) i mowie, ze chce odebrac auto ( w tygodniu nie ma szans, bo ja pracuje do 18tej, a on do 17tej). Na to on, ze bedzie w niedziele po poludniu to moge podejsc. No wiec dzwonie w niedziele. Na to on, ze go nie ma, ale klucz mi na oponie zostawil, a auto stoi gdzies kolo jego domu. Auto stalo, kluczyk byl. Problem w tym, ze auto zaliczylo cegle na przednia szybe, uszkodzony jest tez przedni bok. Nie podejrzewam, ze to on zrobil, ale ja nie mam zamiaru doplacac do interesu. W koncu kiedy dalem mu kluczyki to chyba jest za to odpowiedzialny co sie dzieje z moim autem. Jutro ide zglosic sprawe na policje. Jakies sugestie, dobre rady co powinienem zrobic ew. tak zeby wyegzekwowac od goscia naprawe?
Zgłoś wpis
551 Postów

()
Latający Holender
przedewszystkim w chwili jak zastales swoje auto w takim stanie powinienies niezwlocznie zadzwonic do niego i odmowic odbioru auta w tym stanie .
czy zabrales auto juz od niego ???spisales jakis formularz ?
Jesli zabrales i nic nie spisales mozesz miec problemy jak facet sie tego wyprze . Przeciez zawsze moze powiedziec ze ty odebrales auto w pozadku a szkody staly sie gdzies inndziej a nie uniego na terenie . Jesli zostawiles auto w tym miejscu co go znalazles to powinienies pogadac z mechanikiem ze auto bylo pod jego opieka i ze chcesz zalatwic ta sprawe jak sie nalezy czyli poprzez jego ubezpieczenie .
Jesi facet nie bedzie chcial gadac albo bedzie ci robil problemy wtedy przejdz sie na policje .
Ale nim to zrobisz zadzwon niezwlocznie do swojej ubezpieczalni i opisz swoj problemi zapytaj co potrzebuja by zalatwic sprawe dla ciebie pomyslnie .
Zgłoś wpis

Bliżej nas