Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

PANI KIEROWNICZKO JEST ZIMA WIEC MUSI BYC ZIMNO - Holandia

440 Postów
jacek piatek
(MNICH79)
Latający Holender
NIE WIEM CZY JA ZGUPIALEM CZY LUDZIE SIE ZMIENILI KURNA CZY TYLKO DLA MNIE JEST TO NORMALNE ZE JAK JEST ZIMA TO JEST ZIMNO OSTATNIO WIDZIALEM W TELEWIZJI JAK JEDEN NAUKOWIEC SIE WYPOWIADAL ZE DLATEGO JEST TAK ZIMNO ZE MAMY EFETKT CIEPLARNIANY CHYBA ZAPOMIAL ZE MAMY GRUDZIEN I TO JEST NORMALNE TAK SAMO JAK LUDZIE ZDZIWIENI ZE PRZYSZLA ZIMA I SAMOCHODY SLIZGAJA SIE NA LETNICH OPONACH SLUZBY JAK CO ROKU W LIPCU GOTOWE DO ZIMY PRZYCHODZI ZIMA A ONI ZASKOCZENI SAM JUZ NIE WIEM
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Hmm, zastanawiające..czepiasz się naukowców? -odpowiem, że ich i tak mało kto rozumie
Jeśli zaś chodzi Ci o służby drogowe..e, w Holandii wszystko na czas
Jeśli głównym wątkiem miały być opony letnie w zimie..to przyznam że Holendrzy i tak z natury jeździć nie potrafią a przy przebitej oponie wzywają ADAC ;D Oni tu chcą czuć lato na karzdym kroku! Nawet na lodzie w zimie;D
A wogóle..nie zgłupiałeś tylko ten kraj jest specyficzny. Spoko..przywykniesz kiedyś
Pozdrawiam!
Zgłoś wpis
440 Postów
jacek piatek
(MNICH79)
Latający Holender
dawno juz przywyklem do belgii ale ludzi nadal nie kumam
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
mnichu z toba jest wszystko ok tylko jak holandia tak i belgia to bardzo specyficzne kraje, i ciekawi pod względem idiotyzmu ludzie że tak napisze
Zgłoś wpis
21 Postów

()
Bywalec
Ja nie wiem czemu wy sie czepiacie tych biednych Holendrów....hehe oni tu nigdy takiej zimy nie widzieli...no moze dawno temu za czasow dinozaurow....fakt bylo zimno ale tyle sniegu im nie sypalo.Ale coz..na szczescie my -Polacy potrafimy sie znalezc w kazdej sytuacji...
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Denisowa nie wiem ile jesteś w holandii i czy znasz jakichś holendrów prywatnie ale gwarantuje ci że większych leni nie ma. Ogólnie ja się dziwie jak ten naród może żyć skoro taki leniwy jest??
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Ojć Denisowa..to Ty świerzaczka musisz być! Wiedzieć Ci trzeba (ja też wcale nie świerzszy) że od 6 lat jestem w zimie w NL (studia musiały być przecież finansowane,hehe) i od tego czasu każda zima jest tu podobna. Więc..co Ty nam tu o braku przyzwyczajenia Holendrów do zimy będziesz opowiadać? Oni poprostu ją olewają! Płaca kolosalne podatki to służby drogowe mają zapylać drogi solą i piachem! No powiedz że gorzej Ci się tu jeździ niż w PL? Bo ja tu czuje się świetnie o każdej porze roku. A Tydzień temu w Opolu ciary mnie przechodziły na drodze i na chodnikach!
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
franiu a w pl są jeszcze drogi?? toć w holandii ścieżki rowerowe są w lepszym stanie niż główne drogi w pl, a holendrzy owszem płaca kolosalne podatki jednak i tak nic z tego nie ma skoro cały naród to lenie patentowane
Zgłoś wpis
21 Postów

()
Bywalec
haha Franislaw. ... tak sie sklada ze ja od 7 lat tu jestem z malymi wyjatkami na pobyt w Polsce.Tam gdzie dotychczas mieszkalam czyli na dalekiej polnocy Holandii , zimy prawie nie bylo.Byl snieg ale nie az taki. Nie powiem ci ile cm napadalo bo nie biegalam z linijka.tak poza tym to sie troche smieje i z was i z nich.(w dobrym tego slowa znaczeniu). Holendrzy to sa panikarze, ale musimy sie do tego przyzwyczaic. aha i wozcie ze soba sol bo im sie skonczyla..hahah
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Heheh..Fighter..to było naprawde udane pytanie! Błąd..to już chyba należy zaliczyć do sugestii..ale owszem..droi Z NAZWY istnieją Panowie drogowcy ponadto chodzą na bierząco z palnikami i wiaderkami i dziury zaklejają. Wiecie co..ja na Niederlanderów narzekać nie bede bo co kraj to obyczaj..ale z tym lenistwem to macie racje. Ale to dopiero 2 pokolenie lenistwa się teraz panoszy po zakładach. Niegdyś w Holandii był zapiernicz że hoho! Portugalce np. wspominają Holendrów jako tyranów! I to się sieje przez pokolenia..aczkolwiek POrtugalczycy to jeszcze gorsi luzacy i niechluje do tego! Ups..pizza mi się pali!
Zgłoś wpis

Bliżej nas