Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

Reklamy - Holandia

7 Postów
Mariusz Watorowski
(watorowski1)
Początkujacy
Czy naprawdę Polacy w Holandii są traktowani w sposób szczególny?
Chyba tak! Oglądając ostatnio reklame z udziałem Polaków.
Czy można się zgodzić na coś takiego? Nie
Reklama pokazuje nas jako {głupków,niedouczonych i nie przystosowanych do życia}
Mieszkam w Holandii prawie 3 lata i bulwersuje mnie ukazywanie w taki sposób rodaków.
Owszem jest pewna ilość Polaków którzy przyjeżdzają do pracy bez żadnego przygotowania
językowego ,ale to nie powód żeby przedstawiać nas wszystkich w takim swietle.
Dlaczego nie robią reklam o narodowości tureckiej,marokańskiej itd. na których tyle narzekają.
Jest to już druga reklama przedstawiająca nas Polaków jako <<idiotów>>pierwsza była o monterach dzwi garażowych
otwierających się nie do góry pod sufit,tylko na podłogę..
Nie jesteśmy głupi!!!
Niejednokrotnie wiedzą i umiejętnościami przewyższamy Holendrów.
Jesteśmy wykształceni i potrafimy zrobić wszystko, nawet to do czego Holender sie nie weżnie.
Należy nam się trochę szacunku, przecież Holandia jest krajem tolerencyjnym ....CHYBA

Mariusz
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Masz racje...MariuszJa mieszkam w Holandii prawie 8 lat i wciaz spotykam sie z roznymi opiniami o nas.Czesto sa to opninie bardzo dobre,a czasami zdarza sie niezbyt ciekawe zdanie np,.ze pijacy,ze zlodzieje,ze dziewczyny sa latwe itd.
Ale tacy tez jestesmy...spotykam naszych rodakow dosc czesto na ulicach Amsterdamu...i czasami wstyd mi za nich...wstyd ,ze tez jestem Polka cale szczescie ze to juz zdarza sie coraz rzadziej
Nie powod zeby wszystkich oceniac po jednostce,ale tak niestety robia niemalze wszyscy....Nasze kobiety maja opinie latwych...nie wszystkie takie jestesmy,ale jak ktos slyszy ,ze Polka to od razu nasuwa sie taka mysl ..I tak jest ze wszystkimi Mozemy nie powielac tego schematu i swiadczyc ze wcale nie jestesmy ani glupi ani latwe ani pijacy czy zlodzieje...
Pozdrawiam
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Osobiscie nie spotkalam sie z brakiem szacunku ze strony Holendrow A niektorzy na ten szacunek naprawde nie zasluguja...Mysle,ze Ci ktorzy zintegrowali sie z Holandia nie maja tego problemu...Ale tez sa tacy,ktorzy wystawiaja nam niepochlebne swiadectwo,niestety....A te zle przyklady dluzej sie pamieta
Zgłoś wpis
7 Postów
Mariusz Watorowski
(watorowski1)
Początkujacy
Dziekuję za twoją opinie,ale nie chodzi o to. Problem jest w tym że nie powinno być takich psełdo reklam w telewizji.
Ta reklama ukazuje nas wszystkich w takim świetle ,a nie pojedyńcze przypadki. Moim zdaniem to jest nagonka na Polaków, tak jak to się sdzieje w Anglii.
Z wyrazami szacunku Mariusz
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
pewnie ze nie powinno byc takich reklam popieram
ale ja tez mam nie najlepsze zdanie o belgach i mam gdzies co oni o mnie mysla
robie swoje
Zgłoś wpis
427 Postów
Anna K
(pannaanna666)
Latający Holender
watorowski1 napisał:
Dziekuję za twoją opinie,ale nie chodzi o to. Problem jest w tym że nie powinno być takich psełdo reklam w telewizji.
Ta reklama ukazuje nas wszystkich w takim świetle ,a nie pojedyńcze przypadki. Moim zdaniem to jest nagonka na Polaków, tak jak to się sdzieje w Anglii.
Z wyrazami szacunku Mariusz

no racja-ciut paranoja

Ja chwilowo poza NL, masz jakiegos linka albo tyt, moze na youtube sie da to zobaczyc, bo az ciekawa jestem tego dziela
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Tez sie znie zgadzam na wrzucanie nas wszystkich do jednego garnka i tez jestem przeciwna takim reklamom Tylko ,sam powiedz co mozna na to zaradzic??Jest nas calkiem sporo tu i nie wszystkim to sie podoba...Tak jakby w nam nie podobaloby sie ze zjechalo do nas pol Holandii itd...Nie tlumaczy to glupich reklam...Jednak zawsze i wszedzie znajdzie sie ktos niezadowolony ...Poprostu ja to juz olewam.Z jednej strony wkurzam sie na ocenianie nas po jednostkach,a z drugiej strony po czesci ich rozumiem...
Z drugiej strony...wszystkie reklamy holenderskiej produkcji sa glupie i kompromitujace kogos ..
Zgłoś wpis
244 Posty
; )
(biohazard)
Doświadczony forumowicz
a to... .
no pokazyja holendra który nie umi wytlumaczyc ale w koncu nie o to chodzi...
to reklama od landmacht`u

Zgłoś wpis
7 Postów
Mariusz Watorowski
(watorowski1)
Początkujacy
Jak to śpiewał Wiśniewski<<Żadnych granic>>na co to komu. I tak jesteśmy tylko Polakami.
Tylko nie wolno się z nikogo wyśmiewać publicznie.
Zgłoś wpis
308 Postów
Doświadczony forumowicz
Bo najlepszym towarem eksportowym jesteśmy właśnie MY POLACY
Zgłoś wpis

Bliżej nas