Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

Co ile dni bierzemy prysznic - Holandia

31 Postów
Tomek sdf
(Goryl)
Bywalec
Ja w tym temacie raczej po staro-polsku nie zmywam bożego kurzu z siebie zbyt często, kiedyś był czas kiedy robiłem to co drugi dzień a nawet codzienne obecne to średnio co 3 dni a i jest czas, że i tydzien wytrwam w swoim własnym smrodzie który mi nie przeszkadza bo nos po 2 minutach przyzwyczaja się do zapachu. Zęby to raz na 2 tyg a paznokcie u nóg tylko wtedy jak juz sie przebijają przez skarpety a w butach zaczynają boleć a moja skarpeta ostatnio to taka twarda sie zrobila ze chej ! A jak z wami ? jakiego dezodorantu uzywacie?
Zgłoś wpis
475 Postów
Patboy !!!
(Patboy)
Latający Holender
Ja pierdole gosciu Gdzie ty sie wychowales?
Tu sie uzywa prysznic przynajmniej raz dziennie ,no i po sporcie jeszcze raz oczywiscie!!!
Zgłoś wpis
31 Postów
Tomek sdf
(Goryl)
Bywalec
ja? Polska wschodnia strona miasta tu wyrasta wpół jedenasta....

lubie czasem szatchnąć się potem a właściwie to zrobie to teraz
Zgłoś wpis
55 Postów
Gaduła
Dobre.
Co na to Twój dentysta??
Zgłoś wpis
31 Postów
Tomek sdf
(Goryl)
Bywalec
dentystysta? a z czym to się je? co to? ;/
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
A co może powiedzieć dentysta bezzębnemu?
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Patboy napisał:
Ja pierdole gosciu Gdzie ty sie wychowales?
Tu sie uzywa prysznic przynajmniej raz dziennie ,no i po sporcie jeszcze raz oczywiscie!!!

Pat!!! Woda nie dojechała bo w beczkowozie dziura. Notomiast wody w studni nie ma bo wściekłe kaczory k-sami wypiły i masz całe wyjaśnienie zapachowego problemu. Ponadto bywają tacy, którzy uważają, że lepszy smrodek aniżeli pod prysznicem chłodek.
Zgłoś wpis
372 Posty

()
Doświadczony forumowicz
Co chcecie od kolegi?
Na swój sposób ma racje........

To udowodnione naukowo twierdzenie. Nikt nikogo nie namawia do omijania szerokim łukiem prysznica czy szczotki do mycia zębów, ale okazuje się, że nadużywanie higienicznych zabiegów prowadzi do skutków, których na pewno wolelibyśmy uniknąć.

Szczotkowanie zębów po posiłku to konieczność, jeśli chcemy uniknąć nieprzyjemnych wizyt u dentysty. Ale co z dodatkowym płukaniem ust płynem do higieny jamy ustnej? Tu naukowcy zalecają umiar.

"Płyny do higieny jamy ustnej wypłukują fluorki, które dodawane są do past i które chronią zęby przez wiele godzin" - przekonuje doktor Phil Stemmer, stomatolog z kliniki The Fresh Breath Centre w Londynie w rozmowie z brytyjskim dziennikiem "Daily Mail".

Zdaniem lekarza, po posiłku należy odczekać przynajmniej pół godziny, zanim umyjemy zęby. Przez ten czas bowiem szkliwo jest osłabione przez działanie cukrów i kwasów, a szczotkowanie zębów dodatkowo je obciąży. Dlatego po posiłku o wiele lepiej jest użyć płynu do higieny jamy ustnej.

Niewskazana jest również zbytnia gorliwość w myciu się. Choć każdy chyba się z zgodzi, że taki zabieg to podstawa higienicznego życia, naukowcy ostrzegają - częste mycie naprawdę może skrócić życie.

Skóra jak każdy żywy organizm ma własną mikroflorę - drobnoustroje, które nie pozwalają rozwinąć się szkodliwym mikroorganizmom.

"Gorąca woda w połączeniu z mydłem może zaburzyć równowagę natłuszczenia skóry" - uważa doktor Nick Lowe z Cranley Clinic w Londynie. I wymienia, do czego prowadzi nadużywanie mydła: pękająca sucha skóra, podrażnienia, a nawet infekcje.

.........Na zdrowie
Zgłoś wpis
31 Postów
Tomek sdf
(Goryl)
Bywalec
moja stara dentystka to kolezanka mamy wiec starala sie byc miła

a tak wogóle to ja się integruje z muzułmanami bo mi to na maroko amsterdam wygląda i oni tu rządzą wiec wypada sie nie golić i integrowac
Zgłoś wpis
31 Postów
Tomek sdf
(Goryl)
Bywalec
nie no jak Onglikanin z londyna bogaty tak sądzi to ja z Ziutą ide wyrzucić mydło na dobre
Zgłoś wpis

Bliżej nas