Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
Czytali temat:
Aneta Sikora (7865 niezalogowanych)

()
Początkujacy
Viooltje napisał:
Mirek, odpowiem po kolei:

Za mąż może wyjść kobieta po ukończeniu 18-go roku życia, w wyjątkowych przypadkach po 17-tym. W Polsce po 16-tym. Kiedyś w Turcji w wyjątkowych sytuacjach wiek był obniżony do 14-tu lat, ale zniósł to już bodajże Ataturk.

Pozdrawiam
Ciotka.

Tak, tak masz racje zgadzam sie z toba jesli chodzi o wiek zawierania malzenstwa w Turcji. Takze przepraszam pomylilo mi sie z Iranem po prostu z braku czasu wszystko w biegu pisalem dzisiaj mam czas to sprawdzilem ale z reszta ide w zaparte hehehehe

Na pewno zaraz napiszesz cos madrego
Zgłoś wpis
750 Postów
Latający Holender
Piotruś Paan napisał:
PS...Na wszelki wypadek ,zablokowania mnie na MN,oficjalnie zegnam sie z wami,,,gdyż z pewnoscia znajdzie sie za chwile konfident,który zakabluje do moderatorów,,,,buahahahah.....Piter nic sie nie boj bedzie dobrze
Zgłoś wpis
750 Postów
Latający Holender
Mirkuuu i Violuuuu podziwiam za checi
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
Mirek, daruj sobie wycieczki osobiste i nie czytaj między wierszami, bo piszę jasno i wyraźnie.
Nigdy nie powiedziałam, że popieram doktryny islamu. Również uważam, że jest to religia - jak zresztą każda inna - nie mająca nic wspólnego z wolnością i łamiąca prawa człowieka.
Dlatego już dawno pożegnałam się z instytucją kościoła i wszelkimi bożkami. Zwyczajnie mierzi mnie niesprawiedliwość i - tak! - brak myślenia.
Dlatego też mierzi mnie rasizm, bo jest niesprawiedliwy.

W konkretnym przypadku, jak tytuł tego tematu, chodziło o bezmyślną akcję jednej panny o wiadomym nicku. Staram się więc dociec, jak można "nienawidzieć Turasów" na podstawie zachowania niewielkiej grupki młodych, rozwydrzonych macho, których - podkreślam - nie brakuje w żadnej grupie etnicznej. Bo nie powiesz mi, że każdy Polak, czy Anglik jest gentelmenem.

Sianie nienawiści zawsze doprowadza do kontrakcji. I nikt nie nadstawia drugiego policzka, a oddaje z nawiązką to, co otrzymał. Tak zaczynają się wojny.
Twoje zarzuty, że uważam za glupca każdego, kto się ze mną nie zgadza, są bezpodstawne. Uważam za głupca każdego, kto nie potrafi wysnuć wniosków (chociażby z historii) i powiela te same błędy, które wielokrotnie doprowadzały do tragedii, a w takich przypadkach do masowego ludobójstwa.

Nienawiść to uczucie nieobce człowiekowi. Zawsze towarzyszy mu zemsta i destrukcja. Jak dla mnie nienawiść jest uczuciem prymitywnym, ot, tyle.

A wracając do tematu: jeśli ktoś leci schematami, że każdy Turek jest taki sam, to Polak musi być złodziejem, pijusem, szuka zaczepki, jeździ jak idiota, ma syf w mieszkaniu, obżera się jelitami (które tutaj nawet psom podaje się rzadko, bo śmierdzą), nie zna języków można go robić w ch*ja, bo się daje, podpier*li kumpla u szefa i chodzi co tydzień do kościoła.
Pasuje Ci taki stereotyp?
Mnie nie. Stereotyp Turka też nie.
Proste.

I jeszcze jedno: chcesz dyskutować, czy się kłócić? Bo jeśli chcesz się kłócić to nie ze mną, a jeśli to drugie - trzymaj się zasad konstruktywnej dyskusji.

Pozdrawiam.

Krzysiu, Ty to taki gołąbek pokoju jesteś.
Tylko nie wiem, dlaczego właśnie gołąb jest symbolem? Przecież te ptaszyska, jak już walczą, to po to by zabić...
Niech więc będzie Pluszaczkiem Pokoju!

Dziuby!
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Viooltje napisał:
Mirek, daruj sobie wycieczki osobiste i nie czytaj między wierszami, bo piszę jasno i wyraźnie.
Nigdy nie powiedziałam, że popieram doktryny islamu. Również uważam, że jest to religia - jak zresztą każda inna - nie mająca nic wspólnego z wolnością i łamiąca prawa człowieka.
Dlatego już dawno pożegnałam się z instytucją kościoła i wszelkimi bożkami. Zwyczajnie mierzi mnie niesprawiedliwość i - tak! - brak myślenia.
Dlatego też mierzi mnie rasizm, bo jest niesprawiedliwy.

W konkretnym przypadku, jak tytuł tego tematu, chodziło o bezmyślną akcję jednej panny o wiadomym nicku. Staram się więc dociec, jak można "nienawidzieć Turasów" na podstawie zachowania niewielkiej grupki młodych, rozwydrzonych macho, których - podkreślam - nie brakuje w żadnej grupie etnicznej. Bo nie powiesz mi, że każdy Polak, czy Anglik jest gentelmenem.

Sianie nienawiści zawsze doprowadza do kontrakcji. I nikt nie nadstawia drugiego policzka, a oddaje z nawiązką to, co otrzymał. Tak zaczynają się wojny.
Twoje zarzuty, że uważam za glupca każdego, kto się ze mną nie zgadza, są bezpodstawne. Uważam za głupca każdego, kto nie potrafi wysnuć wniosków (chociażby z historii) i powiela te same błędy, które wielokrotnie doprowadzały do tragedii, a w takich przypadkach do masowego ludobójstwa.

