Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
551 Postów

()
Latający Holender
Uma jak widze tobie nikt nie moze podac dobrych powodow na osiedlenie sie bo ty i tak swoje , ty masz w glowie ta wyemigowana "piekana "polske wspomnienia z pieknych wakacji w PL z wypchana portmonetka ( jak na poslkie warunki ) to i pewnie ze wszystko w PL jest piekne , zadnych problemow , brak obsranych chodnikow wiecznie usmiechnieci turysci bo zwykli ludzie niestety nie maja zbyt wiele powodow do usmiechu a moze to nie w ich gesti sie usmiechac, zadnej biurokracji .
Oczywiscie w takie wakacje Polska jet przepieknym krajem jezeli nie doswiadczylo sie na wlasnej skorze codzieny polskich reali .
Uma nie podpuszczaj juz ludzi do wypowiedzi i nie denerwuj swoimi wypowiedziami . Na kazdym forum nazekasz i nazekasz i nazekasz i opowiadasz o swoim powrocie i wczesniejszej emeryturze itd .Skoncz z nazekaniem zabiez sie za czyny ,zabiez sie juz dzis za pakaowanie walizek itd , jutro kup sobie domek lub jak masz ochote wybuduj go za zarobione pieniadze w Holandii ( bo w polskich warunkach mogla bys tylko pomazyc ) i jedz ,jedz dziewczyno jak najszybciej do twojej fantazyjnej Polski.
Tylko jak sie rozczarujesz nie nazekaj ze ci zle , nie wracaj do NL zeby nazekac wybiez wtedy inny kraj gdzie ci bedzie dobrze.
Zgłoś wpis
77 Postów
Uma T
(Uma)
Gaduła
Baileys: w przyszlosci, na spacerze w Wolnej Republice Zelandii, z az 4 (!) psami (koty nie chodza na spacery) dowale Ci tak, ze sie nie pozbierasz
"Na kazdym forum nazekasz i nazekasz i nazekasz i opowiadasz o swoim powrocie i wczesniejszej emeryturze itd."
Baileys, czyzbys sledzila moje posty na rozmaitych forach??? Dzieki! Nie liczylam na fans i FanMail.
Poza tym, jak wyjade do Polski, mam nadzieje jak najszybciej, zlikwiduje sie z MN, bedziesz za mna tesknic
Na marginesie: moja portmonetka jest supeeeeeeeeeeeeeeeeer wypchana, wypchana i ……….wypchana, yes, yes, yes!!! Do odlotu zbieramy sie rozsadnie, czyli po zalatwieniu wszystkich niezbednych spraw w bajkowej Holandii. Raz jeszcze, czy ktos chce kupic pianino?
W Polsce zamierzmy sie tylko i wylacznie byczyc, czyli hodowac pszczolki (1 ul), strzelac do zajaczkow (jesienia), jedzic konno i pisac blog RE-emigranta zamiast bloga emigranta: notatnik-emigranta.blog.onet.pl/.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
A mnie jest szkoda , ze Uma opusci Holandie, rozumiem jej argumenty, nawet to forum jest przykladem, ze szaro-ciemna masa zalewajaca polder nie wrozy nic dobrego , a intelektualna nedza i ta rodzima i ta naplywowa postepuje z rozmachem .
Zgłoś wpis
77 Postów
Uma T
(Uma)
Gaduła
Hej Adamm: "…oude gerijpte kaas, jonge harring met uitje, etc.." Zgadzam sie.
Uwielbiam dobry, dojrzaly, holenderski ser z dziurami lub bez dziur
Natomiast jezeli chodzi o krewetki, homary, langusty, skorupiaki, morskie rarytasy, owoce morza to polecam: w Egipcie, Segala (pod Hurgada), Fish House. Na drugim miejscu Puerto Vallarta, w Meksyku.
Zgłoś wpis
551 Postów

