Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

Znowu o aborcji. - Holandia

1988 Postów

()
Latający Holender
W Posce znów się dzieje.
PiS naciska o jak najszybsze - jeszcze przed wyborami - podjęcie prac nad ustawą całkowicie zakazującą aborcji.

wiadomosci.onet.pl/kraj/apel-pis-ws-proj...79979,wiadomosc.html

Natomiast Federacja na Rzecz Kobiet i Planowania Rodziny, apeluje o rozważenie wszystkich za- i przeciw- w rzeczonej ustawie.

wiadomosci.onet.pl/kraj/kobiety-o-konsek...96983,wiadomosc.html

Nie wiem, jakie jest zdanie na ten temat przeciętnych Polek/Polaków.
Jakie jest Wasze?
Zgłoś wpis
475 Postów
Patboy !!!
(Patboy)
Latający Holender
Heja Viooltje
No tak naprawde nic niewiem o Polskiej Polityce ale mam oczywiscie na to swoje zdanie.
Aborcja czy nie aborcja jak ktos chce sie ciazy pozbyc to i tak sie jej pozbedzie.
Zyjemy w 21 wieku I Ludzie w Polsce zyja chyba w wolnym kraju,przynajmniej mi sie tak wydaje.
Jak to jest mozliwe ze ktos za tych ludzi decyduje
Nie popieram aborcji,wrecz odwrotnie i jestem calkowicie przekonany ze ten wazny wybor powinnien nalezec od ludzi Matki i Ojca ,
Chcesz to sobie rob co chcesz,twoja sprawa ty bedziesz sie wkoncu kiedys rozliczal !!!
Jestem pewny ze to wszystko ma doczynienia z wyborami bo jakby nie patrzac kosciol w polsce jest za zakazem a wiekrzosc ludzi w Polsce niestety ale jeszcze slucha sie ksiedza,przynajmniej stare Babcie hahahah
Babcie roniez beda glosowac i to jes dla takiego PIS idealny sposob na dodadkowe glosy.
Polityka nie powinna sie wtracac w takie sprawy,
moze to w Polsce zminiejszylo by ilosc maloletnich Matek, tu tego niewidac ,no dobra bardzo zadko i napewno nieznaczy to oczywiscie ze kazda malolata pelni tutaj aborcje.
Rozmawianie o seksie nie jest tu tabu rodzice rozmawiaja o tym tu z dziecmi w bardzo mlodym wieku az do przesady,dzienki temu kazdy tu jest uswadomiony i przedewszystkim zabezpieczony,mowiac np. o gratis antykocepcji ktora tu jest pokrywana przez normale ubezbieczenie zdrowotne.
Moze to powinni najpierw zmienic w polsce ,zapobiec a nie jak sie juz zdazylo!

pozdrawiam serdecznie i milej dyskusji
Patboy
Zgłoś wpis
551 Postów

()
Latający Holender
Zgadzam sie w zupelnosci z Patboy . Nic dodac nic ujac .
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Temat kontrowersyjny dosc i wzbudzajacy wiele emocji niewatpliwie...Jak Patboy zauwazyl,mamy XXI wiek i uwazam,ze aborcja powinna zostac zalegalizowana...To powinien byc wolny wybor kazdej kobiety.Oczywiscie,ze lepiej zapobiegac niechcianym ciazom,niz potem stanac przed trudnym dylematem co robic..I tu powinno byc zniesione czeste i jakze rozpowszechnione tabu jakim jest sex i swiadomosc antykoncepcji.No,ale oczywiscie KK nie pozwoli w demokratycznym panstwie na zaakceptowanie programu refundacji srodkow antykoncepcyjnych.Praktyka aborcyjna zawsze dobrze bedzie prosperowac,legalnie czy na czarnym rynku...tego nie da sie uniknac.Tyle,ze na czarnym rynku nie kazdego stac na taki zabieg.I dochodzi do dramatow typu niemowleta na smietnikach itd.Badz kolejne niechciane dzieci laduja w wypaczonym systemie spolecznym przepelnionych domow dziecka.
W sumie to kolejny temat zawsze poruszany przed wyborami,w celu zyskania poparcia ....Badz tez zrobienia szumu medialnego,zeby wyborcy przypomnieli sobie jakie partie sa w ogole w kraju

