sorry ale pozwolisz ze nie zmienię zdania i będę się kierować swoimi odczuciami i nie zmienię ich dopóki się sama o nich nie przekonam. Istnieje wolność słowa i myśli , wiec ja tobie i nikomu tutaj nie mam zamiaru nic narzucać . Ja mam po prostu ograniczone zaufanie do innych osób pojedynczych, jak i do innych narodowości a w szczególności do tej a oni niczym sobie jeszcze dla mnie nie zasłużyli na moja aprobatę, i podkreślam tutaj słowo " jeszcze", zebys po raz kolejny nie mówiła mi ze nie daje im szansy. Co do innych narodowości to oni tez o nas polakach maja jak pozytywne tak i negatywne zdanie ale żeby dowiedzieć się czy procent pozytywnych jest mniejszy od negatywnych , czy odwrotnie trzeba by było zrobić ankietę , badania społecznościowe, ale zostawmy to dla socjologów. Wiec ja nie będę się upierać. Ja całe szczęście słyszę te pozytywy i żyje na tym samym świecie co Ty , tylko w innym kraju i pośród innych ludzi niż ty i innej mentalności i może w tym tkwi problem. A problem alkoholizmu nie dotyczy tylko polskiej części społeczności, i jak już to powiedziałam , jesteśmy tylko bardziej widoczni. Napisała bym wiele więcej bo jest kilka aspektów z którymi się nie zgadzam ,ale już mi się nie chce , tylko jeszcze na koniec co do religii, to każda religia sama w sobie jest słuszna tylko co do zasad mamy swoje za i przeciw , nasze tez nie jest doskonałe jednak ,żadna inna religia jak islamska, muzułmańska nie pozwala zabijać i nie jest aż tak ortodoksyjnie przestrzegana, może nie aż tak bardzo zagranica, bo jak kiedyś wspomniałam tu są inne prawa. Mam jednak nadzieje że bedzie to ewoluować bo czas najwyższy. I nie dawaj mi przykładów z czasów hmhm.. "kalwinizmu, luteranizmu itp"., bo to jest już historia a my piszemy o teraźniejszości a jeżeli już wracamy to góra kilkadziesiąt lat wstecz , nie podawaj tez mi za przykład odłamów religijnych o których żeby nie bardziej wnikliwa literatura nigdy bym nie słyszała. Ja rozumiem ze tam kobiety są również dyskryminowane i szkoda mi ich tak samo jak Marokanek. Ja tez piorę, gotuje ,prasuje, wychowuje dzieci, robię to jednak dla tego ze to lubię a nie ze mi ktoś każe. Jak bym nie lubiła to bym nie robiła. mam wolny wybór, i mam nadzieje że ten wolny wybór będzie należał również dla każdej tureckiej czy arabskiej kobiety w sumie to dla każdej.