Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

()
Początkujacy
Violu ten artykuł to istna perelka, że udalo ci sie to znaleśc podziwiam i jestem lekko zdegustowany tym co przeczytałem. Ale no cóż takie życie
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
a oto inne wypowiedzi autora tej perełki...

biblia.webd.pl/forum/search.php?search_author=janwisniewski68

"Forum to inaczej zgromadzenie które ma na celu omawianie spraw Pana.
Nabożeństwo to słowo nie istnieje w biblii a skoro tak to nie wyszło z ust Boga a to znaczy że wyszło z ust wiadomego.Każdą wypowiedzią i swoim zachowaniem dajecie świadectwo swojego pogaństwa[ ludzi z narodów]!! Kobieta może się wypowiadać wśród kobiet , ale wśród mężczyzn niech milczy!!Nie ważne gdzie się zbiorą czy na polu czy w domu czy gdziekolwiek. Choć trudno się nie zgodzić że Pogan to nie tyczy i ich zgromadzeń bo ich domeną jest łamanie przykazań Boga Wszechpotężnego !! Dlatego też gniew Boży nad ich głowami się objawia!!"

"Po 100 kroć udowodniłaś swoje pogaństwo >swoi ateistycznymi wypowiedziami które by nie przeszły przez usta wierzącego,Sam fakt że wypowiadasz się na forum jest bezczeszczeniem przykazań Boga !! Zamilcz kobieto tak jak i prawo nakazuje!!"

"Myśli dobre kształtują dobre słowa myśli złe kształtuję złe słowa.Dobre pochodzą od Boga złe od niegodziwaca jak rozpoznasz które pochodzą od którego nie znając Boga.Te same słowa w ustach złego są złe w ustach dobrego są dobre.Zły myśli co innego >mówi co innego i robi co innego{Troistość}.Dobry co myśli to mówi i to robi {Jedność}Jezus w jedności z Bogiem wierzący w jedności z Jezusem są jednej myśli jednego słowa , jednego działania jednego celu[cel wspaniale królestwo Boga]
Teza
Antyteza } oblicze trójcy > wzór na to jak szatan stal się Bogiem dla ludzi którzy go czczą
Synteza i oddają mu cześć nie wiedząc o tym.
Przed każdym na ziemi są dwie drogi jedna do życia wiecznego druga do potępienia wiecznego.Spotykasz niegodziwego i pytasz którą drogą masz iść żeby otrzymać zbawienie .oczywiście on zna te drogi ale powie ci idź tą drogą a otrzymasz zbawienie , oczywiście wskaże ci drogę do potępienia.Dobry wskaże ci dobrą drogę i powie te same słowa idź tą drogą
Kiedy się dowiesz czy idziesz prawidłową drogą ? Jak dojdziesz do końca tej drogi.
Nie rozpoznasz ducha który do ciebie mówił , jeżeli nie poznasz Jezusa,jego osobowości , jego ducha, a może się to stać tylko wtedy kiedy go otrzymasz po przez chrzest duchem świętym,i wtedy dostajesz nową osobowość osobowość Jezusa, którą Jezus otrzymał od Boga Ojca.Duch otwiera ci oczy jest to drugie się urodzenie , zmartwychwstanie jak mówił Jezus.
"Człowiek" czyniący zło wykonuje wolę złego i ma ducha demona Człowiek czyniący dobro wykonuje wolę Boga ma ducha Chrystusa, sam stając się Chrystusem[synem Bożym]
Problem jest w tym że oni zamienili wam dobro na zło i odwrotnie[biblia] dlatego myśląc że idziecie w dobrym kierunku idziecie w złym kierunku.Tak jak powiedziałem ok. 20 lat temu dzisiaj normalne jest nie normalne a nie normalne jest normalne." i wiele wiele innych równie radosnych... hehehe
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
wypowiedzi wypowiedziami ale że komus sie chce na takim forum siedzieć naprawde podziwiam za wytrwalość i determinacje,
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Perelka to slabe okreslenie....Bialy kruk
Ech...jakby przecietny zjadacz chleba wiedzial co za soba kryja religie,to przestalyby one miec prawo bytu...Nie,przepraszam...zeby przecietny wyznawca jakiejkolwiek religii otworzyl umysl i zaczal samodzielnie myslec,religie przestalyby istniec.....
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
jezeli to jest biały kruk to chyba dlatego ze osiwial gwaltownie, analizując tresc tej perełki, szanuje ateistów, zwłaszcza za to nie biora na poparcie swojego swiatopogladu tego typu skretyniałych wypowiedzi człowieka, którego inne posty na jego forum swiadcza o tym, że musiał sie kiedyś czolowo zderzyc z ciezarówka...

