Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
Czytali temat:
Aneta Sikora (7862 niezalogowanych)

()
Początkujacy
Viooltje napisał:
Mirek, odpowiem po kolei:

Mnie - pomimo, że jestem ateistką - nie wk*rwia żadna religia. Mam natomiast swoje zdanie na temat ślepo wierzących, obojętnie w jakiego boga.

Też mnie ciekawi, co kierowało dziewczyną, że spośród miliona możliwości wybrała nick, jaki wybrała. Na pewno nie niezgłębiona mądrość. Nawet jeśli ktoś łapał ją za dupę, to przecież nie łapał jej cały naród!?.. Taka mega-dupa nie istnieje!

Piszesz o jakimś Angliku, co to był zmuszony się przebrać i modlić... Dziwna historia, przecież według ichniej tradycji byłoby to zbeszczeszczeniem świątyni! Moi znajomi takich pomysłów nie mają, są bardziej świeccy niż niejeden na tym portalu.

Skąd wygarnąłeś te sensacje o wyższym podatku dla chrześcijan i o wieku odpowiednim ustawowo do zamążpójścia?
Jeśli z Twojego portalu, który lubisz tu cytować - gratuluję, bardzo wiarygodne informacje!
Bo:
podatki dla "niewiernych" były istotnie zabójcze, ale jeszcze na długo przed Imperium Osmańskim, jakieś 650 do 850 roku. Po Chrystusie. Później w imperium je złagodzono a obecnie dawno o nich zapomniano.
Za mąż może wyjść kobieta po ukończeniu 18-go roku życia, w wyjątkowych przypadkach po 17-tym. W Polsce po 16-tym. Kiedyś w Turcji w wyjątkowych sytuacjach wiek był obniżony do 14-tu lat, ale zniósł to już bodajże Ataturk.

Co do filmiku: Mirek, wierz mi, że bez wysiłku nakręciłabym taki sam, tendencyjny z procesji w Pcimiu Dolnym! A już bez kręcenia, bo wszystko zostało zarejestrowane - jeszcze bardziej ortodoksyjny, z kabaretu przed Pałacem Prezydenckim i z krzyżem w roli głównej!

Swoją drogą, jakich Wy macie znajomych? Moi są w porządku, z innymi po prostu nie utrzymuję kontaktu

Pozdrawiam
Ciotka.

Jak juz sie tak bawimy i nawiazujesz i piszesz o tych imponderabiliach lapania za dupe i ze takiej duzej dupy nie ma. To czy dwoch czy caly narod trzeba napisac wrogturasow prawda??? Liczba mnoga. Skad wiesz ze myslala o calym narodzie, a moze dziewczyna myslala tylko o trzech turasach???

Jesli chodzi jak dla ciebie jakiegos anglika a dla mnie przyjaciela z ktorym wypilem litry piwa to jestes pewna ze gdyby sie modlil byloby to zbeszczeszczeniem swiatyni??? Wiesz co to jest wymawiajac po polsku "takija" ???? Po drugie zobacz filmik, gdzie sie modla. Im swiatynia czyli meczet nie jest potrzebny. Nie bede tutaj opisywal jego doswiadczen bo szkoda mi na to czasu ty i tak swoje powiesz.

Ty wszystko widze wiesz, takze sobie sama odpowiedz i wyciagnij wnioski. Viooltje naprawde nie chce mi sie z toba tutaj argumentow wymieniac.
Zerknij sobie na to jesli jestes taka pewna o ten wiek i tak dalej i tak dalej. Zrob aktualizacje swojej wiedzy bo te dobre ksiazki ktore lubisz czytac zatrzymaly cie w czasie, mamy 21 wiek, swiat sie zmienia bardzo szybko.
Skad ty wzielas te informacje o wieku zawierania malzenstwa???

