problem z racjonalistami polega na to ,ze nie sa w stanie ogarnac faktu,ze kazdy ma swój rozum, a ich próby tlumaczenia czegokolwiek są poprostu żenujace. o czym miały świadczyc te fragmenty Viooltje ? hehe, mysle ze stac Cie na interpretacje. dla mnie o niczym, byc może sa wazne dla jakichs ortodoksów, sekciarzy czy kogokoliwek innego.dla mnie nie.
i nie chodzi tu o metode. hahaha , Ty próbujesz mi cos tłumaczyc i dziw Cie bierze że Twoja jedynie słuszna prawda na mnie nie działa. oczywiście bie dziwi mnie ,ze nie dopuszczasz istnienia czegos takiego jak wspołnota Kościoła bp dla Ciebie to tylko organizacja, dla mnie nie, ii nie wiem ile piany bys tutaj jeszcze natrzepała, na mnie to nie działa.
tak się składa że czytam wiele blogów ateistów czasem z nimi dyskutuje i znam ich zdanie, podobnie jak Ty znasz zdanie osób wierzących.
i tak na koniec.
ta dyskusja przypomina troche sytuacje z "Draculla-wampiry bez zebów" gdzie Leslie Nielsen z Melem Brooksem próbuja za wszelka cene powiedziec ostatnie zdanie. To troche nudne i w tamtym filmie i tutaj. pozwolisz więc ze ja juz przestane. to naprawde nudne. pozdrawiam