co do religii, kazdy wierzy w to co chce, jedni wierza w kase inni w bogów jeszcze inni w nic nie wierza... zycie,
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
O właśnie, Peter.

Jak sam zauważyłeś, jest to forum. Na portalu - wiadomo jakim.
Ludzie piszą to, co myślą, tak jak i Ty.
Ocena należy do czytających
Swoją drogą, na temat Ireny czytałam wcześniej i na zupełnie innym portalu.

Pozdrawiam.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Violu jesli masz linki do tych wypowiedzi to wkl;ej je tutaj myśle że wiele osób chętnie przeczyta
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Lolek, oprocz opychania sie kremowkami i bycia szefem, byl przede wszystkim FACETEM!!!
Cholernie mnie to cieszy bo utwierdza w przekonaniu, ze nie sfrunal z chmur, ani tez nie byl robocopem, pilnujacym ""Zawszedziewice"" na Ziemi, byl normalnym czlowiekiem jak kazdy z nas , jasne sa dla mnie rowniez mechanizmy firmy, ktorej prezesowal, bo natury nie da sie oszukac...oczywiscie mozna probowac ...TYLKO PO CO??

Oni nie oszukuja natury......www.prezbiter.pl
Zgłoś wpis
220 Postów
ark .
(ark)
Doświadczony forumowicz
To przeciez niewyczerpany temat kabaretowy i za darmo ,bez biletów ,no chyba ,że ktos na tace rzuci.
Czy miał romans czy nie ,czy dokonał jakiegoś cudu czy nie ,to przeciez nie ma znaczenia ,drodzy ludzie z planety Ziemia ,Jedyny i Prawdziwy dał nam kiedys 10 nakazów postepowania pamietacie pierwsze ?
Tam nie ma wstawiennictwa ,jest tylko - nie będziesz.....
Jestem wierzacy choc nie po chrześcijańsku ,zresztą chrzest też jest zmałpowany ze wschodu ,
nie uważam by KK obalił komunizm
nie uważam by pasowanie na swietego coś zmieniło
nie jestem też muslim
i chyba jako jedynemu Polakowi nie zalezy mi na tym by katolicy mieli jeszcze jednego świetego
bardziej interesuje mnie trauma 20 letniej dziewczyny zgwałconej przez księdza ,dostal tyko 3 lata odsiadki ,najgorsze jest to ,że nie pryznał sie do winy, sąd miał na szczęscie jeszcze inne dowody niz slowo katolickiego duchownego ,zainteresowanych ta sprawa zachęcam do odwiedzenia WP wczorajszego
Zgłoś wpis
527 Postów
ZIBI L...
(ZIBI L)
Latający Holender
Gdyby to była prawda byłby to szok dla mnie katolika(nie mylyć z fanatykiem) .Według mnie wyglada to na kolejną manipulację przeciwnika koscioła.Swoją drogą zastanawiam się dlaczego tak inteligentne osoby jak Viooltje i Adamm w czesci swoich wypowiedzi walczą z kosciołem i z wiarą.W kazdej społeczności zdażają się patologie np. jak w środowisku nauczycieli zdaży się pedofil to też powinismy obwiniać i walczyć z wszystkimi nauczycielami?W przypadku takich patologi karani powinni być winni a nie wszyscy.swoją drogą jakaś wybiurcza jest ta nasza Polaków tolerancja potrafimy wstawić sie jak ktoś obraża turków a nie potrafimy tolerować wierzącego rodaka.Pozdrawiam wszystkich,forum jest zarąbiste
Zgłoś wpis

Bliżej nas