Nienawiść to uczucie nieobce człowiekowi. Zawsze towarzyszy mu zemsta i destrukcja. Jak dla mnie nienawiść jest uczuciem prymitywnym, ot, tyle.

A wracając do tematu: jeśli ktoś leci schematami, że każdy Turek jest taki sam, to Polak musi być złodziejem, pijusem, szuka zaczepki, jeździ jak idiota, ma syf w mieszkaniu, obżera się jelitami (które tutaj nawet psom podaje się rzadko, bo śmierdzą), nie zna języków można go robić w ch*ja, bo się daje, podpier*li kumpla u szefa i chodzi co tydzień do kościoła.
Pasuje Ci taki stereotyp?
Mnie nie. Stereotyp Turka też nie.
Proste.

I jeszcze jedno: chcesz dyskutować, czy się kłócić? Bo jeśli chcesz się kłócić to nie ze mną, a jeśli to drugie - trzymaj się zasad konstruktywnej dyskusji.

Pozdrawiam.

Krzysiu, Ty to taki gołąbek pokoju jesteś.
Tylko nie wiem, dlaczego właśnie gołąb jest symbolem? Przecież te ptaszyska, jak już walczą, to po to by zabić...
Niech więc będzie Pluszaczkiem Pokoju!

Dziuby!

Amen

p.s Teraz nie mam na to czasu bo mam inne pasje, ale jak juz bede w twoim wieku to na pewno bede mial go wiecej i poswiece na czytanie ksiazek, aby miec taka dokladna wiedze jak twoja. A swoja droga jesli juz piszesz o tym golabku to ciekawe dlaczego kobiety mowia na faceta w lozku ogier jesli tak naprawde stosunek jego z klacza trwa chwile
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
Amen

p.s Teraz nie mam na to czasu bo mam inne pasje, ale jak juz bede w twoim wieku to na pewno bede mial go wiecej i poswiece na czytanie ksiazek, aby miec taka dokladna wiedze jak twoja. A swoja droga jesli juz piszesz o tym golabku to ciekawe dlaczego kobiety mowia na faceta w lozku ogier jesli tak naprawde stosunek jego z klacza trwa chwile
Pozdrawiam

Oj Mirek, Mirek, nie wyszło.
Mój wiek nie jest dla nikogo tajemnicą, bo widnieje na profilu. Już kolejny raz robisz ten sam przytyk. A jakie to ma znaczenie? To co, mam z Tobą nie rozmawiać, bo jesteś smarkacz? Co autor miał na myśli?...
Ja tam nie mam problemu.

A może Ty masz jakiś problem?...[/quote]
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Viooltje napisał:
Amen

Pozdrawiam

Oj Mirek, Mirek, nie wyszło.
Mój wiek nie jest dla nikogo tajemnicą, bo widnieje na profilu. Już kolejny raz robisz ten sam przytyk. A jakie to ma znaczenie? To co, mam z Tobą nie rozmawiać, bo jesteś smarkacz? Co autor miał na myśli?...
Ja tam nie mam problemu.

A może Ty masz jakiś problem?...
[/quote]

Nie no co ty Wiolu tam nic nie mialo wyjsc. Z wiekiem sie zdobywa wiedze czyz nie ??? Czy moge powiedziec ze to co napisalem we wczesniejszym poscie to to bylo napisane w kontekscie??? Wytlumacze ci o co mi chodzilo piszesz, uzasadniasz i uzywasz pewnych form wyslawiania sie o roznych pewnych rzeczach ktorych mozemy sie dowiedziec tylko z czytania ksiazek i interesujacych informacji. Na to potrzeba duzo wolnego czasu czyli tym samym wiedze zdobywamy z wiekiem. Ja swoj wolny czas poswiecam na swoja pasje, ale jak bede starszy postaram sie poczytac aby rozmowa z Toba(co bedzie malo realne wiadomo dlaczego ) lub z kolejna ktora ma wiedze podobna do twojej byla na odpowiednim poziomie
Nie widze powodu dlaczego ktos w roznym wieku nie mialby ze soba rozmawiac. Ja tez nie mam tego problemu absolutnie nie chodzilo mi tutaj o twoj wiek jako konkretnie o wiek
mam nadzieje ze rozumiesz, jestem teraz w pracy inaczej napisal bym to moze dokladniej

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
682 Posty
anna ...
(wiedzma)
Latający Holender
Mirekb215 napisał:
Tak, tak masz racje zgadzam sie z toba jesli chodzi o wiek zawierania malzenstwa w Turcji. Takze przepraszam pomylilo mi sie z Iranem po prostu z braku czasu wszystko w biegu pisalem dzisiaj mam czas to sprawdzilem ale z reszta ide w zaparte hehehehe

Na pewno zaraz napiszesz cos madrego

Powinieneś wiecej czasu spedzić na poczytaniu więcej o tym wszystkim,nie tylko stronki które podałeś, i zastanowieniu sie zanim pójdziesz w zaparte.Bo to jest właśnie twój problem.
I to ci próbuje Wiola przez cały czas wytłumaczyć.
Wiolu,klasa.Taka cierpliwość,nie dałaś się sprowokować , tak subtelnie i grzecznie tlumaczysz
A ja proponuje np.takie linki

Tam są potrzebni tacy wojownicy jak ty Mirkub215
Tylko żebyś wiedział po której stronie masz być...
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Ej wiedzma przecierz przeprosilem Wiola tak subtelnie i grzecznie tlumaczy bo tyle tych ksiazek czyta joke. Pozdro
Zgłoś wpis

Bliżej nas