Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

()
Początkujacy
P.S. Zwracam honor i w pas się kłaniam za taki starz!
Zgłoś wpis
169 Postów
Henryk Owsianko
(HenrykO)
Stary wyjadacz
Jasne, wszystkie nacje to lenie (wg fachowej polskiej opinii) . Leża sobie i są bogaci a my (Polacy) jesteśmy bardzo pracowici , zorganizowani, tylko z niewiadomych przyczyn musimy iść na klęczkach do tych "leni", żeby zarobić na kawałek chleba.
Takim jesteśmy koledzy, że lubimy sie przechwalać (nie mylić z chwaleniem się), a nie potrafimy doceniać innych.
To szeroki temat.
Proszę jednak nie pisać bzdur, jeśli nie rozumiecie sytuacji w jakiej się znajdujecie.

Pozdrawiam
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Henryku akurat jeśli chodzi o Holandie to 80 procent pracowników fizycznych to imigranci, obecne pokolenia holendrów nie nadaja sie do ciężkiej pracy fizycznej zresztą oni wogóle się nie nadaja do pracy fizycznej i takie są niestety fakty przeciętny holender albo sam sie zwalnia z pracy gdzie pracuje fizycznie albo zwalniaja jego, u mnie w pracy padl chyba rekord 5 holendrów zrezygnowalo z pracy po 20 minutach stwierdzajac iz praca którą wykonujemy jest dla nich za ciężka( jestem rzeźnikiem specjalizacja wieprzowina) więc mam takie zdanie i to nie tylko na podstawie tych 5 ludzi spotkałem się z tym wcześniej również w innych zakładach i miastach, a co do zimy na północy holandii ja mieszkam na północy teraz i nie jest tak źle tylko że holendrzy to olewusy i panikarze.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Henryko, zgadzam sie z Toba.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
sauqpr- czyli twierdzisz że ja wypisuje brednie nie będąc w temacie i nie znając tematu wogóle??
Zgłoś wpis
21 Postów

()
Bywalec
Fighter1956 - widocznie dla niektorych tutaj jestes jeszcze za mlody zeby miec doswiadczenie w zyciu.no poprostu mleko pod nosem i nie wiesz co mowisz.ci starsi sa na ogol madrzejsi i trzeba sie ich sluchac. Ale tak na powaznie panie Henryku nie wszyscy tutaj przyjechali za chlebem, sa tez inne powody.i w kazdej nacji sa lenie i pracusie.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Cóż ..są Polaci i polacy. Henryku..zauważ że dla chcącego nic trudnego. Mam tu na myśli prowadzenie polityki. U nas..moherowe berety, Panowie w garniakach zza brzegów Jordanu, ogólna samowolka władzy..no nie pisz mi Pan że dziwnym trafem Polak o kawałek chleba prosić się musi. Może o lepsze jutro raczej? Kto myśli i myśleć potrafi, nie pozwoli ruchać się na każdym kroku, żeby po 10 latach pracy dojść do stanowiska, gdzie będzie mógł ruchać innych..a tak jest w PL. Jak się przekonałem, NL to typowa skocznia dla tych co potrzebują gotówki na wybicie się czy inwestycje..a o reszcie wypowiadać się nie będę bo szanuje każdego pracowitego rodaka który daje tu radę i chce godnie żyć. Co jak co..ale żeby kraj prosperował potrzebny jest rząd. Holenderscy politycy to dyplomaci..ale jak czytam i widzę znają się na tej gierce. A w PL..heh, czy nie sądzicie że media to już też "władza"?
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
wiesz Dennisowa faktycznie mam niewiele lat w porownaniu z henrykiem czy z sauqpr, ale swoje przeżyłem a poza granicami kraju też już troszke jestem w samej holandi tylko 2 lata byla jeszcze irlandia włochy i hiszpania, irak się nie liczy bo to było PKW, także trochę tego zjeździłem i poznałem więc dziękuje za ocene po wieku, zapamiętaj na przyszlość mlody nie znaczy niedoświadczony życiowo jest to zależne od srodowiska i subkultur w których dorastał i sie wychowywal.
Zgłoś wpis
21 Postów

()
Bywalec
kumam i szacun dla ciebie nie oceniam ludzi po wieku, kazdy swoje przezyl
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
dennisowa Fighter1956 - widocznie dla niektorych tutaj jestes jeszcze za mlody zeby miec doswiadczenie w zyciu.no poprostu mleko pod nosem i nie wiesz co mowisz.ci starsi sa na ogol madrzejsi i trzeba sie ich sluchac. Ale tak na powaznie panie Henryku nie wszyscy tutaj przyjechali za chlebem, sa tez inne powody.i w kazdej nacji sa lenie i pracusie.

Denisowa to twój post stwierdzilaś że mam mleko pod nosem i że racje ma Henryk ponieważ jest starszy, wiesz ja mam swoje zdanie on ma swoje ty masz jeszcze inne, a ja to szanuje i nie mam najmniejszego zamiaru sie przekrzykiwać jak przekupka na targu. Tak jak napisałem wszystko zależy od doświadczeń człowieka, owszem Henryk ma rację że potrafimy każdą nację skrytykować i każdego osobnika tylko nie siebie z tym sie zgadzam w 100 procentach, jednakże jako osoba już troszke obyta w świecie pisze ze swoich doświadczeń.
Zgłoś wpis

Bliżej nas