Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
750 Postów
Latający Holender
Hmm..ale mysle ze otworzenie rynkow pracy w innych krajach da same plusy..tzn wiekszy wybor i to jest dobre
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Blondyn napisał:
Hmm..ale mysle ze otworzenie rynkow pracy w innych krajach da same plusy..tzn wiekszy wybor i to jest dobre

no jachoza Kriss,,,ale co bedzie kiedy wszyskie koleżanki wyjadą ?????????? bedziemy imprezować w szwecji???
Zgłoś wpis
750 Postów
Latający Holender
Piotruś Paan napisał:
Blondyn napisał:

no jachoza Kriss,,,ale co bedzie kiedy wszyskie koleżanki wyjadą ?????????? bedziemy imprezować w szwecji???
Wszystkie??Hmm..no chyba nam tego nie zrobia A co do Szwecji to w sumie dobra mysl od czasu do czasu mozna
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Rozgoryczenie pracą i płacą? Nie ma na to uniwersalnego leku. Prawdą jest, że jesteśmy imigrantami a tego typu problemy imigranci mają na całym świecie i niczym nie różnimy się od rodaków w USA, GB czy Australii. Heh, piszecie że zostaniemy docenieni po fakcie..nie sądzę. A słyszeliście historię Portugalców i Hiszpanów w NL sprzed 15 lat? Ktoś ich wspomina dobrze? Pracowici byli? Nie! Pijacy, niechluje i gwałciciele! Holandia to FIRMA która najlepiej wspomina klientów budujących drogi, kanały, mosty i domy. A skąd ta firma ma świerzą paprykę na stole, mleko czy sery..to już przecież zaliczane jest do standartu życia..inaczej być nie może więc po co się tym przejmować?
Z resztą bardzo podoba mi się sformuowanie..analfabeci-spryciarze!!! Pure Holland!!
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
francislaw napisał:
Rozgoryczenie pracą i płacą? Nie ma na to uniwersalnego leku. Prawdą jest, że jesteśmy imigrantami a tego typu problemy imigranci mają na całym świecie i niczym nie różnimy się od rodaków w USA, GB czy Australii. Heh, piszecie że zostaniemy docenieni po fakcie..nie sądzę. A słyszeliście historię Portugalców i Hiszpanów w NL sprzed 15 lat? Ktoś ich wspomina dobrze? Pracowici byli? Nie! Pijacy, niechluje i gwałciciele! Holandia to FIRMA która najlepiej wspomina klientów budujących drogi, kanały, mosty i domy. A skąd ta firma ma świerzą paprykę na stole, mleko czy sery..to już przecież zaliczane jest do standartu życia..inaczej być nie może więc po co się tym przejmować?
Z resztą bardzo podoba mi się sformuowanie..analfabeci-spryciarze!!! Pure Holland!!

Zgłoś wpis
750 Postów
Latający Holender
A Ja uciakam!!!!Na zakupy
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
ludzie.....
jak juz chcecie uciekac to do Polski
do domu tam wasze miejsce tam jestescie u siebie
Zgłoś wpis
87 Postów
Malwina Jakóbczyk
(malwina85op)
Gaduła
i wlasnie ja po ponad 5 latach zawijam manatki i wracam do

drogiej
biednej
ale mojej ukochanej POLSKI
DOMU
I RODZINY
MAM TU WSZYSTKO STAŁĄ PRACE SZACUNEK W PRACY
ALE CZASEM WSZYSTKO TO ZA MAŁO
A Z RESZTA NIE ZAMYKAM SOBIE TU DROGI
JA TO WIEM ZE TU WRÓCE BO BARDZO DOBRZE MI W TEJ MOJEJ NIDERLANDI ;D
A CO DO WASZEGO TEMAMTU MACIE PANOWIE RACJE NIKT NIKOGO TU NIE TRZYMA
JEDNEMU HOLANDIA ODPOWIADA JEDNEMU NIE
POZDRAWIAM
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
malwina85op napisał:
i wlasnie ja po ponad 5 latach zawijam manatki i wracam do

drogiej
biednej
ale mojej ukochanej POLSKI
DOMU
I RODZINY
MAM TU WSZYSTKO STAŁĄ PRACE SZACUNEK W PRACY
ALE CZASEM WSZYSTKO TO ZA MAŁO
A Z RESZTA NIE ZAMYKAM SOBIE TU DROGI
JA TO WIEM ZE TU WRÓCE BO BARDZO DOBRZE MI W TEJ MOJEJ NIDERLANDI ;D
A CO DO WASZEGO TEMAMTU MACIE PANOWIE RACJE NIKT NIKOGO TU NIE TRZYMA
JEDNEMU HOLANDIA ODPOWIADA JEDNEMU NIE
POZDRAWIAM

no to jest nas dwoje
Zgłoś wpis
527 Postów
ZIBI L...
(ZIBI L)
Latający Holender
pawel555s1 napisał:
mam nadzieje ze jeszcze zaplaczą za nami ,po otwarciu rynku pracy przez niemcow i szwajcarow ,austryjakow duza ilosc ludzi z uni wyjedzie pracowac tam,,, napewno nie za 7,8 eur za godz a tu w pieknej holandii zostaną najbardziej pracowici ludzie turki i marokance moze wtedy docenią polską prace!!!! Kolega nie zna chyba niemieckich realiów.Po pierwsze nie ma czegos takiego jak minimalna płaca,jeżeli się zgodzisz to możesz pracować za 5 e.po drugie osoba samotna płaci większy podatek.po trzecie w urzedach niemieckich porozumiesz sie tylko w języku niemieckim.Po czwarte niemcy najbardziej potrzebuja polskich inżynierów,lekarzy i to oni dobrze zarobią(z wielką szkodą dla Polski).Kilkanascie lat temu pracowałem w niemczech(co prawda nie długo)Holandia w poruwnaniu z Niemcami to lajcik.Jak myślisz dlaczego w Holandii pracuje tak dużo Niemców i Polaków mających także niemieckie obywatelstwo?Są dwa plusy pracy w niemczech:bliżej do Polski i sytuacja mieszkaniowa jest lepsza.Też chciałbym wrucić do Polski ale to nie jest takie proste .Miłego wieczoru
Zgłoś wpis

Bliżej nas