Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
879 Postów
N .......
(Schat_je)
Latający Holender
hmmm... to bardzo dobrze świadczy o tych, ktorzy tam jeżdżą... w tych celach...
no cóż... każdy ma swój rozum...
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
schat_je napisał:

Schatje, rozum nie ma tu nic do rzeczy. Od zarania dziejów cele męskiej części ludzkości w patriarchacie są takie same. Władza ---> pieniądze ---> kobiety.
Celem końcowym były i pozostały kobiety, bo te były rozprzestrzeniaczem materiału genetycznego danego osobnika. Tak samo, jak w świecie zwierząt.
Dla mnie jest to kolejnym dowodem potwierdzającym teorię ewolucji i miażdżącym teorię kreacjonizmu.
Inną sprawą jest, że w czasach HIV i innych choróbsk, a co za tym idzie - prezerwatyw, posiadanie wielkiej ilości kobiet nie jest gwarantem przekazania kodu genetycznego. W porównaniu do cyklu ludzkiego życia, ewolucja odbywa się powoli. Zachowanie chłopaków nie zmieni sie w ciągu kilku pokoleń.

Ale jest światełko w tunelu.
Ci bardziej wyewoluowani, po założeniu gniazda potrafią, jak łabędzie, wytrwać przy jednej kobiecie! Pod warunkiem, że zastąpi mu ona wszystkie inne.

P.S. Oświadczam uroczyście, że celem mojej wypowiedzi nie było obrażanie uczuć religijnych, machowskich, męskich, damskich ani jakichkolwiek.
Jeśli ktoś pomimo to uzna, że warto się przy tej okazji (znowu) pokłócić, uznam go za głupca, gdyż nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Normalne wyartykułowanie swojej własnej opinii jest jak najbardziej mile widziane.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Viooltje,niewiele moge tu dodac,bo Twoja argumentacja jest trudna do podwazenia.Powiem jedynie,ze zachowanie facetow nie zmieni sie generalnie nigdy...Nie wiem jak dlugo ewolucja ich mialaby trwac,zeby zaszly istotne zmiany Jednak jak wszedzie sa wyjatki....Poza tym mysle,ze to kwestia dobrania sie w pare,a nie pobrania sie(dla nierozumiejacyjch: zawarcia zwiazku malzenskiego badz zycie nieoficjalnie w takim pobranym zwiazku).
I niech sie panowie nie obrazaja,bo ta zasada akurat dziala w obie strony,a feministka nie jestem,chociaz czasami mi to zarzucano
I jeszcze kwestia latwych kobiet...Czy ktos mi powie dlaczego,kobieta,ktora przykladowo sypia codziennie z innym facetem,jest puszczalska szmata i latwym towarem?? A jesli robi to facet,to jest w porzadku???Czyli znowu patriarchalne schematy mysleniowe...Facet moze,kobieta juz nie..Taka kobiete nazywa sie kurwa,a faceta macho??Moze w wiekszosci ludzie nie widza w tym nic zlego,bo to przeciez normalne.Tylko dla kogo normalne??Wg mnie to absurdalny absurd!
Wiec,panowie,odwalcie sie od kobiet,bo sami lepsi nie jestescie!I nie zgadzam sie na patriarchalny system stereotypow!!
Milego dnia wszystkim zycze
Zgłoś wpis
131 Postów
Anja .............
(Anja Nl)
Stary wyjadacz
ypsylon1 napisał:
Anja Nl napisał:

... To, że Polki mają też taką a nie inną opinię bierzę się też z tego, że co niektórzy Panowie plotkują a przekazując sobie informację po drodze dodają trochę pikanterii, jak to w przekazie zresztą bywa ...