Zerknij na to i spojz na date artykulu
www.figa.pl/Smierc-13-latki-z-Jemenu-czt...wanym-slubie-a1157/2

a tutaj masz posta w ktorym pani lamie sterotypy wieku zawierania malzenstwa, doczytaj do konca bo tam pisze jak to bylo jeszcze dwa lata temu. Przypominam ze zyjemy w 21 wieku czy to jest normalne???
www.paranormalne.pl/index.php?showtopic=18453

Zajelo mi to tylko chwile aby znalezc a jest tego wiecej, naprawde nie chce mi sie ciagnac z toba tego tematu. Lapiesz sie rekoma i nogami aby wyszlo na twoje. To ze ty rowniez moglabys nakrecic taki filmik to nie znaczy ze problemu nie ma prawda, az sobie teraz przypominam jak walczylas slowem tutaj na forum przeciwko moherowym beretom i kosciolowi

Jestes pewna ze innowiercy nie placa innego podatku???

Dla ciekawostki, tez jestem ateista tylko w przeciwienstwie do ciebie, i mowiac delikatnie wkur.... mnie to jak slysze co sie wyprawia poprzez ich wiare. Ty chyba tak samo masz z instytucja kosciola w polsce prawda??? No moze troche mniej

Chcialbym wiedziec co myslisz o moich znajomych mozesz mi napisac?? Bardzo prosze

I jeszcze chcialbym wiedziec co jest nie tak z ta strona z ktorej jak twierdzisz cytuje ??? Moze to ze pisze o rzeczach o ktorych w zwyczajnych wiadomosciach nie zobaczymy bo przecierz musza byc poprawni politycznie hahaha

Tak, wiec pani poligoto to ile tych mowisz jezykow znasz??? Mam nadzieje ze angielski rowniez to posluchaj sobie co ciekawego mowia w tym filmiku.

Teraz juz wiemy dlaczego chca sie rozmnazac jak mrowki a religia zabrania stosowania gumek. I znowu religia idzie im na reke bo mowi ze dziecko z niewierzacym musi wierzyc w allaha

Zastanawialas sie dlaczego europa zaczela walczyc wlasnie z ta religia nie majac klopotu z innymi religiami???

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
Drogi Mirku, zaskoczę Cie: jakoś tak się składa, że wiem jaki dziś dzień, miesiąc i rok mamy, jestem na bieżąco z wiadomościami, a niderlandzkim i angielskim posługuję się równie swobodnie.

Wydawało mi się, że dyskusja dotyczy konkretnej nacji, więc stąd informacje o prawie tureckim.
Ty próbujesz znowu uogólnić, wklejając linki - bardzo tendencyjne zresztą - na temat całego świata muzułmańskiego i anomaliów w nim zachodzących. To tak, jakby na przykład Polaków wsadzono do jednego worka z całą Rosją, Czechami, Słoweńcami, Chorwatami, Bułgarami i co tam jeszcze - bo my Słowianie.

Jeśli chodzi o gumki - religia muzułmańska ich zabrania, a KK?... Coś mi się wydaje, że zgubiłeś wątek, bo Wiedźma zaczęła konkretny temat, Ty zaś zmierzasz w kierunku przez siebie obranym.
Absolutnie nie pochwalam szariatu, ortodoksji, łamania praw człowieka, złego traktowania zwierząt jak i rasizmu, którego przejawem jest nick młodej panny na tym portalu, jak również Twoje wypowiedzi.

"Widzenie lunetowe" to termin używany odnośnie ludzi po zbyt wielkiej dawce alkoholu. Zjawisko powszechnie znane. Widzisz punkt na którym się koncentrujesz ale nie rejestrujesz niczego innego wokół. Nie widzisz drzewa, jako takie, a tylko wybrany jego fragment, np. narośl.
Metaforyczne widzenie lunetowe przeciwstawiłabym "open minded", co przypisują sobie zwykle młodzi gniewni, ale - jak się okazuje - zupełnie bez powodu. Dyskusje jak ta weryfikują ten pogląd bezlitośnie.

I bardzo Cię proszę, jeśli chcesz mi cokolwiek zarzucić - czytaj uważniej to co piszę.
Czego nie lubię najbardziej? Głupoty. Ja się jej wręcz boję! I piętnuję.

A jeśli chodzi o Twoich znajomych... cóż, nie zrozumiałeś. Niesłusznie przypiąłeś sobie ten wątek jako odnośnik do Ciebie personalnie. Wytłumaczę więc: chodziło o szerszy kontekst. Z kim się zadajecie, skoro macie tak złe mniemanie o ludziach? Understood?

