komega85 napisał:
Uwazam ze nie warto skoro nasz kraj jest taki piekny
!Jesli w naszym kraju polityka bylaby lepsza nie sadze aby tu tyle was siedzialo w NL poza tym ta POGODA tu to jakis koszmar koszmar koszmar! Ja jestem po studiach i to nie byle jakich studiowalam amerykanistyke w Krk a mimo to nie bylam w sanie znalezc odpowiedniej pracy dla siebie niestety
Jestem w Hol. juz drugi rok mam zamiar odlozyc pieniadze i kupic sobie male miszkanie w tym roku w PL i zamieszkac tam juz na stale ! Po czesci oplaca sie tutaj byc przez wzglad na zarobki ale to tylko moja opinia czy ktos ja jeszcze podziela ? 
komega85 ja podzielam
Jestes wolna w ten weekend moze??? 
Ktos tam napisal ze lepsza sluzba zdrowia, smiac mi sie chce
jesli w polsce kazali by ci placic rowniez w przeliczeniu ok 380zl miesiecznie obowiazkowego ubezpieczenia zdrowotnego to na pewno by ci przystawili telewizorek przed patrzalki w szpitalu i nie tylko.
Czasami nie potrafie pojac dlaczego co niektorzy porownuja polske do holandii i innychkrajow UE. Polske, gdzie jeszcze w powietrzu czuc smrod upadlego komunistycznego panstwa. Macie tyle lat a jeszcze w bajki wierzycie ze w ciagu parunastu lat przemian bedziecie mieli w polsce zachod???
Uwazam ze nie warto skoro nasz kraj jest taki piekny

komega85 ja podzielam

Ktos tam napisal ze lepsza sluzba zdrowia, smiac mi sie chce

Czasami nie potrafie pojac dlaczego co niektorzy porownuja polske do holandii i innychkrajow UE. Polske, gdzie jeszcze w powietrzu czuc smrod upadlego komunistycznego panstwa. Macie tyle lat a jeszcze w bajki wierzycie ze w ciagu parunastu lat przemian bedziecie mieli w polsce zachod???