Nie wiem ile prawdy jest w tym stwierdzeniu ..
ale wiem że jeździ się "na Polki" do Hagi, Schiedam, Den Bosch i podejrzewam że jeszcze do wielu innych miast.... Takie opinie nie biorą się znikąd

Tak, faceci jeżdżą tam za swoją POTRZEBĄ, a Panie wykonują swój zawód!
Znam przypadki wyzywania dziewczyn od najgorszych, szargania ich dobrą opinią no i przy okazji wymyslania niestworzonych historii tylko dlatego ze uraziły męskie ego
pzdr
Zgłoś wpis
879 Postów
N .......
(Schat_je)
Latający Holender
Viooltje napisał:
[quote]schat_je napisał:

Schatje, rozum nie ma tu nic do rzeczy. Od zarania dziejów cele męskiej części ludzkości w patriarchacie są takie same. Władza ---> pieniądze ---> kobiety.

hm, a jednak uwazam, ze rozum jednak ma tutaj cos do rzeczy...
czlowiek ma tę wyzszosc nad zwierzeciem, ze potrafi zapanowac nad swoim popedem...
wiadomo, ze ludzka rzecz hmmm...pogadac , ale niektorzy zachowuja sie jak zwierzeta wlasnie; byle jak, byle gdzie i z byle kim...
I niewazne czy to facet czy kobieta, taki ktos to, jak to juz tutaj ktos ladnie nazwal, TOWAR WYBRAKOWANY !!!
Władza ---> pieniądze ---> kobiety. Tutaj tez nie mozna uogolniac, nie dla kazdego faceta tak bedzie... w dzisiejszym swiecie jest coraz wiecej kobiet, ktore mają takie priorytety; wladza, kasa, faceci...
jest tez coraz wiecej zniewiescialych mężczyzn...
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
Schatje, dlatego podałam przykład łabędzia. Dopóki Pan się nie złabędziuje (czyt: nie znajdzie odpowiedniej łabędzicy), będzie zaglądał pod każdą kieckę, a jeśli się nie sprawdzi, to i pod każdą kołderkę.

AnjaNL,
Tak, faceci jeżdżą tam za swoją POTRZEBĄ, a Panie wykonują swój zawód!

No i wszystko odbywa się za porozumieniem stron!
Zapraszam do nowego haremu!

Malutka, patriarchat znamy i z historii i z dzieciństwa. Matriarchat... uj, nie wiem, czy chciałabym w takim systemie dorastać...
Wojenek o terytoria byłoby może mniej, ale wojny o wpływy ---> pieniądze(na botoks) ---> i płeć brzydszą, która będzie nośnikiem naszego DNA... pfff... i tak dalej...

Buziole, Damy.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Viooltje napisał:

Malutka, patriarchat znamy i z historii i z dzieciństwa. Matriarchat... uj, nie wiem, czy chciałabym w takim systemie dorastać...
Wojenek o terytoria byłoby może mniej, ale wojny o wpływy ---> pieniądze(na botoks) ---> i płeć brzydszą, która będzie nośnikiem naszego DNA... pfff... i tak dalej...

Buziole, Damy.[/quote]

Viooltje,nie chce zamienic patriarchatu na matriarchat...a w zyciu Romana bardziej mi chodzilo,zeby bylo NORMALNIE,bez zadnych uprzedzen plci i stereotypow chorych jak sam system,albo i jeszcze bardziej....
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
Malutka, Ty akurat mówisz o demokracji i równouprawnieniu (tym prawdziwym).

A ja, ot, tak sobie, wznowię Wiedźmową wstawkę, którą wkleiła nie bez powodu. Po pewnej dyspucie niezbyt mądrych przedstawicieli patriarchatu
No i rasizmu.

Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
schat_je napisał:
[quote]Viooltje napisał:
schat_je napisał:

hm, a jednak uwazam, ze rozum jednak ma tutaj cos do rzeczy...
czlowiek ma tę wyzszosc nad zwierzeciem, ze potrafi zapanowac nad swoim popedem...
wiadomo, ze ludzka rzecz hmmm...pogadac , ale niektorzy zachowuja sie jak zwierzeta wlasnie; byle jak, byle gdzie i z byle kim...
I niewazne czy to facet czy kobieta, taki ktos to, jak to juz tutaj ktos ladnie nazwal, TOWAR WYBRAKOWANY !!!
Władza ---> pieniądze ---> kobiety. Tutaj tez nie mozna uogolniac, nie dla kazdego faceta tak bedzie... w dzisiejszym swiecie jest coraz wiecej kobiet, ktore mają takie priorytety; wladza, kasa, faceci...
jest tez coraz wiecej zniewiescialych mężczyzn...

Zgadzam sie.
Jak juz to rzadko, ale za to z klasa niz brac jakies barachlo do lozka Pozdr
Zgłoś wpis

Bliżej nas