Pozdrowionka
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Dla mnie osobiscie najbardziej przerazajacy jest fakt, ze w Polsce w XXIwieku, wciaz urzednik (czyt.polityk) oraz oczywiscie przedstawiciel sekty , ktorej to niektorzy czlonkowie maja na koncie gwalcenie dzieci i nieletnich , chca decydowac o zyciu, ciele, plodzie kobiet.
To jest sprawa indywidualna kazdej kobiety i ani polityk ani ksiadz nie maja prawa jej tego zabronic.
Natomiast kazda kobieta powinna miec zapewnione przez panstwo, godne i profesjonalne warunki do dokonania aborcji.

VIVA CIEMNOGROD !!!
Zgłoś wpis
527 Postów
ZIBI L...
(ZIBI L)
Latający Holender
Patboy napisał:
Heja Viooltje

Zyjemy w 21 wieku I Ludzie w Polsce zyja chyba w wolnym kraju,przynajmniej mi sie tak wydaje.
Jak to jest mozliwe ze ktos za tych ludzi decyduje
Nie popieram aborcji,wrecz odwrotnie i jestem calkowicie przekonany ze ten wazny wybor powinnien nalezec od ludzi Matki i Ojca ,

Patboy
A gdyby to twoi rodzice zdecydowałi żeby usunąć ciąże,dlaczego mieliby decydować o Twoim życiu?Pójdźmy dalej może też powinniśmy usuwać staruszków też są nikomu nie potrzebni? Czasami wydaje się że bardziej się troszczymy o bezdomne psy niż o ludzi.A tyle małrzeństw chciałoby adoptować dzieci
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
ZIBI L napisał:
[/quote] Czasami wydaje się że bardziej się troszczymy o bezdomne psy niż o ludzi.[/quote]

Dlaczego uwazasz, ze to naganne? Dla wielu osob zwierze (obojetnie jakie ) poprostu istota zyjaca, jest blizsza niz obcy czlowiek (istota zyjaca), co w tym dziwnego i kto ustalil hierarchie kolejnosci niesienia pomocy?
Bezdomne psy nigdy nie bylyby bezdomne gdyby nie....czowiek
Zgłoś wpis
527 Postów
ZIBI L...
(ZIBI L)
Latający Holender
Adamm napisał:
[b]
Bezdomne psy nigdy nie bylyby bezdomne gdyby nie....czowiek
Zgodzę się w tej kwesti .Z ludzmi często bywa podobnie ,bezdomni nie byli by bezdomnymi gdyby nie inni ludzie i nie każdy jes na tyle silny żeby samemu sobie poradzić.Chociaż niekiedy jest to ich wybór,jak śpiewał Kazik Staszewski w jednym z utworów każdy ma prawo źle wybrać
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
ZIBI L napisał:
A gdyby to twoi rodzice zdecydowałi żeby usunąć ciąże,dlaczego mieliby decydować o Twoim życiu?Pójdźmy dalej może też powinniśmy usuwać staruszków też są nikomu nie potrzebni? Czasami wydaje się że bardziej się troszczymy o bezdomne psy niż o ludzi.A tyle małrzeństw chciałoby adoptować dzieci

Zibi, gdyby usunęli Patboy'a, Ciebie, mnie, czy kogokolwiek innego, nie miałoby to żadnego znaczenia. Po prostu by nas nie było i już. Człowiek jest strasznie arogancki w swojej wierze we własną wyjątkowość, a przecież bez niego Ziemia miałaby sie o wiele lepiej.
Poza tym myślę, że ochrona zygoty nijak ma się do ochrony życia w ogóle. Jakoś nikt nie wpadł na to, żeby zakazać topienia żywych szczeniaków i kociąt.
Zgłoś wpis
527 Postów
ZIBI L...
(ZIBI L)
Latający Holender
Nie ma oficjalnego zakazu topienia szczeniaków i kociąt ale to nie oznacza że nie jest to karalne można to podciągnąć pod znęcanie się nad zwierzętamim.Jest natomiastzakaz topienia marzanny
Zgłoś wpis

Bliżej nas