schat_je napisał:
hmmm... to bardzo dobrze świadczy o tych, ktorzy tam jeżdżą... w tych celach...
no cóż... każdy ma swój rozum...
Schatje, rozum nie ma tu nic do rzeczy. Od zarania dziejów cele męskiej części ludzkości w patriarchacie są takie same. Władza ---> pieniądze ---> kobiety.
Celem końcowym były i pozostały kobiety, bo te były rozprzestrzeniaczem materiału genetycznego danego osobnika
. Tak samo, jak w świecie zwierząt.
Dla mnie jest to kolejnym dowodem potwierdzającym teorię ewolucji i miażdżącym teorię kreacjonizmu.
Inną sprawą jest, że w czasach HIV i innych choróbsk, a co za tym idzie - prezerwatyw, posiadanie wielkiej ilości kobiet nie jest gwarantem przekazania kodu genetycznego. W porównaniu do cyklu ludzkiego życia, ewolucja odbywa się powoli. Zachowanie chłopaków nie zmieni sie w ciągu kilku pokoleń.
Ale jest światełko w tunelu.
Ci bardziej wyewoluowani, po założeniu gniazda potrafią, jak łabędzie, wytrwać przy jednej kobiecie!
Pod warunkiem, że zastąpi mu ona wszystkie inne
.
P.S. Oświadczam uroczyście, że celem mojej wypowiedzi nie było obrażanie uczuć religijnych, machowskich, męskich, damskich ani jakichkolwiek.
Jeśli ktoś pomimo to uzna, że warto się przy tej okazji (znowu) pokłócić, uznam go za głupca, gdyż nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Normalne wyartykułowanie swojej własnej opinii jest jak najbardziej mile widziane.