Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
527 Postów
ZIBI L...
(ZIBI L)
Latający Holender
Jeżeli chodzi o politykę dopuki premierem jest Tusk a prezydentem Komorowski nie grożą nam zmiany w usawie antyaborcyjnej.Jeżeli chodzi o edukacje sexualną to kiedy ja chodziłem do szkoły na temat antykoncepcji nawet tej zakazanej przez kościół nie było żadnego tabu i nie wydaje mi się żeby przez X lat cos radykalnie w tej kwesti się zmieniło.Odnośnie "wyrzucania dzieci na śmietnik"nie trzeba tego robić wystarczy jeden podpis i dziecka można pozbyć się w szpitalu a pozatym są tzw.okna życia gdzie można to zrobić inkognito.Teraz dodam coś od siebie bez żadnych podtekstów politycznych czy religijnych:Nie bylbym w stanie usunąć takiego bobasa(ta decyzja po części dotyczy faceta)nawet pare miesięcy wcześniej
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
Adamm napisał
Nikt nikogo do aborcji nie zmusza, chodzi jedynie o to by w XXI wieku demokratyczne (przynajmniej toretycznie), wolne, europejske panstwo stworzylo kobiecie mozliwosc dokonania wyboru, zapewniajac w zaistnialej sytuacji profesjonalna opieke i pomoc.
To naprawde tak wiele?
Dlaczego tak trudno to pojac?

Dokładnie. Przecież nie chodzi tu o aborcję, jako środek antykoncepcyjny, tylko - jak w przytoczonych wyżej wypowiedziach - możliwość świadomego wyboru.
Jeśli życie matki jest zagrożone, często ma ona jeszcze inne dzieci (albo nie ma, ale może mieć następne), to jakim prawem Episkopat ma decydować o odebraniu matki dzieciom, żony mężowi, córki rodzicom, siostry rodzeństwu, itd.? Przecież życie tej matki to też życie!
Albo owoc gwałtu. Czasem ofiara nie umie pokochać takiego dziecka, więc co? Jak wspomniała Malutka, bidule są przepełnione, a procedura adopcyjna kuleje na skutek przebiurokratyzowania.
Dobrze napisał też Patboy (hihi, poza tym, że na pewno ma dysleksję) na ten temat.

Zibi, film jest drastyczny. Jednak Twoje stwierdzenie, że nie byłbyś w stanie usunąć takiego bobasa jest lekko manipulatorskie. Proste pytanie: oczywiście nie życzę takiej sytuacji nikomu, ale gdybyś musiał wybierać pomiędzy swoją żoną, a kilkutygodniowym płodem, co byś wybrał?
I zło i dobro można stopniować. Myślę, że mniejszym złem byłaby aborcja, nie sądzisz?
A o brak możliwości takiego wyboru walczy właśnie PiS pod naciskiem kościoła. Paranoidalny charakter całego zamieszania potęguje jeszcze otoczka wojny wokół in vitro. Rozdwojenie jaźni cy cóś?...

Co mnie bardzo wkurza w całej tej sprawie? Sutanny, plątające się bezmyślnie pomiędzy nogami kobiet.
Zgłoś wpis
879 Postów
N .......
(Schat_je)
Latający Holender
ZIBI L napisał:
MalutkaNiepokorna napisał:
Adamm....ciezko to pojac tylko tym,ktorzy nie potrafia myslec samodzielnie.I kto to mówi

Zgłoś wpis
537 Postów
ediee edziowy
(ediee)
Latający Holender
Dzien dobry
Filmik jest drastyczny, zaluje ze go obejrzalam, nie dlatego, ze mam jakies wyrzuty sumienie ale ze takie beelden dlugo zostaja mi w glowie.
A jednak zgadzam sie z Viooltje.
A co by bylo , gdyby ktos nas kiedys jako plod..?
nic
nikt by o nas nie wiedzial ani nie zalowal , ze nas nie ma mysle w takim wypadku
Ale i zazdrosze tym, ktorzy uwazaja , ze sa tak niezbedni i niezastapieni ( madrze kochac i doceniac siebie to jest bardzo dobra cecha!)

I jasne, ze patrzac na zdjecie tego cudnego maluszka nikt z nas nie powie , ze by to zrobil.
Ale to nie o to przeciez chodzi mysle..
Rownie dobrze, mozna rozesmiane, szczesliwe buziunie na prezerwatywach, antykoncepcji tbl poprzyklejac z "nie uzywaj bo sie nie urodzi"/Mimo , ze to glupie porownanie z mojej strony.Ale przeciez to nie o
to chyba w tym wszystkim chodzi.

Ja tez nie jestem za zabijaniem! Ale za uswiadamianiem, mozliwoscia zabezpieczania, a takze mozliwoscia wyboru w niektorych sytuacjach.
Tez NIE chodzi mi o (moze brzydko sie wyraze)- ze niech kazdy z kazdym bez umiaru , potem bedzie mozna usunac jak cos.

Trafilam na to forum poniewaz chcialam i nadal chce pomoc chorej malutkiej dziewczynce z Pl,
sama jestem szczesliwa mama adoptowanego dziecka

jak rowniez jestem osoba wierzaca
a jednak (mimo, ze o Pl polityce mam malo wiedzy) zgadzam sie z wypowiedziami Viooltje lub podobnymi..
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
No właśnie.
Rząd , pod wpływem KK, nie musi i nie powinien wpieprzać się w sumienia. Każdy ma własne i jakkolwiek by na to nie patrzeć, jest ono naszą prywatną własnością.
Powtórzę tylko jeszcze raz: "(...)Czyjeś sumienie się z tym nie zgadza? To proste: jeśli jesteś przeciwnikiem aborcji, to jej sobie nie rób."
Zgłoś wpis
107 Postów
pawel paul
(paul_nl_82)
Stary wyjadacz
ABORCJA ZABIJA NOWE ŻYCIE CZŁOWIEKA
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
paul_nl_82 napisał:

Powiedział co wiedział.
A zadał sobie chociaż trud przeczytania opinii innych? Z tego wynika, że nie.
Oj, Paul...
Zgłoś wpis
537 Postów
ediee edziowy
(ediee)
Latający Holender
Aaa Paul powiedzial co wiedzial i kropka
Eh, tez jego prawo, miec swoje zdanie ale fakt; moglby przeczytac najpierw wiecej moze niz sam temat..

Eh, a tak jeszcze mysle a te wszystkie dziewczynki, ktore rodza dzieci wlasnych ojcow, niedosc ze incest to jakie dramaty.
Szkoda tylko, ze takie rzeczy wychodza zawsze za pozno dla poszkodowanych najczesciej.
Za pozno jest juz jak dochodzi do tego ale co dopiero jeszcze ciaza....

i popieram Viooltje znowu: jestes przeciw aborcji to sobie jej nie rob.
Zgłoś wpis
131 Postów
Anja .............
(Anja Nl)
Stary wyjadacz
paul_nl_82 napisał:

W takim razie co z płodem niedorozwiniętym, bez rąk, bez nóg???
Zgłoś wpis
537 Postów
ediee edziowy
(ediee)
Latający Holender
Anja Nl napisał:
paul_nl_82 napisał:

W takim razie co z płodem niedorozwiniętym, bez rąk, bez nóg???

no wlasnie np tez to...
Zgłoś wpis

Bliżej nas