()
Latający Holender
Uma wcale nie trzeba sledzic wszystkich for zeby wiedziec gdzie co wypisujesz ( to samo i te same kawalki z twojego bloga ) Uma jezli ci tu tak naprawde zle to nie rozumiem jakim cudem wytrzymalas tu tyle czasu ? toc w jak czytam twoje wypowiedzi to mam wrazenie ze kazda godzina pobytu tu w NL to przeklenstwo i meczarnia dla ciebie . Uma prosze cie juz tylko o to nie uzalaj sie wszedzie i wobec ze Nl to taki straszny kraj , ze ci tak zle , ze .........Kazdy tez juz wie ze wyprowadzasz sie do krainy "fantazy polen " , nie nie musisz juz tego naprawde po x 1000000000000000 1 tego powtarzac .
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Temat sie juz ciagnie i ciagnie...bez konca....Ile ludzi tyle opinii....A nikt nikogo do niczego nie przekona.Jesli ktos nie czuje sie dobrze w Nl to zadne argumenty za osiedleniem sie tu na slale ,go nie przekonaja.kazdy patrzy wg siebie,gdzie czuje sie dobrze i gdzie moze swobodnie powiedziec,ze jest szczesliwy.A to co wg mnie przemawia za osiedleniem sie w NL dla kogos bedzie argumentem za wracaniem do Pl...Ot i cala filozofia....Biedne te zajaczki,do ktorych jesienia beda strzelac.....
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
dlaczego krytykujemy .....?
moze podam jeden z powodow krytykowania i w jaki sposob krytyka obniza i wyplywa z poczucia wlasnej wartosci...
jest to dosc popularny schemat pt, krytykuje innych ,,albo inni mnie krytykuja...Sa to mechanizmy ktore w taki czy inny sposob dzialaja,,,ludzie czesto wybieraja celowe dosrywanie komus,obrabianie dupy ups,,niecenzuralny zwrot ,,,krytykuja miejsca w jakim sie znajduja,zanizaja wartosc podmiotow przedmiotow,,lub tez krytykuja siebie,zanizaja swoj wlasny obraz i wczesniej czy pozniej placa za to rachunek!
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe,ze przestajac krytykowac zwiekszasz poczucie wlasnej wartosci !!!!

wiec tak pierwszym podstawowym powodem krytykowania jest posiadanie OCZEKIWANIA ktore nie zostalo spelnione,,,innymi slowy,gdy np ktos robi sobie koncepcje jaka powina byc druga strona i ta strona albo rzeczywistosc nie spelnia oczekiwan tej osoby ktora projektowala oczekiwanie,,,w tym momencie pojawia sie cierpienie ,bol a za wzgledu na to ta osoba moze doprowadzic do krytyki jako ataku, atak ma na celu pozbycie sie bólu i cierpienia ktore nie ma nic wspolnego z efektywnoscia dlatego ze,,,im bardziej kogos, cos atakuje tym bardziej musze zakladac,ze mnie boli ze cierpie,,,,,,,,
Wiec doprowadzajac do konkluzjii,,,drogi odbiorco,,przestan nawracac na swoja wyhalucynowana sciezke gdzie komu lepiej zyc,osiedlic sie itp itd,,,,,, itd itp,,,,,,,poprostu zyj ,no chyba ze sam nie wiesz czego chcesz i jak topielec lapie sie brzytwy tak ty szukasz poparcia co do swojej decyzji
Zgłoś wpis
9 Postów
Michalina Ja
(Michasia230)
Początkujacy
Pytanie: Czy warto osiedlic sie na stale w Holandii?
Moja odpowiedz: Warto!
Zgłoś wpis
77 Postów
Uma T
(Uma)
Gaduła
Fora sa do wymiany pogladow, a nie do mienia racji.
Jezeli ktos chce miec zawsze racje, powinien sobie kupic chomika + stosowna, odpowiednio wentylowana, dostepna w roznych zestawch kolorystycznych, luksusowa klatke na mieszkanko dla naszego, jedynego, malego przyjaciela
Jeden lubi gruszki, a drugi pietruszki. Personalne ataki na kogos, kto lubi gruszki, sa wg mojej skromnej opini bezsensownym zajeciem. Dawanie zbawiennych rad idem dito. Szanse na to, ze oponent (czyli, np. ja&Company) spakuje sie i jutro wyjedzie do Polski sa przeciez zerowe! Po co wiec tracic energie na pisanie jadowitych komentarzy?
Z przyjemnoscia przeczytalam sympatyczny post Adamma. Lubi kuchnie holenderska. Napisal NORMALNY post. Tez lubie kuchnie holenderska.
Raz jeszcze: osobiscie nie zgadzam sie z teoria, ze Polska jest brudnym krajem zabitym dechami, pelnym pijakow, zlodzieji, obszczymurkow i gluptasow. W Polsce mieszka kilkadziesiat mln ludzi, ktorzy nie zamierzaja emigrowac, bo jest im w Polsce po prostu…… dobrze.
Nie zgadzam sie rowniez z bezkrytyczna gloryfikacja Krolestwa Niderlandow, a migracja jest obecnie zupelnie normalnym zjawiskiem.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
pewnie ze warto...bo po pobycie tutaj szara polska rzeczywistosc razi...bo czemu urzednik sie nie usmiecha???zly ze ma prace?ogolnie ludzie jacys smutni...czegos im brakuje???ja kocham polske ale zyje tutaj i poki co tak zostanie.Wszedzie dobrze tam gdzie nas nie ma..fakt,ale ja i tak wole tu niz tam.Zreszta...niech kazdy robi tak zeby byl zadowolony.
Zgłoś wpis

Bliżej nas