Pozdrawiam i otrzeźwienia życzę.
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
Fighter1956 napisał:
Tak jak wczesniej pisałem dla mnie to jest czysty rasizm. Takie są fakty Ciotka dla sprostowania jestem zawodnikiem MMA, to są wszystkie style walki więc boks też aczkolwiek wole tajski, rada dla owej dziewczyny o ktorej dyskutujemy:
Zimny prysznic i pomyśl nad tym co zrobiłaś wybierając taki a nie inny nick, Ciotka ja też mam różnych znajomych są to turcy chinczycy czarni jaki i holendrzy i mam z nimi dobry kontakt ale jak się to mówi są ludzie i parapety

Wiem, wiem
Tych drugich - niestety - zbyt wiele.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Piotrek dlaczego mi piszesz spokojnie czy czytałeś cały temat i wszystkie wypowiedzi żeby mieć kontekst pełny???
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Fighter1956 napisał:
Piotrek dlaczego mi piszesz spokojnie czy czytałeś cały temat i wszystkie wypowiedzi żeby mieć kontekst pełny???

zagalopowałeś sie w ocenie tamtej dziewczyny.....Fighter,masz znajomków w Turkach??? podaj mi swój nr foona ,,,zadzwonie do Ciebie i opowiem Ci ,dlaczego jestem RASISTĄ---A raczej ANTYISLAMISTĄ......jesli jesteś inteligentny zrozumiesz.....nie czepiajcie sie dziewczyny,która wyraza swoje zdanie Nickiem czy w inny sposób---widocznie ma powody.....ja tez je mam,,,,,9lat temu Fighter gdybyś tutaj był,brał udział w bujkach ulicznych własnie z Turkami,bo oni nas uwazali za gorszych,a nie sadze ze byłes- teraz mowiłbyś inaczej...wiec prosze was ludzie ,,jesli wam przeszkadza Pogląd jednej osoby,zatrzymajcie to dla siebie---na tym portalu jest wielu rasistów zazwyczaj anonimowych,,,,,,ja juz skonczyłem z anonimami......i bede mówił .... i gdzie tylko mi sie to bedzie podobało......wrógturasów tez ma takie prawo,Ty Fighter też
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
PS...Na wszelki wypadek ,zablokowania mnie na MN,oficjalnie zegnam sie z wami,,,gdyż z pewnoscia znajdzie sie za chwile konfident,który zakabluje do moderatorów,,,,buahahahah.....
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Majac powody do rasizmu??? Kurcze,opamietajcie sie nieco....tez mam powody zeby nie lubic tego czy owego,ale wrzucajac wszystkich do jednego worka to absurd.Jak mnie np kilku chamow z narodu np wloskiego czy niemieckiego obrazi itd,to znaczy ze mam nienawidzic wszystkich Wlochow i Niemcow????A co z Polakami...nie lubie paru i mam powody...czyni to ze mnie rasistke wobec wlasnego narodu???????

Swiat staje do gory nogami
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
MalutkaNiepokorna napisał:
Majac powody do rasizmu??? Kurcze,opamietajcie sie nieco....tez mam powody zeby nie lubic tego czy owego,ale wrzucajac wszystkich do jednego worka to absurd.Jak mnie np kilku chamow z narodu np wloskiego czy niemieckiego obrazi itd,to znaczy ze mam nienawidzic wszystkich Wlochow i Niemcow????A co z Polakami...nie lubie paru i mam powody...czyni to ze mnie rasistke wobec wlasnego narodu???????

Swiat staje do gory nogami

Malutka z Tobą to ja wole potanczyć niż dyskutować pozdrawiam
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
Piotruś Paan napisał:
Fighter1956 napisał:
i......i bede mówił .... i gdzie tylko mi sie to bedzie podobało......wrógturasów tez ma takie prawo,Ty Fighter też

Piotruś, powtarzam jeszcze raz, że właśnie nikt nie ma takiego prawa. Zarówno rasizm jak i dyskryminacja są w Holandii prawnie zakazane, a co za tym idzie KARALNE.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Piotrus Paan...... Pozdrowionka
Zgłoś wpis

Bliżej nas