Czy naprawdę Polacy w Holandii są traktowani w sposób szczególny?
Chyba tak! Oglądając ostatnio reklame z udziałem Polaków.
Czy można się zgodzić na coś takiego? Nie
Reklama pokazuje nas jako {głupków,niedouczonych i nie przystosowanych do życia}
Mieszkam w Holandii prawie 3 lata i bulwersuje mnie ukazywanie w taki sposób rodaków.
Owszem jest pewna ilość Polaków którzy przyjeżdzają do pracy bez żadnego przygotowania
językowego ,ale to nie powód żeby przedstawiać nas wszystkich w takim swietle.
Dlaczego nie robią reklam o narodowości tureckiej,marokańskiej itd. na których tyle narzekają.
Jest to już druga reklama przedstawiająca nas Polaków jako <<idiotów>>pierwsza była o monterach dzwi garażowych
otwierających się nie do góry pod sufit,tylko na podłogę..
Nie jesteśmy głupi!!!
Niejednokrotnie wiedzą i umiejętnościami przewyższamy Holendrów.
Jesteśmy wykształceni i potrafimy zrobić wszystko, nawet to do czego Holender sie nie weżnie.
Należy nam się trochę szacunku, przecież Holandia jest krajem tolerencyjnym ....CHYBA
Mariusz
Chyba tak! Oglądając ostatnio reklame z udziałem Polaków.
Czy można się zgodzić na coś takiego? Nie
Reklama pokazuje nas jako {głupków,niedouczonych i nie przystosowanych do życia}
Mieszkam w Holandii prawie 3 lata i bulwersuje mnie ukazywanie w taki sposób rodaków.
Owszem jest pewna ilość Polaków którzy przyjeżdzają do pracy bez żadnego przygotowania
językowego ,ale to nie powód żeby przedstawiać nas wszystkich w takim swietle.
Dlaczego nie robią reklam o narodowości tureckiej,marokańskiej itd. na których tyle narzekają.
Jest to już druga reklama przedstawiająca nas Polaków jako <<idiotów>>pierwsza była o monterach dzwi garażowych
otwierających się nie do góry pod sufit,tylko na podłogę..
Nie jesteśmy głupi!!!
Niejednokrotnie wiedzą i umiejętnościami przewyższamy Holendrów.
Jesteśmy wykształceni i potrafimy zrobić wszystko, nawet to do czego Holender sie nie weżnie.
Należy nam się trochę szacunku, przecież Holandia jest krajem tolerencyjnym ....CHYBA
Mariusz