Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
Czytali temat:
(8667 niezalogowanych)
750 Postów
Latający Holender
Ok proponuje teraz temat:faceci czy chłopy;]Jacy sa?
Zgłoś wpis
139 Postów
Kasia M
(Kika)
Stary wyjadacz
Widzisz Marek na razie Wilders jest nieszkodliwy ale nigdy nie wiadomo. Nie na skale obozow koncetracyjnych ale nienawisc sie pietrzy. Ekstremisci tez sobie coraz wiecej pozwalaja. To zaostrza konflikt I nie nie myle ich nie martw sie
Moze za ostry przyklad dalam ale z Hitlerem na poczatku tez to niewinnie wygladalo a potem sie wymknelo spod kontroli Widzisz jak ludzie lubia nienawidzic to tak proste jak socjal
Zgłoś wpis
139 Postów
Kasia M
(Kika)
Stary wyjadacz
Ty powiedz Blondyn jacy jestescie? Ja was nigdy do konca nie zrozumialam
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Wiesz,Kika,chcialabym miec twoj optymizm i wiare jesli chodzi o kulture islamska...sama mialam kiedys podobny punkt widzenia i w ogole>Doswiadczenia wplynely na zmiane stanowiska...tym bardziej ze oni zaslaniaja sie wciaz ze sa dyskryminowani,a nie potrafia zaakceptowac innosci drugiego czlowieka...Nienawisc sie pietrzy ? byc moze....ale moim zdaniem sami ja podcycaja.owszem,wszedzie sa wyjatki od reguly itd...W kazdym narodzie czy kulturze sa zli,dobrzy i tacy sobie Ale pamietaj ze nic nie powstaje bez przyczyny..My,tez jako emigranci mamy rozna opinie,ale nie ma ogolnej nichceci do nas...Wiec ta niechec do kultury islamskiej tez nie wziela sie z nikad...ma ona swoje podstawy...I jak najbardziej,Holandia jest sama sobie winna za taka sytuacje.a brak prob asymilacji ze strony emigrantow muzulmanskich tylko pogarsza sytuacje ,a napewno nie polepsza
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Hmmm....wlasnie jakcy sa mezczyzni??? zawsze wydawalo mi sie ze facet jest taki nieskomplikowany...doswiadczenia pokazaly ,ze to nie do konca tak....
Zgłoś wpis
139 Postów
Kasia M
(Kika)
Stary wyjadacz
Wiem Iza zgadzam sie z Toba oni tez sa winni, ale nie tylko oni. Mam optymizm bo wierze w czlowieka mimo ze setki razy sie zawiodlam. Ale ja tez nie jestem idealna nie ma takich ludzi dlatego wole dostrzegac pozytywy niz negatywy. Bo jak widzisz tylko negatywy to swiat tez staje sie szary i zly. A nadzieja jest i ludzie umieja zaskakiwac Znam ludzi z tej wiary z wielka kultura i nigdy mnie nie przkonywali do koranu. Moze niewielu ale wazne ze sa
I Iza nie chce cie zasmucic ale w Holandii jest niechec do Polakow. I rosnie...
Na youtube jest pioseneczka busje vol met polen posluchaj. To nic w porownaniu z komentarzami na holenderskim forum gdzie sie naczytalam postow pelnych nienawisci I malo tych pozytywnych.
Zgłoś wpis
139 Postów
Kasia M
(Kika)
Stary wyjadacz
A wracajac do tematu, to wlasnie zgadzam sie Iza, faceci sa skaplikowani tylko sie nie chca do tego przyznac
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Nie widze negatywow,staram sie widziec pozytywy...a najczesciej jestem poprostu realistka... Wiesz,mieszkam w Amsterdamie prawie 8 lat juz i owszem slyszalam o nas rozne opinie,pozytywne i nie...w niektorych przypadkach sluszne,w innych nie...Osobiscie nie spotkalam sie z niechcecia ze strony Holendrow co do Polakowa niechec bedzie zawsze do emigrantow,zwlaszcza ze znajda sie tacy(bez wzgledu na pochodzenie)ze tylko liczy na profity w danym kraju nie dajac z siebie nic,nie szanujac panujacych praw...Takie przypadki budza niechec i wcale mnie to nie dziwistad tez ta pioseneczka i komentarze pelne niecheci...jak zauwazylas,nie ma ludzi idealnych....
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Jesli chodzi o facetow..to czasami mam wrazenie ze brak komunikacji komplikuje relacje i zrozumienie oczywistych spraw ale to nie zmienia faktu ,ze mezczyzna jest skomplikowana istota
Zgłoś wpis
139 Postów
Kasia M
(Kika)
Stary wyjadacz
Ja tez jestem realistka. Dlatego widze tez stosunek do Polakow. Mieszkasz w Amsterdamie, tam mieszka wiecej obcokrajowcow niz holendrow. Ja mieszkam w Haarlem i jest tu wiecej Holendrow.Czasami jak ktos mnie pyta skad jestem a ja mowie ze z Polski robi dziwna mine. Ale nie zawsze tak jest. Moja najlepsza kolezanka jest holenderka. Zawsze moge na nia liczyc. Jak juz mowilam sa ludzie i ludziska. Blisko mnie jest heemstede- duzo bogatych rasowych Holendrow. Moja kolezanka mieszkajac tam nie mogla liczyc na dzien dobry a to mila osoba. Utrudniali jej tez mozliwosc parkowania bo to ich miejsca. Ja tez jestem bardzo otwarta i gdy mnie ktos widzi usmiecha sie gdy slyszy akcent to czasami nagle mnie juz nie lubi. Takie jest zycie. To ich kraj wiec rozumiem. Wszedzie tak jest nie mam zludzen. Nie mam zamiaru sie uzalac i co niektorych nienawidzic jak oni mnie. Moje zycie jest tym co ja mysle, nie co mysla o mnie inni Dlatego staram sie nie oceniac, miedzyinnymi islamu
Zgłoś wpis

Bliżej nas